Elevii moldoveni – premianți ai “Şcolii Europene pentru o Planetă Vie”

/ Vizionări: 2634

Молдавские школьники – лауреаты конкурса «Европейские школы за живую планету»

 

 

Tineri din R. Moldova, alături de semenii lor din Croaţia, Slovenia şi Ucraina, sunt cîştigători ai programului internaţional de educaţie, dedicat mediului înconjurător “Şcoli Europene pentru o Planetă Vie”, informează trm.md. Este un proiect realizat de către Organizaţia Mondiala de Conservare a Naturii (WWF) în parteneriat cu Fundaţia ERSTE.

 

33 de echipe din 10 ţări, respectiv Austria, Bulgaria, Croaţia, Republica Moldova, România, Serbia, Slovacia, Slovenia, Ucraina şi Ungaria au răspuns apelului WWF de a lua atitudine pentru mediul înconjurător. Premianții din partea Moldovei sînt elevii de la Liceul Teoretic „Alexei Mateevici” din Șoldăneşti.Timp de 7 luni, copii şi tineri cu vîrste cuprinse între 12 şi 16 ani au realizat proiecte avînd drept teme „Dunărea - linia vie a Europei”, „Amprenta ecologică” și „Spirit cetățenesc activ”.

R. Moldova a fost reprezentată în acest program de către trei școli: Liceul Teoretic “Mihai Sadoveanu” din Călărași, Liceul Teoretic din Svetlîi și Liceul Teoretic „Alexei Mateevici” din Șoldăneşti.

La evenimentul final fiecare echipă din concurs a fost reprezentată de cîte un profesor şi un elev, care au prezentat activităţile de protejare și conservare a naturii în cadrul unui „tîrg de proiecte”.

Cîștigătorii premiului vor merge pentru o săptămînă la o tabără de vară din România, se spune într-un comunicat de presă al Fundaţiei ERSTE.

 

 

 

Sursa: moldovenii.md