ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

După potenţiala nocivitate zahărul este asimilat alcoolului şi tutunului

Cauza multor boli cronice și cauza morții premature este zahărul care se adaugă în produsele alimentare supuse prelucrării tehnologice precum şi în băuturi – aceasta este opinia grupului oamenilor de ştiinţă de la Universitatea din California, condus de Dr. Robert Lustig.

Autorii studiului cheamă la reglementarea legislativă a circulaţiei zahărului, aşa cum se face cu tutunul şi alcoolul. Nu se pune problema interzicerii consumului de zahăr sau a eliminării lui complete din alimentație. Oamenii de știință consideră drept o sursă de pericol doar "adaosurile de zahăr", ​​sau "orice moleculă care conţine îndulcitori şi fructoză adăugată la produsele alimentare în timpul prelucrării tehnologice".

Bolile non- transmisibile, care includ diabetul zaharat, afecțiunile cardiovasculare și cancerul sînt recunoscute astăzi de ONU ca sursă principală de pericol pentru sănătatea publică. Creşterea incidenței acestor boli este direct legată de consumul de alcool și fumat, consumul preferințele alimentare ale oamenilor, dar subiecţi de reglementare sînt doar tutunul și alcoolul, susţin autorii.

Potrivit autorilor, ar avea sens utilizarea și altor instrumente de control pînă la "limitarea şi în mod ideal - interzicerea de publicitate a produselor care conţin adaos de zahăr".

 

Sursa: moldovenii.md

Joi, 26 noiembrie 2015
Vizualizări: 1096

Citiţi de asemenea

În zilele noastre, există tot mai multe informații că substanțele chimice de uz casnic sînt periculoase pentru sănătat...
33
Datorită familiei Silkov din satul Rakitinka, în raionul Kormilovski, regiunea Omsk, a apărut o adevărată pădure de pi...
42
Sănătatea feminină depinde în cel mai direct mod de starea florei vaginale. Acest ecosistem la scară mică funcționează p...
62
Cufundați-vă în atmosfera Scandinaviei: ceață groasă frecventă, bolovani uriași de mușchi gri, care arată ca niște troli...
135