ecology: ru md
Video prezentarea proiectul Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Eco-Curăţarea casaAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Eco-Curăţarea casa Casa in care traim - cea mai comod, confortabil şi în siguranţă locul în lume. Cu dragoste ne-obust raivaem, ea transforma într-un loc unde poţi ascunde de restul lumii. Suntem în căutarea de protecţie şi de securitate.
Noi - sunt greşite ...
Conform studiilor efectuate de Oficiul pentru U. S. Agenţia pentru Protecţia Mediului, aerul din interiorul unei case obişnuite de 2-5 ori mai poluat decât în aer liber. Studiul, realizat de peste 5 ani, a constatat că nivelurile de anumite elemente chimice în multe case în 70 de ori mai mare decât pe stradă. Un alt studiu a aerului din interiorul locuinţelor în şase oraşe lo detectabile, concentraţiile maxime de 20 de elemente chimice toxice a fost 200-500 ori mai mare decât intra-ri la domiciliu decât cea mai mare concentraţie înregistrate în exteriorul. Atunci când Comisia cu privire la securitatea produselor de consum (Consumer Products pentru Siguranţa Comisiei) a studiat poluarea aerului, a considerat că aerul exterior este cuprinsă, în medie, 10 de compuşi organici volatili, în timp ce aerul din interiorul camerei de izolare, de aproximativ 150.
Printre substanţe chimice volatile mai mare importanţă ecologică şi de igienă ghid de formaldehidă, fenol, benzen, stiren, toluen, xilen, acetona, oxizi de azot, monoxid de carbon. Aproape fiecare casa sau un apartament pe zi aer "îmbogăţit" produse de arderea incompletă a interne de gaze naturale (gaze de ardere sobe 01:00 creşte concentraţia de formaldehidă în 2 ori), produse de uz casnic şi de fum sys-garetnym (trei ţigarete afumat - aceasta este de aproximativ 12% creştere formaldehidă în camera de zi de aer). Fără îndoială, daune extrem de mari pentru sănătatea noastră aduce unele materiale de construcţii.
Cea mai mare conţinut de formaldehidă (în plus faţă de concentraţia maximă admisibilă (CMA) în 25 de ori) a fost găsit în camere cu mobilier nou realizate din PAL. Principala sursă de stiren de izolare sunt spume izolante, din plastic oblitsovoch-hidratat, obiecte decorative, unele tipuri de apa rezistente la tapet, linoleum, lacuri, vopsele, adezivi. Principalele surse de poluare a aerului de xilen şi toluen sunt vopselele, lacurile, cleiurile, anumite tipuri de linoleum. De aer a cladirilor rezidentiale si publice conţine, de asemenea, aerosoli de metale grele, şi, concentraţiile înregistrate zilnic de multe metale interior depăşesc în mod semnificativ pe cele din aer. Pentru a conduce această diferenţă a fost de 2,3 ori, CD - 3,2 ori, Cr - 10%, cupru - 29%. În plus faţă de aerul de praf, pentru conţinutul de metale grele a fost folosit şi a fost urmată de praf de casă, în probele care au fost găsite plumb, cadmiu, crom, zinc, fier, Mar-Ghana, stronţiu.
Ce putem face? Trebuie să aleagă! Alege viaţa într-o casă sănătoasă. Şi pentru că, trebuie să ştiţi că ne doare. Şi în acest vom încerca să ajute.

1. Scapa de produse toxice
De ce?
Pentru unii motiv mulţi oameni cred că tot felul de curăţare şi dezinfectanţi avea un efect devastator numai pe noroi, împotriva cărora au, de fapt, destinate beneficiarilor. Cu toate acestea, care intră în contact cu aerul, apa si sol, toate aceste substanţe, mai devreme sau mai târziu se încadrează în om. Aproape fiecare familie are la dispoziţie în cadrul cabinetului chiuveta de bucatarie, plin de tot felul, numit "detergent". insecticide spray, cuptoare de curăţare, lustruieste si dezinfectante - un loc plin de substante chimice diferite, cu semnul de avertizare-mi, iar cuvintele "Atenţie", "Poison", "Avertisment", "pericol". particule mici de substanţe otrăvitoare se evaporă şi infiltra din sticle, stropit, şi apoi pluti în aer în bucătărie aer. Animale de companie de-guvernamentale sunt printre cele mai periculoase pentru sănătatea copiilor.
De exemplu, evaporare, conţinute în curatatorii cu un conţinut ridicat de clor, puteţi apel iritaţie pulmonară. Ce este deosebit de periculoasă pentru persoanele cu probleme de inima sau boli suferi care formează ale tractului respirator, cum ar fi astmul sau emfizemul. (A se vedea Notificarea de clor № 60). Sau emoliente pentru rufe în toluen aer, stirin, fenol, timol, xilen şi trimetilbenzin, împreună cu alte substanţe chimice, dintre care multe provoca iritaţii şi inflamaţii ale căilor respiratorii. (A se vedea newsletter-ul № 58). Sau, odorizante, la care pot include di-hlorbenzin (diclorbenzen) - un produs chimic foarte toxic, copleşitoare ale sistemului nervos, rinichi de la ravlyayuschee-şi ficatului. (A se vedea Newsletter numărul 59)
Cum să: a scăpa de detergent otravitoare (a se vedea vârful următoare). Înlocuiţi toate produsele de curăţare sunt mai sigure.

2. Aruncaţi de substanţe toxice
Aflaţi dacă punctul local unde puteţi trece de curăţare toxice. Substanţele periculoase nu ar trebui să ducă la toaletă sau eliminate în coşul de gunoi, deoarece acestea pot otrava apelor reziduale. În special, este inadmisibil să folosiţi detergenţi diferite din ţară. In oras, la urma urmei, a apelor reziduale de la tratarea apelor reziduale ... Şi la cabana unde să mă duc de deşeuri toxice lichide? Asta-i drept, în cel mai apropiat Bush ... Şi apoi, aceeaşi upotrebyat Fairey interior ... sub formă de ridichi de gradina, ştiinţă ropchika, şi ciuperci de la cel mai apropiat de lemn puţin, şi apa din fântâni proprii. În plus, detergenţi mikrochas-lichid Oficial şomajului rămâne pe feluri de mâncare. Corpul uman, în special un copil, sau bolnav, ele sunt complet inutile. Dar, pentru a le elimina, trebuie să vă spălaţi vasele extrem de bine. Între timp, în majoritatea cazurilor, toate aceste facilităţi poluante nu este necesar. În mod special - avem nevoie doar de la cei care le castiga bani. Call Center-ul local pentru deşeuri de prelucrare a toxinelor-Cal si afla data, atunci când există un gard de aceste produse. Până în acea zi, păstraţi-le într-un dulap închis în cămară. Mai degrabă, pentru oamenii din Rusia, Europa de Est şi de Sud, această metodă nu este în raza din cauza lipsei de astfel de serviciu. În acest caz, va primi în continuare scăpa de pericol a substanţelor, turnând-le în toaletă. Dar în acest caz, încercaţi să dilueze cât mai mult posibil.
Şi dacă elementele privind admiterea de deşeuri de hârtie, sticlă, polimeri, polietilena, textile, vechi de baterii auto poate fi găsit, aproape nimic de spus de către cei care au acumulat baterii de-a servit, tuburi fluorescente, conserve de agenţi de curăţare, vopsele , lacuri, alte substanţe chimice, insecticide (mijloace de combatere a dăunătorilor de uz casnic), cutii de aerosoli, etc Pentru toate pro-nimic, aceste cartuşe şi nu prelucrate. Cu toate acestea, puteţi exclude întotdeauna utilizarea de aerosoli, deoarece:
- În loc de cumpărare "deodorantelor" poate aerisi camera, tămâie lumina sau o lumânare regulat pentru a menţine camera a deschide caseta de bicarbonat de sodiu;
- În ceea ce priveşte produsele cosmetice, medicamente şi produse de curăţat, puteţi alege forma non-aerosoli.
Din motive de mediu, astfel încât obişnuite, ci de substanţe toxice într-adevăr ar trebui să fie nici un loc pe confuzia generală, precum şi pe site-ul de testare pentru deşeuri toxice. Noi trebuie să încerce să le cumpere, doar pentru a, în extremă necesitate. După toate, multe dintre aceste substanţe pot afecta nu numai mediul, fiind dat afară, ci direct la locuitorii din apartament. Un medic de urgenţă "valoarea ie, cât de des este vorba de copii mici cu intoxicaţie alimentară teribil de lichide toxice. cea mai mare Sta-Reiten, fără reziduuri, să folosească astfel de substanţe, atunci când le-aţi cumpărat. Pentru securitatea locuitorilor din apartament, toate lichide trebuie să fie numai în bănci special marcate.

3. Înlocuiţi curatatorii dăunătoare toxice
De ce: Aceasta vă permite să eliminaţi toxice Hsarcini asupra mediului în timpul producţiei de substanţe nocive, curat casa ta, curăţaţi apelor uzate. Cum: Citeste etichetele. Ambalajul produselor chimice nocive de uz casnic sunt personaje pe care trebuie să înveţe să recunoască. Acesta este un avertisment care cuvântul "Atenţie", "Poison", "Atentie", "Pericol" sau notaţia grafică. Pentru toţi membrii familiei este foarte important să cunoască diferenţa între termenii "substanţe toxice", "substanţă periculoasă", "atenţie" şi "precauţie".
-substanţe toxice: substanţe extrem de toxice sau otrăvitoare (simbol în caseta ca un semn de "Stop!"), "Poison" / "pericol" înseamnă un produs foarte periculos, una dintre cele toxice cel mai mult. O mică parte din aceasta, adoptată în interior, în unele cazuri, doar câteva picături poate duce la deces.
-substanţe periculoase: inflamabile, corozive sau foarte toxice (simbol în caseta de hex);
De avertizare sau Atenţie: simbol moderat toxice (în cadrul triunghiulare). "Avertisment" trebuie să fie ales produse grad ridicat de toxicitate, o lingurita de care poate fi fatală. "Atenţie" - două linguri şi două pahare.
În plus faţă de cele patru simboluri, de avertizare a pericolelor de pe ambalajul agenţilor chimici tipărite, de asemenea, cuvintele de avertizare, care să reflecte un anumit grad de toxicitate.
-Caustica (corozive): a intra în contact cu diverse materiale şi ţesuturile vii, le inox. Aceasta este o agenţi de curăţare foarte eficient, care, cu toate acestea, este extrem de dăunătoare pentru piele, mucoase si ochii. Orice substanţă care conţine acid sau substanţe alcaline, sunt caustice. Exemple: pentru curăţarea suprafeţelor metalice cu clor înălbitor, unelte pentru curăţarea şi spălarea rezervoarelor de celule.
-Inflamabil: uşor de aprins. Deşi indicii de toxicitate pe ambalaj nu conţine în mod normal, camping, cele mai multe dintre aceste active toxice. Exemple: gaz combustibil lichid la brichete, terebentină, ulei de masina, benzina, spray de păr.
-Reactive: explozive, astfel, că orice aerosoli pot exploda sub presiune, provocând o reacţii chimice periculoase a materiei. De exemplu, decolorantul clor, amestecat cu amoniac, vyde-lyaet fum otrăvitoare.
-Toxice: substanţe care intră în organism prin sistemul digestiv sau ale aparatului respirator-ing (precum şi prin piele) pot provoca decesul sau vătămarea gravă. Exemple: otravă şobolan-hidratat, Bleach, ceara.

4. Ce poate înlocui curăţare periculoase
De ce?
Acest lucru vă va permite să protejeze sănătatea, să menţină un stil sigur, economic si simplu de viaţă, reduce utilizarea resurselor minerale, să evite utilizarea de petrol si alte resurse nonrenewable-myh.
Cum? Acest lucru poate ajuta la informaţii cu privire la cele 5 ingrediente cheie care sunt folosite în-lenii naturale produse de curăţare preparate la domiciliu. Acest exerciţiu, produse alimentare şi de spălat sifon, oţet şi unele uleiuri esenţiale.
Boer (piroborat sau tetraborat de sodiu) - o medie de toxicitate a substanţelor alcaline, care pot înlocui clor (de exemplu, albire), precum şi o - odorizant de cameră bună, un mijloc de combatere Reach noi, gandaci, purici şi alte insecte.
-Bicarbonat de sodiu (bicarbonat de sodiu) - substanţa cea mai uşoară alcaline. curăţarea eficientă şi abrazive (de la Lat Abrasio -. răzuire) instrument pentru suprafeţele de bucatarie, chiuvete, cazi de baie, cuptoare, şi fibră de sticlă. Se îndepărtează mirosul de sudoare şi se neutralizează chiar miros chimic de detergenţi, dacă adăugaţi-l în maşina de spălat. Acest lucru - odorizant de cameră utilă şi dezodorant Cove şanţ.
Soda de spalat sau economic (carbonat de sodiu) - o alcalin puternic. Acesta oferă fum nu nocive şi este mult mai sigur decât se amestecă produse industriale, dar atunci când se lucrează cu el, trebuie să poarte mănuşi, deoarece este caustică (corozive). sodă Economice îndepărtează de grăsime, racla jos ulei, ceara, ruj, şi neutralizeazăMiroase a praf de copt. utilizate nu Syama-l pe fibra de sticla, aluminiu sau cerat etaje, dacă tu chiar nu vreau să le eliminaţi din ceara.
cu oţet alb si suc de lamaie - acid, acestea se neutralizează substanţe alcaline, cum ar fi placa de kovy bine-cunoscut din apa grea. Acizi dizolva placa lipicioasa, distrugând tristeţe şi de a elimina murdăria de pe suprafeţele din lemn.
Uleiuri esentiale sunt folosite, în gospodării, în special pentru dezinfectare a spaţiilor. Pentru aceste scopuri, uleiurile următoarele: lavandă, cimbru, ienupăr, citronella, eucalipt, salvie, scorţişoară, cuişoare, oregano, arbore de ceai. În plus, ulei de arbore de ceai poate fi folosit pentru a elimina mucegai şi mucegai lozhnomuchnistoy (mucegai).

5. Despre Lână
Înlocuiţi cu sfaturi de unică folosinţă la mop pentru ştergerea prafului şi curăţarea toalete, bureţi, cârpe pe naturale.
De ce?
Puteţi ajuta să economisiţi reducerea resurselor neregenerabile, să evite utilizarea de poten-cially produse nocive, cum ar fi un burete îmbibat în ingredientele dezinfectant, găsiţi aplicarea Cămăşi vechi, a salva o mulţime de arbori, folosind prosoape obişnuite bucătărie în loc de hârtie, care afectează, de asemenea, dvs. pungă.
Cum?
Uita-te pentru achiziţionarea de această categorie de produse (accesorii pentru perii de hârtie de unică folosinţă, tu, tirania de praf şi curăţarea WC) în ceea ce priveşte longevitatea lor, de sănătate şi de impactul asupra mediului. Dacă aveţi de a folosi servetele de hartie, uita-te pentru reciclat, nu albită cu clor.
În condiţii de siguranţă washcloths
Aproape toate bureţi, care pot fi achiziţionate în magazinele americane sunt impregnate cu un dezinfectant triklozanom sintetice -. Această substanţă este raportat de a proteja mediul agenţiei (Agenţia pentru Protecţia Mediului (EPA)) în calitate de pesticid (otrava pentru combaterea paraziţilor). Antiseptice mijloace de triclosan are o puternica activitate antibacteriană este asigurată, de multe ori utilizat ca ingredient antimicrobiene în fabricarea de pastă de dinţi, săpun, şampon, produse cosmetice, soluţii antiseptice şi utilizate în medicină, materiale plastice. Majoritatea producătorilor de igienă: săpun şi pastă de dinţi, praf de curăţat şi cu detergent - subliniază efectul antibacterian asupra consumatorului PROD-ucts. Când publicitatea produselor lor, ei încearcă să indice în mod necesar conţinutul săpun sau pasta de dinti triclosan substanţă. Triclosan are de fapt proprietăţi antibacteriene, dar pentru a co-nefericire, publicitatea nu menţionăm că triclosan poate ucide bacteriile benefice, lasand intacte dăunătoare, precum şi provoca mutaţii nedorite bacterii periculoase. Grupul de cercetare-ERS din Pennsylvania (SUA) a constatat că există bacterii, şi suficient de periculoase pentru torye-au dezvoltat deja rezistenta la triklozanu. Deşi triclosan este încă o componentă necesară a peste 700 de produse de igienă, inclusiv toate faimosul săpun «de salvgardare», pastă de dinţi «» Signal, autorii studiului recomandă în viaţa de zi cu zi nu utilizează informaţiile cuprinse fondurile truc-Lausanne. Prin urmare, în timpul washcloths spălat vase ud triklozanom, noi nu numai orez forjare să mănânce doze mici de această substanţă, dar, de asemenea, contribuie într-o mutaţie de micro-tului periculoase, care adapteze cu uşurinţă la pesticide, precum şi la antibiotice.
Poate rezolva această problemă, în cazul în care:
Nu cumpara un burete, care emit un miros ascuţit de dezinfectant;
Folosiţi un burete din celuloză naturală, evitând produsele care sunt marcate ca "ucide miros;
Se sterilizează un burete în apă fierbinte timp de 3-5 minute, cu adaos de săpun obişnuit sau, dacă aveţi o maşină de spălat vase, apoi împreună cu feluri de mâncare poate fi pus şi washcloths;
Din când în procesul de lână, de obicei, astfel încâtoţet II-a, precum si placi de taiere (stropi de spray şi se lasă peste noapte).

6. Alege detergent
De ce?
De ce schimba paste de obicei de spălare şi pulberi? Are acest lucru face unele sens?
Există o mulţime de sens, în următoarele cazuri:
- Daca esti predispus la alergii, sau dacă aveţi copii mici, pe care nu doriţi să ezita Syz-malstva (copii mari, şi o otravă, aşa cum este deja posibil, utilizate);
- Dacă nu doriţi să polueze natura, mai ales atunci când vine vorba de vila de lângă spălătorie On-nascut, sau pe râu sau lac;
- Dacă nu doriţi ca banii lor pentru a sprijini "civilizate", a producătorilor de substanţe otrăvitoare (RH), într-un ambalaj frumos.
Cum?
Aflaţi cum fluxurile de apă în ţevi şi pentru ceea ce este diferenţa dintre un sapun natural şi detergent sintetic.
Săpun şi detergent - nu este acelaşi lucru, deşi ambele sunt substanţe tensioactive (SAS), ceea ce înseamnă componenta de spălat, care îmbină împreună de grăsime şi apă.
Sapunurile sunt fabricate din produse se găsesc în natură - de grăsime şi leşie.
Detergenţii sunt produsul de sinteză, deşi unele dintre elementele componente ale acestora pot fi naturale, şi au fost dezvoltate în timpul al doilea război mondial, când ulei pentru producerea de sapun au fost limitate.
Spre deosebire de detergenti sapun au fost special proiectate astfel încât să nu reacţionează cu mineralelor din apă şi nu constituie un film de săpun.
Desigur, săpun nu dăuna astfel de tine si de mediu, ca detergenţi, sunt toxice pentru animale sălbatice, în special pentru peşti.
Cu toate acestea, lipsa de săpunuri este că minerale dizolvate în apă, am da-o reacţie cu resturi, lăsând suprafaţa unui film insolubile. Acest lucru ar putea duce la acest ţesut, sapun de rufe, devine gri şi slabă, şi pe suprafeţele de obiecte apar sedimente.
Detergenţii sunt foarte puţini reacţionează cu mineralelor din apă, aşa că sunt alegerea mai potrivite pentru masina de spalat, decât dacă aveţi o apă foarte moale, adică de apă conţine un minim a numărului de minerale.
Greu de apă, respectiv, are un conţinut ridicat de impurităţi minerale diferite.
Chimice produse de curăţare sunt sintetizate în aşa fel încât este mult mai puţin reacţiona cu minerale în curs de dezvoltare din apă. Prin urmare, daca esti norocos si ai apa moale, puteţi utiliza în condiţii de siguranţă săpun Nathu-sectoriale.
Cu toate acestea, pentru a asigura o tranziţie de succes de la detergenţi comerciale în condiţii de siguranţă alternativă, trebuie să obţineţi prima scăpa de resturile lor în hainele tale.
spală rufe în apă fierbinte în care este posibil, care poate rezista la o tesatura, adăugând 50 ml de suc de spalare pentru fiecare descărcare. Acest lucru ar trebui făcut pentru a preveni formare a ceţii.
Pentru a pregăti însuşi ecologice detergent, se amestecă 250 ml rase noi-la, 125 ml de suc de spălat, 125 ml de borax. Păstraţi toate într-o cutie speciala.
Înainte de spălare, se adaugă în apa in masina de spalat 125 ml din acest amestec. Adăugarea de vin Sus YK (125-250 ml) pentru clătire, puteţi scăpa de toate de reziduuri şi săpun inmoaie tesatura.
Dacă, totuşi, aţi etanşe, va trebui să folosiţi detergenţi. Cu toate acestea, încerca să folosească aşa-numitele "bio" înseamnă (din limba engleză biodegradabile (biodegradabilitate))., Ceea ce va cauza mai puţin rău pentru mediu.

7. Descărcaţi în Google alternative de clor înălbitor
De ce?
Aşa cum antibiotice, substanţe antibacteriene produse de industria chimică, contribuie la forme mai durabile de bacterii. Si apoi, Efer producă mai mult "efica-tivă" înseamnă a lupta împotriva ... şi bacterii transforme din nou ... Si mai multe fonduri devin "meaner" ... Zaduma-emsya, modul în care aceasta afectează tine si mine, cei care o spala, se respiră şi, din păcate , mănâncă sau băuturi.
Cu privire la pericolele de clor şi produsele bazate pe aceasta, ne-a spus în expediţie Numărul 60 din data de 18.03.05. Pentru cei dintre KaKim motiv este incomod pentru a merge la acest link, o repetiţie pic.
Pe langa faptul ca clor este foarte toxic pentru organismele vii, acesta reacţionează cu materialele organice-mecanice în mediul înconjurător, şi să efectueze alte toxine periculoase şi cancerigene, inclusiv Trihalomethanii, cloroform şi organohloriny, o clasă foarte periculos de componente care încălcarea vyzy-rea de sisteme endocrine şi imunitar.
Studiile au demonstrat că organohloriny, în special de dioxină, provocând malformaţii congenitale, deformări şi dezvoltarea problematică la copii, cancer, tulburări de reproducere, precum si colapsul sistemului imunitar-dimensional.
Mulţi oameni de ştiinţă cred că rapoartele recente cu privire la reducerea numărului de spermatozoizi la bărbaţi, Liv-voltarea în ţările industrializate, a fost cauzată de organohlorinov.
Cum?
: 1. Vand produse nealbite hârtie (servetele, hartie igienica, prosoape de bucatarie, etc.)
Deoarece hartie albita poate conţine dioxină şi organohloriny care pot merge în orice aliment sau orice persoană situate în contact cu ei.
2. Rezultatul folosind filtre albite de hârtie pentru cafea poate duce la otrăvire viaţă-dioxina, care "depăşeşte limitele admise. Ia filtre neotbelen-WIDE.
3. Utilizarea detergenţi care conţin clor în maşina de spălat vase sau masina de spalat, aer-vă pentru gryaznyaete in casa ta.
De apă în maşină, care conţin clor de la detergenţi, clor în aer trece prin procesul de evaporare. Alege alimente care nu conţin clor.

Reţete toxic dezinfectant
Nu este un mijloc frumos non-toxice pentru a scăpa de bacterii în baie sau în orice alt loc.
: 1. Se toarnă o ceaşcă sau două de oţet într-un convenţional canalizare. Oţet la 80-99% distruge Bactria şi viruşi. Pentru a face aceasta de 1-2 ori pe săptămână.
2. Pregătiţi oţet antibacteriene spray. Se toarnă în sticla cu pulverizator de 5% oţet (aproximativ o treime) şi de sus până apă. Din când în când, să le manipuleze tocare placi, blaturi, MO-calcar, etc
Se clăteşte nu este necesar, puteţi lăsa chiar suprafaţa prelucrate de oţet peste noapte. Mirosul de otet se evapora ascuţite pentru mai multe ore.
3. Se prepară un spray antibacterian pe uleiuri de lavanda sau cimbru. De asemenea, poate şi trebuie să manipuleze castroane, capace, mânere, întrerupătoare, tăierea panouri, etc (Ori de câte ori acestea pot multiplica bacterii).
Lavanda si cimbru (cimbru) au un antiseptic mai pronunţată, decât fenol, care este folosit pentru producerea de antibiotice.
De asemenea, studiile au arătat că, prin utilizarea uleiurilor esenţiale antibacteriene, bacteriile nu evolua.
Ingrediente:
1 cană cu apă;
1 lingurita de ulei de lavanda si cimbru;
10-15 grame de alcool pentru a dizolva ulei.
Se toarnă alcool intr-o sticla cu pulverizator, se adaugă ulei, se agită sticla, se toarna apa.
Se presara suprafaţă, lasă timp de 15 minute, apoi spălaţi, dar nu poti spala.
Perioada de valabilitate - nu este limitat.

8. Salvaţi de apă
De ce?
Apa pura - una dintre cele mai preţioase şi diminuarea resurselor. Puteţi ajuta natura, în special asupra apei organisme, fără a părăsi apartamentul.
Cum?
Dacă utilizaţi un pahar, apoi, când de bărbierit şi te speli pe dinti, economisind 5 la 10 litri de apă în fiecare caz. Din deschide complet fluxurilor de apa de la robinet, probabil mai mult decat ai face-Sion: merge în fiecare minut de canalizare până la 15 de litri de apă. Pe lamele de spălat vase murdare sub frunzele cu jet puternic termen lung, în medie, peste 100 de litri de apă. Atunci când o maşină de spălat cu un furtun de gradina-mandă la 200 de litri de apă. Cu foarte putin scurgere a apei în toaletă, o zi are 40 de litri. Pentru apa de baie este necesar de trei ori mai mult decât pentru suflet.
Şi apoi, pentru a ajuta - poti!
Nu se permite supapa a rămas deschis să fieare nevoie. Dacă vă spălaţi vasele în chiuvetă cu un dop de scurgere închis - un timp de economisire de până la 80 de litri de apă. Dacă folosiţi, atunci când masini de spalat pro "feeder" Gară într-o găleată de apă de la un furtun cu o perie cu vârf suficient de 2-3 galeti, adică, seco-nomitsya peste 150 de litri de apă. Până la 50 la sută din apa poate fi conservat, dacă setaţi sufletul în loc de lentile de obicei, cu o dimensiune mult mai eficient mai mici găuri. Spele hainele, doar pentru a fi complet încărcate masina de spalat.
Cu alte cuvinte, este posibil să se petreacă în apă de mai multe ori mai puţin, fără a renunţa la oricare dintre pure şi duş zilnic!
Şi ceea ce este plină cu un consum excesiv de apa? Imaginaţi-vă câtă energie este cheltuit pe gard şi apă curată, cât de multe substanţe chimice! Cel puţin, dacă nu chiar mai mult, du-te apoi pentru a curăţa de canalizare. Din apa de tratare merge, bogate în organice şi, uneori, agenţi toxici-guvernamentale. Dacă toate apa in jurul a fi contaminate, ia apa dătătoare de viaţă a apei potabile ar fi nicăieri. În cazul în care familia va economisi cel puţin 20 la sută din apa de la robinet din volumul, care de obicei se bucură, apoi pentru anul este cantitatea de apa poate forma un lac cu un diametru de 200 si o adancime de 2 metri!
În cazul în care contorul de apă, de ajutorul tau putin de la natura, pot transforma în jurul şi a mijloacelor de liber îşi poate permite. În plus, plata orice resursa de pe tejghea, exclude în mod automat de plată a consumatorilor-bleme pierdere de această resursă pe calea consumatorului, în conducte. Dacă ne oprim să plătească pentru încălzire, precum şi pentru inundaţiile de strazi, utilitati va avea o conductă directă nedyryavye de stimulare. Deci, de asemenea, pentru a ajuta natura.

9. Curăţenie aerului interior cu plante
De ce?
Acum este dovedit şi cuantificat influenţa diferite niveluri de contaminare chimică a clădirilor rezidenţiale şi aer publice astfel de indicatori de sănătate pentru populaţie ca o boală comună, alergie, statusul imun.
Atmosfera în clădirea este format sub influenţa aerului şi a capacităţii de surse interne de poluare, care includ construcţii şi materiale de decor, drepturile de produse zhiznedeya ie şi arderea incompletă a gazului pe piaţa internă.
Conform Organizaţiei Mondiale de Protecţia Mediului (EPA) apartamente, case si birouri, in care oamenii petrec cele mai multe ori, sunt incluse în lista de cinci cele mai poluate mediu de puncte-dy.
În prezent, problema crearea unui spaţiu de aer curat in casa este fundamentală pentru sănătatea umană. Conform cercetarilor de ecologişti, în aer, şi clădiri rezidenţiale a opiniei publice în acelaşi timp, există mai mult de 100 de substanţe chimice volatile, iar majoritatea ie dintre ele au grad ridicat de toxicitate, de exemplu aerul din interior decât nivelurile de poluare a aerului exterior, în medie, 1,8-4 raza.Sredi mai mare substanţe chimice volatile ecologice şi de igienă semnificaţia formaldehidă, fenol, benzen, stiren, toluen, xilen, acetona, oxizi de azot, monoxid de carbon.
Aproape fiecare casă sau în aer un apartament pe zi "îmbogăţit" produse de arse incomplet-carea interne de gaze naturale (gaze de ardere aragaz 01:00 creşte concentraţia de formaldehidă în 2 ori), produse chimice de uz casnic şi fumul de tigara (trei ţigarete afumat - care este o creştere de aproximativ 12%, O creştere de formaldehidă în aer, camera de zi).
Este dovedit că anumite tipuri de plante de interior în mod eficient de aer curat în cameră. Ca de 10 m2, cu inaltime de 40 cm 2 m - 3 m, este recomandată o plantă. Aceasta înseamnă că veţi avea nevoie de 2-3 plante pentru a curăţa în mod semnificativ de aer în camera de 20-25 m2. Studiile au arătat că plantele enumerate mai jos, cel mai eficient neutraliza evaporare chimice diferite şi de a menţine umiditatea interne în cameră.
Aici sunt plante care ajuta să chisch aer

 trestie de palmier (Areca de palmier)
 Palma Reed (Reed de palmier)
 data de palmier pitic (palmier pitic data)
 ferigi Boston (Boston feriga)
 iederă Română (iederă în limba engleză)
 australian xiphoid feriga (sabie australian feriga)
 Crini (Lily)
 de plante tehnice din cauciuc (cauciuc de plante)
 Rhapis mare (Rhapis excelsa)
 copac Dragon (Dracaena marginata)
 Ficus Elastica (Ficus robusta)
 pitic banane (Musa cavendishii)
 Spatifillyum (Spatiphyllum)
 filodendron
 Kodieum Spotted (Codiaeum variegatum pictum)
 Dieffenbachia "exotice Dwarf» (Diffenbachia «Exotica compacta»)
 Epipremnum de aur (Epipremnum aureum)
 Nephrolepis ridicat "Boston» (Nephrolepis exalta «Bostoniensis»
 Syngonium (Syngonium podophyllum)Desi multe plante cum ar fi lumina, ele nu sunt neapărat situate în apropierea ferestrelor. Locul de nastere al multe plante com-calcaroase sunt păduri tropicale, unde au crescut la umbra. Aceste plante au un nivel ridicat de fotosinteză acolo. Ele sunt ideale pentru site-uri de start, cu un minim de iluminare. Când sunteţi o sută de-a construi de plante pentru un loc permanent, încearcă să găsească un echilibru între lumină şi ventilaţie. În câte, se dovedeşte că eficienţa acestor plante pentru a curăţa aerul este redusă, în cazul în care acestea îl au asupra proiectului.

10. Rid de gunoi
De ce?
Nu numai că veţi scăpa de vechi, inutile şi chiar dăunătoare lucruri, nu numai spaţiul fizic curat-skoye din casa lui, dar vă propriul spaţiu emoţional şi mental.
Cum?
Să vedem cum acest lucru poate fi realizat pe exemplul de a ordona elementele care se află sub chiuveta bucatarie ie. Începeţi cu faptul că un dulap pe deplin liberă. Lăsaţi-o să fie gol. Apoi, literatura conţinutul partiţiei, tot ceea ce ai făcut în trei piloţi. În primul anularea fondurilor care le-aţi folosit utilizaţi în fiecare săptămână (pentru spălat vase, curatatorii diferite, saci de gunoi). În al doilea retrase din circuitul agricol ceea ce aveţi nevoie din timp în timp (becuri, curăţenie de argint, etc.) Gramada treia deoparte tot ce nu foloseşte suma deja considerabilă de timp (trebuie uitat, în cazul în care ultima dată utilizate) şi ceea ce este rupt, ruginite sau deformate de nerecunoscut cu pas.
Acum, priviti cu atentie la etichetele produselor de la mormanele de numărul 1 şi numărul 2. Toate toxice să se mute într-un număr gramada 3. Din păcate, producătorii de detergenţi nu sunt obligate să precizeze lista de ingrediente, dar dacă eticheta conţine cuvintele "Atenţie", "Pericol", "Atentie" sau "Poison" - de convorbire sichny bani. Fondurile de la o mână de № 1 inapoi sub chiuveta. Conţinutul de o mână de numărul 2, puteţi pune în mai multe - în cămară, garaj sau subsol. O mulţime de acelaşi număr de trei merge direct la coşul de gunoi konteyner.Posle acest exerciţiu poate doriţi să înlocuiţi chimie "în alimentele ecologice. Cum faci acest lucru, precum şi din ceea ce am spus de multe ori in paginile lista noastră de difuzare. Dar cei care nu au timp şi dorinţa de a căuta auto ie şi amestecarea ingredientelor, putem recomanda să contactaţi magazin de produse alimentare de sănătate, în cazul în care, probabil, nu sunt de curăţare a mediului, de exemplu, compania «al şaptelea Generation». Cu toate acestea, din propria mea experienta, va recomandam sa faci lucruri noi înşine. De exemplu, un instrument pentru a elimina placa de calciu în cazane, macarale, etc În magazinul pentru aceste scopuri are modul ENVI-logice, bazate pe oţet, şi reprezintă 0,75 l - aproximativ 1 euro. În acelaşi timp, 2 litri de oţet WMS, dar pentru a cumpăra la preţul de 0,65 euro. În mod similar, putem continua cu alte camere din casa ta. Eliminaţi toate inutile, va veti simti relief la nivel de corp, minte si spirit.

11. Folosiţi-vă simţurile ...
De ce?
Când utilizaţi nas, ştii, când hrana este rasfatat atunci când aveţi nevoie pentru a curăţa de celule şi sub-Stilko animale de companie atunci când scurgerea de sticle cu substanţe chimice toxice care sunt depozitate în sticle şi cutii vechi, etc
Dacă utilizaţisimţul tactil, ştii, când mânerele sunt lipicioase când ai să spele podeaua, etc
Dacă lăsaţi-vă simţurile-ţi fie ghid, va rămâne pentru totdeauna la o înălţime şi nu numai în spălare şi curăţare de dumneavoastră acasă.
Cum?
Asculta ceea ce spui sentimentele tale.

12. Curatenie generala
Va oferim mai multe combinaţii de sifon şi oţet (sau suc de lamaie), care pot înlocui, în majoritatea de detergenţi şi de curăţare a producţiei industriale.
Mobilă de bucătărie
plăcintă cu dvs. (de pui, şuncă - orice altceva) este în cele din urmă şedinţa în cuptor, iar acum va trebui să bucătăria bucata-ka, şi mai ales imagini de fundal. Un burete umed nu se va ajunge aici. Înainte de a te apuca de un alt borcan de import, încercaţi acest remediu. Ia o sticla cu un dop şi se toarnă-spray-back-un pic de detergent de vase - literalmente în partea de jos. Acum, se adaugă cu grijă alb apă Bu tylku de la robinet, şi voila! curate multi-scop pentru bucatarie gata. Adevărat, aceasta va spumă, şi dacă nu doriţi să amestecaţi doar apă cu oţet în proporţie de doi la unu. Depasirea cu pete pe suprafaţa de masa din bucatarie pentru a ajuta la suc de lamaie. Strângeţi o cantitate mică de suc de peste pată şi se lasă timp de 45 minute, apoi ştergeţi acest loc un burete umed.
Ferestre si sticla
Conform studiilor independente, apa calda curăţă ferestrele sunt nici mai rău decât de curăţare producţiei industriale. De apă, în cele din urmă, este de asemenea un solvent, pur si simplu nu chimice. Cu toate acestea, în unele cazuri fără detergenţi încă nu este suficient. Iată câteva dintre sprucing ACT-sobov. Se umple sticla cu un spray oţet şi apă caldă în proporţie de unu la unu. Sticlă spray această soluţie şi ştergeţi ziar vechi. Astfel, ferestre bine spălate de autoturisme - oţet are efect pyleottalkivayuschim. Pentru a scăpa de amprentele digitale şi copii tune-nis, ştergeţi sticlă cu o soluţie de apă şi suc de lamaie (o lingura de suc de litru de apă).
Diverse
Pentru a spăla etaje se toarnă într-o găleată de apă de o jumatate de ceasca de otet. Dacă podeaua este foarte murdar, până-şi să ofere o evaluare în apă un pic de sapun lichid şi se spală podeaua cu această soluţie, ştergeţi-l apoi cu oţet. Petele de cafea şi ceai într-un vas de porţelan de a se presara bicarbonat de sodiu, şi atent sters cu un burete umed. , apoi se spală vasele cu apă. Pentru poloneză mobilier nu cumpără în mod necesar un scump şi spray-uri te-sokotoksichnye şi lichide. Adăugaţi o linguriţă de ulei de măsline într-o jumătate de pahar de suc de lămâie şi se aplică amestecul pe suprafaţă lucioasă cu o cârpă moale. frecati foarte bine în amestecul de mobilier, uitând despre toate fisuri sale. Apoi, tratamentul de suprafaţă cu o cârpă uscată curată.
Baie şi toaletă
Este bine cunoscut faptul că cele mai multe substanţe chimice utilizate pentru curăţarea bai si grupuri sanitare. Cu toate acestea, UE-dacă starea de baie este departe de a fi catastrofale, fără ele este posibil să se facă. Puteţi ajuta prietenii tăi sute de secară - otet (sau zeama de lamaie) şi sifon.

Instrument de curatare pentru toaletă
Se toarnă un pahar de oţet în toaletă şi arunce înapoi o mână de sifon. Să-l spumă timp de 10-15 minute (puteţi în acest moment să se spele la baie). Acum, curat perie de toaletă şi de scurgere a apei. La noapte te poate arunca în toaletă, două comprimate solubile mari de vitamina C. În dimineaţa curată perie de toaletă şi de scurgere a apei. Acest lucru va ajuta clar gaura de scurgere sub linia de plutire.
Detergent de curatare pentru cadă şi ţiglă
Oţet (şi suc de lămâie) are o acţiune bactericidă uşoară. Se poate dizolva scară depozit de apă şi depozite de minerale, lăsând un strat subţire, cum ar fi produsele chimice. În plus, suc de lamaie improspateaza aerul din baie. Pentru curatenie generala, oţet de utilizare într-un în proporţie de unu la doi. În special siturilor contaminate se poate ocupa oţet pură (nu uitaţi să poarte mănuşi de cauciuc).
Atentie: Dr.Am facut un fel de murdărie este cel mai bun de a utiliza un burete nailon.
Soda - abrazive moale, versatil si cel mai sigur mai curat pentru suprafata smaltului si faianta. Ştergeţi sifon de copt presărat cu suprafeţele umede cu o cârpă umedă, pentru locuri de trudnodos-tupnyh folosind o periuta de dinti veche.
uşă de sticlă duş
Dacă aţi luat aceste inovare la modă, tineti cont de faptul că uşile de sticlă şi pereţii de inima, de obicei, se acumulează spuma. Uscarea în sus, ea se transformă într-un tip destul de unappetizing de pete. Se dizolvă în apă un pic de sapun lichid şi să aplice aceste patch-uri pentru câteva minute. Apoi ştergeţi nailon (de preferinţă alb), sau chiar cu lână de oţel, în cazul în care la faţa locului este deosebit de puternică am-lis. Ca o măsură preventivă poate recomanda şterge pereţii şi uşile sufletului noului cauciuc de netezire, după fiecare utilizare. Să nu credeţi că este atât de dificil - procedura durează doar o jumătate de minut.
Atenţie: Nu se amestecă cu conţinut de clor înălbitor cu oţet. Această combinaţie este toxic, iar efectele otrăvirii el în perechi, mai degrabă grele.
Spălaţi chiuvete
Înfundat chiuveta - un lucru extrem de neplăcut. Disponibil în fonduri speciale pentru capacele de depozitul de deşeuri soluţie ie, dar ele sunt extrem de toxice. În principiu, shell-ul este bine peste schischeny de la colmatarea - orificiul de drenaj este prevăzut cu un CR speciale
Miercuri, 17 ianuarie 2007
Vizualizări: 11869

Citiţi de asemenea

Catastrofa ecologică de la Strășeni amenință tot mai mult nu doar locuitorii din zonă, dar și pe cei din capitală. Probl...
12
Stația interplanetară NASA/JPL Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) continuă să lucreze în numele științei pe orbita planet...
52
O pasăre isteață. Nu întotdeauna oamenii văd în păsări creaturi inteligente. Poate că ei nu cunosc prea bine păsările? A...
63
"Cel mai bun lucru din faptul că sînt vegetarian este că știu că nu fac rău animalelor. În al doilea rînd, am mai multă putere. Sînt mult mai puternic decît atunci cînd mîncam carne...
146