Despre aceasta… Din punct de vedere ecologic (Continuare)
Care este calea de ieşire din acest impas de barbarie teribilă? În primul rând trebuie,, să găsim cauza acestei lipse de cultură şi s-o eliminăm”. Mihail Bulgakov în "Inima de câine", a scris că:” dacă mergem la WC greşit, pe alături, atunci va începe o decădere. Poate că unul din motivele principale pentru lipsa de cultură în societatea modernă este că mergem la toaletă nu acolo unde trebuie, ci spurcăm râurile create iniţial cristalin pure? Poluăm apa, în loc de a îngrăşa pământul”. Vă puteţi imagina, câte tone de apă toxică, otrăvită, curge zilnic prin canalele oraşului, în râurile noastre? Şi imaginaţi-vă, cât gunoi uman preţios pierde Muma Pământul? Îi lipseşte nu numai căldura umană, dar şi bunătatea umană. Altfel, ciclul nu se va încheia. Este o circulaţie obişnuită a substanţelor în Natură pe care noi, prin ignoranţă, o distrugem: am luat alimente de pe Pământ şi în Pământ trebuie să le întoarcem: să fertilizăm şi să mulţumim. Cu alte cuvinte acest proces se numeşte schimbul de energie şi de informaţii. Noi fertilizăm Pământul nostru şi îl saturăm cu informaţii despre noi. El ne hrăneşte, citind informaţiile primite de la noi, creşte legume şi fructe, la comandă individuală, special pentru noi, mere, pere, morcovi de culoarea preferată, de forma preferată, pe gustul nostru preferat , cu miros şi cel mai important – de dimensiunea dorită. Cel mai bun măr, care poate creşte doar pentru dvs. este acela care a germinat de la sămânţa trecută printr-o o cale grea, prin tractul digestiv. Acesta va creşte special pentru dvs. Pentru a vă hrăni, a vă bucura, pentru a comunica cu dvs., a vă iubi. Nu este o prostie ezoterică. Aceasta este o cultură înaltă a relaţiei cu lumea, cu Natura.
Până ce noi nu vom înţelege, nu vom simţi frumuseţea profundă şi subtilă a acestor relaţii, vom sta intr-o groapă de barbarie civilizată şi vom lăsa în urmă deşert ...
De ce la strămoşii noştri toaletele au fost plasate în aer liber, cât mai departe de casă? Dintr-o lipsa de inteligenţă? Nu ... din cultura de viaţă mare. A fost indecent să ai o toaletă în casă, necivilizat, să spurci în casa ta. Multe animale inteligente nu fac acest lucru. Iar la noi,la oamenii "civilizaţi", toaleta în apartamente este situată, de obicei, alături de bucătărie sau de dormitor. Unde mâncăm şi dormim? Asta e! Tot acolo şi trăim ... Şi în acelaşi mod transformăm ,planeta noastră frumoasă şi verde. După ce mi-am dat seama de toaletă, în oraş nu am putut trăi. Ne-am mutat cu familia la ţară. Acum intestinul nostru este cel mai bun producător de îngrăşăminte pentru pământul nostru. Totul revine la normal. Şi alimentaţia noastră, de asemenea! Şi la toţi le este bine şi toată lumea este fericită!
Pentru a organiza o toaletă curată, frumoasă, confortabilă, caldă, ecologică lângă casă la ţară, la vilă, la moşie şi chiar în oraş, în primul rând, trebuie să conştientizăm necesitatea acestui lucru. Logica, oportunitatea, naturaleţea şi înţelepciunea simplă de "toaletă verde" şi putem pune în aplicare această idee în diferite moduri.
Un exemplu de toaletă urbană, publică, ecologică, deşi numai pentru bărbaţi şi numai pentru "necesităţile mici”.
Apropo, recent am aflat că în India există o religie în care se consideră păcat vizitarea toaletei cu un sistem de canalizare centralizat. Adepţii acestei religii aproape nu merg în oraşe de teamă că vor fi nevoiţi să folosească vasul de closet. Da, avem la ce ne gândi în timpul liber. Într-adevăr, într-o societate modernă, civilizată, cu totul altă nenorocire este numită păcat, alt gunoi - murdărie.
Sursa: ecofriendly.ru