Ecologie şi birou…compatibile

/ Vizionări: 7464

Ecologie şi birou…compatibile

 

Ecologie şi birou…compatibileProblemele ecologiei preocupă întreaga societate. În rezolvarea lor sunt implicate multe instituţii publice şi organizaţii de cercetare, partidele politice şi fundaţiile. Dar, noi toţi trebuie să înţelegem că începutul  ecologiei este în noi şi în conştientizarea noastră a atitudinii grijulie pentru lumea vie a planetei. Am dori să oferim unele sfaturi ecologice simple pentru lucrătorii din birouri.

Cum îți distruge munca de birou organismul
Cum îți distruge munca de birou organismul

Asiguraţi-vă să deconectaţi toate dispozitivele de la prize, dacă în procesul de muncă nu sunt necesare; nu ţineţi aparate în modul de aşteptare, deoarece chiar şi acest mod presupune utilizarea energiei electrice, deşi minimale. Acest lucru se aplică şi la dispozitive pentru încărcarea bateriilor de telefoane mobile. Reducerea consumului de energie micşorează consumul de resurse naturale şi cheltuieli comunale ale oficiului.

Uitaţi de pahare de unica folosinţă din materialul plastic. Da, ele sunt convenabile, dar experţii au estimat că pe parcursul anului disponibilitatea unei ceşti proprii poate scăpa serviciile municipale de la sporirea zonei de depozitare a deşeurilor pentru câteva are.

 

Ecologie şi birou…compatibile

Cum s-a schimbat total VIAŢA TINEREI care a fugit de JOBUL la birou şi face SĂPUN din LAPTE la sat
Cum s-a schimbat total VIAŢA TINEREI care a fugit de JOBUL la birou şi face SĂPUN din LAPTE la sat

Şi poate, în biroul dvs.,toate radiatoarele au controale de căldură? După toate, prezenţa lor va reduce costurile pentru încălzire şi va reda bucuria de a respira aerul curat, pentru că centralele termice vor emite mai puţine substanţe nocive.

Înlocuiţi lămpile incandescente cu iluminatul eficient energetic. El este mai scump, dar durata lui de exploatare este mult mai mare. În acelaşi timp, o lampă de o putere de 18 waţi poate înlocui un bec convenţional de 75 waţi şi preveni în timpul exploatării sale formarea a mai mult de o tonă de deşeuri periculoase la centralele electrice alimentate cu carburanţii solizi.

Şi, desigur, aveţi grijă, din punct de vedere economic, de hârtie. Tipăriţi documente pe ambele pagini ale foii, utilizaţi pentru proiecte pagini curate a foilor utilizate, nu trimiteţi la tipar totul, nu utilizaţi hârtia curată în calitate de talger pentru ceşti. Doar cu ajutorul acestor măsuri pot fi reduse, în mod semnificativ, defrişările şi  îmbunătăţită ecologia raioanelor.

 

 

Sursa: ecofriendly.ru


Dacă acest articol de pe site-ul nostru ecology.md a fost util pentru Dvs., atunci vă propunem cărțile geniului Parmaculturii și a agriculturii naturale, fermierului-milionar din Austria Sepp Holzer.