ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

După seceta plantele absorb dioxidul de carbon este mult mai răuAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Capacitatea de a ecosistemului de stepă de a absorbi şi reţine dioxidul de carbon, care este considerat principalul vinovat de încălzirea globală, care intră de trei ori şi pe termen lung, după perioadele de temperaturi anormal de mare, se spune în articol oamenii de stiinta americani in revista Nature.

plante verzi absorb dioxidul de carbon din atmosferă prin fotosinteza, dar şi alte multe procese în ecosisteme, de exemplu, respiratia de microorganisme solului, dimpotrivă asociate cu separarea de dioxid de carbon. Soldul acestor procese şi identifică, defineşte dacă dioxid de carbon ecosistem, sau invers o absoarbe.

Autorii studiului, oamenii de stiinta de la Institutul American pentru Studiul Deşerturi şi a încercat să dau seama cum să afecteze acest echilibru pentru perioade prelungite de căldură anormale.

Pentru a face acest lucru, au pus în laborator 12 "bucăţi" Oklahoma Prairie - 12 de tone de blocuri de aproape doi metri adâncime, sculptate în stepele împreună cu pământ şi iarbă. Cercetatorii au putut stabili cu exactitate numărul de dioxid de carbon, care este absorbită de aceste fragmente de ecosisteme în diferite condiţii climatice, care au fost create în laborator.

O parte din blocuri au rămas în condiţii normale, în timp ce altele au fost plasate în condiţii de anomalii de temperatură, de căldură, care, potrivit Grupului interguvernamental privind schimbările climatice, schimbările climatice, vor fi respectate în mijlocul acestui secol.

Observaţiile pe parcursul celor patru ani au arătat că după un an de secetă, capacitatea de stepa artificiale absorb dioxidul de carbon au scăzut de trei ori, şi a rămas scăzută pentru cel puţin încă un an, atunci când climatul în laborator au fost "normale".

"Reacţie întârziată, care poate dura mai mult de un an - un memento impresionant de fragilitatea ecosistemelor care sunt link-uri-cheie în sistemul global, absorbţia de dioxid de carbon", - spune studiu autorul principal, John Arnon (Ioan Arnone), astfel cum este citat în raportul Institutului de Desert de cercetare.

Cercetătorii au descoperit că într-un an, când a existat o puternică căldură neobişnuit de schimb de dioxid de carbon şi de anul viitor este redus semnificativ - poate din cauza secetei au împiedicat creşterea plantelor şi a stimulat respiratia de microorganisme din sol.

Autorii explica efectul observat de faptul că seceta împiedică creşterea plantelor şi a solului microorganisme care emit dioxid de carbon, s-au intensificat.

În conformitate cu numeroase studii, nivelul de dioxid de carbon în atmosferă de la începutul erei industriale a crescut cu aproximativ o treime. Dioxidul de carbon păstrează căldura în atmosferă, ceea ce duce la efectul de seră şi încălzirea globală.


Sursa de RIA Novosti

Joi, 18 septembrie 2008
Vizualizări: 2089

Citiţi de asemenea

Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
57
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
86
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
196
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
75