ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Democraţie sau ochlocracy?Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Şapte arte liberale

Gânduri pe viitor
Mass-media în urmărirea profitului creează o mulţime de gânditori unicelulare care manipuleaza constiinta, inspira idei simplificate şi opinii. Pentru a realiza drepturile sacre şi oportunităţi de democraţie trebuie să fie obligatoriu de formare şi educare a alegătorilor nu pe ohlosa nivel, dar demo-uri. Prin acelaşi demo sunt incluse întotdeauna oameni liberi, nu sclavi. Servilă mentalitatea prost adaptate la democraţie ...

... Bach a aparut si Chopin. Sarcina lor - pentru a redirecţiona sălbaticii de la primitiv concepte primitiv - în braţele Duhului. Dar acestea sunt expediate un număr mic ... în spaţiul de reprezentare ohlokraticheskom imposibil distorsionată. Cineva spune: "lasa-i în pace! Să ohlos distractiv! Dar necazul este că, narazvlekavshis, OHLOS vor merge la vot. Şi nagolosuet ... mob regulă. Pentru că democraţia poate vota doar demo-uri. Aceasta este demo-uri, care a studiat o dată în sala de sport vechi. Şi a studiat cele şapte arte liberale.

artele liberale (în latină Artes Liberales luna septembrie, în continuare S.s.i.), ciclul de discipline care au stat la baza clasice (greco-romane), precum şi sistemul de educaţie medievale (a se vedea Antichitate şi Evul Mediu). Include gramatica, dialectica (logica), retorica, care au reprezentat cel mai scăzut nivel, "troepute" cunoaştere - Trivium, şi aritmetica, geometrie, muzică şi astronomie - un nivel mai ridicat de cunoştinţe, "chetveropute - quadrivium.

În Grecia antică, obiectivul educaţiei a fost studenţi reţinerea gamă completă de cunoştinţe, şi anume învăţământ a fost universale ("enciclopedice") de caractere. În epoca elenistică de predare "artele liberale" a fost completată de practica de a interpreta texte de poeţi proeminente, scriitori si filozofi, precum şi includerea de informaţii, natura şi ştiinţifice matematice. Romanii au dat sistemul de "arte liberale", mai organizat şi sa extins prin introducerea unor discipline noi.

La rândul său, din antichitate şi Boethius medievale a fost dat o bază teoretică detaliată şi quadrivium detaliate ca cel mai înalt nivel de S.s.i., el aparţine, de asemenea, să se Latină termenul de "quadrivium.
În evul mediu, Europa de Vest, o persoană educată ar putea fi doar cei care au studiat cursul S.s.i. Ele au fost studiate în şcoli secundare, mai profund - în universităţi în "Facultatea de Arte, va fi în faza iniţială a învăţământului superior.

"Free Art" de lucrări au fost dedicate nu doar mai buni profesori din Evul Mediu (Vincent de Beauvais, Hugh de Saint-Victor, şi altele), dar şi opere de artă. Figuri alegorice de arte liberale - gramatica, retorica, dialectica, aritmetica, muzica si mai buni profesori în aceste arte sunt reprezentate pe pereţii catedralelor medievale.

Şi muzică -, spaţiul lui Pitagora, şi retorica - nu te ", care ma iubit-ka ka-ya este", şi de comunicare nu este doar oriunde, ci în Academia lui Platon. Un Demos - it - cetăţenilor liberi, gânditori. Stoicii, sofişti, Cinicii, Cyrenaica, hedonistii, Pythagoreans. Împăraţi, care a studiat cu Platon, Democrit, senatori, pentru a dezbate cu Socrate. Încă nu a cetăţenilor liberi - ohlos. Ei nu susţin, dar "Cucul este".

Toate, desigur, nu este atât de simplu. Printre demo găsit monstri morale, iar printre ohlosa a veni vizavi minţile şi talentele. Într-adevăr, atunci când Platon vândute în sclavie, el nu devin automat ohlosom. Iar cei care au fost condamnate la moarte Socrate, să-l puneţi uşoară, nu cele mai bune reprezentanţii demo-uri. Şi câteva zile au fost păgâne. Dar un lucru este clar: dreptul de a fi o ţară democratică ar trebui să câştige. Merită. Acesta este modul de a apăra o teză de doctorat. Multe citit, cred, scrie. Doneaza multe atractii, pentru a se concentra şi peDey. Pentru a ajunge la adâncimi, să aibă sens.

Si apoi, atunci când quadrivium trecut, Trivium, a votat în, relaxeaza-te, sa te distrezi. Pentru ca, nimeni nu va lua tu, nici cunoştinţele, nici cu o minte de senatori aleşi.

Şi ce fac? ... Dar nu de învăţământ, deşi, chiar şi cele mai ridicate, pentru a fi numit Demos? Da şi nu ... Demos - o unitate de moralitate şi de educaţie, estetica si logica. Aceasta este - de muncă bine echilibrată a ambelor emisfere ale creierului. Şi că este necesar să se stabilească acest echilibru? Prioritatea culturii peste toate celelalte aspecte ale vieţii. Toată lumea, în orice caz o funcţie distinctă în societate. Dar, indiferent de profesie, toată lumea trebuie să aibă cunoştinţe şi "sentimentul de adevărată cultură. Din vechi (şi apoi, şi medievale) quadrivium - matematică şi geometrie pot fi înlocuite, dar muzica si retorica - niciodată. De aici - necesitatea de muzică şi poezie (poezia ca o formă de retorică). Muzica, care pentru multe milenii acordă un om la rădăcinile sale cosmice, la sentimentul unattenuated şi energia Eternity. Şi poezie - cum ar fi capacitatea de a realiza cel mai înalt nivel WORD. Pentru că, într-un cuvânt, ca şi în muzică, codificate rădăcinile noastre, conexiunea noastra cu energia cosmica, nemurirea noastră.

Michael Kazinik

vpomestie.ru


Sâmbătă, 30 mai 2009
Vizualizări: 3099

Citiţi de asemenea

Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
62
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
154
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
59
De hramul orașului Chișinău, Compania ”Viorica Cosmetic” a deschis primul magazin Viorica cu un concept nou, conceptul d...
103