ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Drumurile Moldovei. Partea a II-a
 

 

Atunci, cînd pregăteam prima noastră publicaţie despre Drumurile Moldovei, nici n-am putut presupune, că după aceasta va mai urma cel puţin una la aceeaşi temă. Anul acesta am avut parte de multe călătorii prin ţara noastră, inclusiv spre Sudul Moldovei, regiune care a fost prezentată destul de sumar în compartimentul nostru. Vom umple desigur acest gol cu timpul, acum însă vrem să vă prezentăm, în primul rînd, drumurile din Sudul Moldovei. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă, că a doua parte a temei Drumurile Moldovei va include doar prezentarea drumurilor sudice, însă anume ele ne-au îndemnat să continuăm acest ciclu.

 

Iar în afară de drumeţiile spre Sudul Moldovei am călătorit şi prin Centrul şi Nordul Moldovei, am vizitat locuri prin care nu am mai fost, dar care sîntem siguri, prezintă interes, fiind cu totul speciale, pitoreşti, cu caracter specific, iar cîte o dată greu accesibile.

Am continuat acest reportaj, în primul rînd, pentru că sîntem pasionaţi de călătoriile pe drumurile ţării noastre, din dorinţa de a vă ajuta să descoperiţi frumuseţea ei, dar şi în speranţa de a capta, atît atenţia noastră a tuturor cetăţenilor republicii Moldova, cît şi a viitorilor noştri oaspeţi.

 

 

Дороги Молдовы. Часть 2

 

 

Veţi găsi în acest reportaj fotografii ale locurilor cunoscute şi umblate, dar fotografiate din diferite perspective şi din asemenea locuri, unde majoritatea turiştilor ajung rar. Acest lucru se referă şi la un asemenea obiect - brand turistic precum este Orheiul Vechi, care este vizitat cu plăcere şi adesea, dar care este privit din unele şi aceleaşi unghiuri. Acest loc este, însă, atît de special, încît dacă schimbaţi perspectiva din care-l priviţi veţi avea în faţa ochilor un tablou cu totul unic, surprinzător.

Sperăm că fotografiile prezentate, măcar parţial, vor confirma adevărul celor spuse mai sus.

În prima noastră publicaţie, precum şi în ciclurile sezoniere ale călătoriilor noastre am mai menţionat, că mult depinde nu numai de obiectul observaţiilor noastre, ci şi de perioada de timp, în care a fost vizitat şi fotografiat. Aşa că, să nu vă surprindă faptul, că veţi găsi un drum, o cărare sau o cărăruie cunoscute, fotografiate într-un alt moment al anului sau al zilei. În prima publicaţie, dar şi în ciclurile călătoriilor noastre sezoniere am vorbit deja, că multe depind nu numai de obiectele observate de către noi, dar şi de timpul, cînd a fost vizitat şi fotografiat acesta.

 

Дороги Молдовы. Часть 2

 

 

Făcînd totalurile acestei introduceri la reportajul nostru foto, vom adăuga, că în afară de drumurile din Sud, veţi regăsi aici şi drumuri din Nord - Briceni, Donduşeni, Şoldăneşti, centru - Teleneşti, Orhei, Ialoveni, precum şi drumuri, care se întind de-a lungul rîurilor Moldovei - Prut, Răut, Ichel, Lopatnic.

Nu ne rămîne, decît să Vă urăm călătorie plăcută pe drumurile ţării noastre şi să călătoriţi nu doar virtual, ci neapărat şi în realitate. Iar noi vom continua să adunăm impresii şi materiale pentru publicaţiile noastre viitoare. Cine ştie, poate vom publica şi cea de-a treia parte a aventurii noastre pe drumurile Moldovei.

 

Drumurile Moldovei. Partea a II-a - album foto

 

 

Sursa: moldovenii.md

 

ABONAȚI-VĂ
Joi, 05 septembrie 2013 17:01
Vizualizări: 2184

Citiţi de asemenea

Cîteva locuri confortabile în pădure, care cu siguranță nu vor dezamăgi:- glamping "Лес", satul Civijepse, Ținutul Krasn...
83
Apa este folosită peste tot – în consumul personal al oamenilor, nevoile urbane, în producerea energiei, în industrie. C...
279
La inițiativa echipei ecology.md, Fundația pentru dezvoltare ecologică Ecodava din R.Moldova împreună cu echipa Taborul ...
390