Electricitate din noroi

/ Vizionări: 4970

Electricitate din noroi

 

Electricitate din noroi

Lebone company

Echipa de savanţi din Boston a prezentat un element nou de combustibil, care primeşte energie electrică de la bacterii din sol. Potrivit creatorilor, tehnologia lor poate furniza energie electrică la mai mult de 500 milioane de oameni în regiuni ecuatoriale ale planetei.

 

Electricitate din noroi

Tehnologia a trecut deja testele pilot în Tanzania în 2008. Acolo, dispozitivul arăta ca o cupă ordinară de cinci litri, în care a fost plasat un anod de grafit ţesut, un fir-catod, noroi, nisip şi apă sărată, care a acţionat ca electrolit. A fost obţinută suficientă energie pentru a vă asigura să încărcaţi complet bateria telefonului mobil. În urma perfecţionării tehnologiei este foarte posibil să se îmbunăţească procesul.

La momentul de faţă se lansează un program pilot de vânzare în Namibia. Acolo vor fi amplasate mai mult de 100 baterii experimentale, care vor alimenta cu energie electrică un sat mic.

 

Electricitate din noroi

 

 

Sursa

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137