ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Eliberarea 2033Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Valentin Ponomarenko (Poveste de adevărul amar)


Dacă nu ştiţi unde să meargă, apoi,
susceptibile de a fi undeva nu este acolo.
Se terminaUnul foarte liniştit, pe labe moi, a avut timp pentru a asculta basme şi a venit timpul altceva: sa spun povesti la fiul său, apoi de nepoata ei, şi acum - şi adulţii care sunt în esenţă aceeasi copii, doar cu pumnii mari. jucării noastre sunt case mari, aceste poduri şi drumuri. În mare joc pierde repede sensul de surpriză din lume, şi această pierdere - cel mai mare. Spontaneitate, individualitate, autonomie şterse contrived reguli de comportament, ritualuri, prejudecăţi, superstiţii. Am devenit marionete-în-rândurile cana lui, echipa, tribul, societatea. Din lumea noastra merge cerul înstelat, miracole de răsărituri şi apusuri de soare, sentimentul continuu de a fi o multiplicitate.
Suntem obisnuiti sa traiasca. Suntem în viaţă, vom înceta de a trăi. Nu vrem, chiar frica de a pune întrebări, sunt frecvente în copilărie: ce este? de ce? De ce? ce se va întâmpla mâine? Noi nu mergem, suntem oameni, circumstanţe, obiceiuri, şi chiar şi lucruri de rutină.
Ai citit povestea, compusă de diferite şi foarte mulţi oameni. Meu nu-i nimic. M-am colectat şi simplificată în singurul puterii sale de apreciere, care gândit, gândit şi am văzut altele. Nu întotdeauna se va face referire la autorii acest lucru nu este un articol, ci doar o legenda. Şi puternic oameni buni nu au pus nici marcajele de pe cuvinte sau lucrări: "e al meu!". În această lume nimic nu este a noastra. Noi nu a adus pace şi nu a lua away cu ei: din cenusa lăsate în praf de plecare. Putem doar într-o anumită măsură schimba lumea, dar ce înseamnă acest lucru acum şi poate în viitor?
În această poveste bună nu câştiga, pentru că noi l-au ucis în sine. Daca vrei sa auzi numai bune, nu merita a citi mai departe.


Spunând
My way de glumă - este de a spune adevărul.
În lumina nu este nimic amuzant.
ShawÎntr-un spaţiu în care nimic nu era şi nu sa întâmplat nimic, pentru că nimic nu se poate întâmpla în cazul în care nu există nimic, nimeni nu stie cand si de ce universul a aparut.
Nimeni nu ştie exact de dimensiunea acesteia. Unii spun că Universul este infinit. Alţii susţin că limitele universului este, şi în acelaşi timp, acestea nu ar atât, pentru că altfel este greu să răspund - dar ceea ce este dincolo de graniţele?
Acei oameni care, uneori, uita la cer, mai ales pe timp de noapte, spune că universul este frumos şi uimitor. Probabil pentru că este. Nu am nici o îndoială că universul este minunat în toate formele sale şi în spaţiu adânc, şi aici, pe Pamant, dar această creaţie ar fi incompletă dacă nu au fost pentru cei care sunt în măsură să evalueze perfecţiunea universului. Este posibil ca tocmai acest scop Natura făcut pe om.
Sa intamplat relativ recent, doar aproximativ un milion de ani în urmă. Anterioară 12 miliarde ani o idee extraordinară a avut loc fără audienţă capabil de a aprecia ceea ce se întâmplă. Oricum, nu ştim nimic pentru anumite despre alte creaturi care ar trăi pe Pământ sau în altă parte, şi a chemat la el însuşi, la fel ca noi: "rezonabile" fiind.

Să ne uităm în jurul în spaţiu şi timp în care ne aflăm.

Pentru a realiza dimensiunea Solnaesistem echnoy, care este un fir de praf în univers, putem reduce toate dimensiunile de zece milioane de ori. Apoi, Pamantul va fi o minge cu un diametru de aproximativ 1,3 metri. Sfera are o suprafata destul de buna: cel mai înalt munte, care cu mare greutate a reuşit să obţină câteva persoane, are o înălţime mai mică decât un milimetru ", şi cel mai profund depresie în ocean - doar 1,1 milimetri. Aproximativ 70% din suprafaţa Pământului este filmul cu grosimea de apă până la 1 mm, iar intreg Pamantul plicuri coajă grosime de gaze 1 - 1.8 mm.
La o distanţă de 38.4 "de metri" de pe Pamant este luna a căror diametru este de 35 "cm, adică, aproape 4 ori mai puţin decât cea a Pământului. Distanta de la Soare, chiar am adoptat scara pare semnificativ: 15 km! Diametrul mingea continuu aprins de fuziune este de 140 de metri, adică 109 de ori mai mare decât diametrul Pământului.
Foarte organizat viaţa nu este detectat, fie la un nivel apropiat de soare planete (prea cald), nici pentru viitor: prea rece. diversitate uimitoare lume a plantelor, insecte, păsări, peşti şi mamifere au aparut doar pe Pamant, unde a fost produs de tot ce ai nevoie să acceseze cu crawlere, zbura, sari, fugi creaturi: sol, apă, aer şi căldură.
Aici, în acest colţ al universului şi au stabilit "rege al naturii" .0002 de creştere "mm" ... Fără un microscop să-l văd pe suprafaţa lumii noastre este imposibil. Cu toate acestea, oamenii au crezut că totul este acolo pentru el ca este centrul universului şi că el însuşi - cea mai mare şi cel mai bun, care a fost capabil de Natura.

Acum - despre timp.

Trăim o medie de aproximativ 70 de ani, este foarte dificil să se imagineze un astfel de timp, ca un milion ani. Să presupunem că un bărbat a apărut 864000 ani în urmă. Dacă vom accepta această valoare pentru "ceas", care sunt adevărate 10 ani sunt compatibile cu o secundă ". Astfel, planeta Pamant exista 13.5 "ani", piramida lui Keops a fost construit doar 8 minute în urmă, o nouă eră durează trei minute şi 20 de secunde ", prima carte a fost tipărită 55" secunde "în urmă, şi victorioasă procesiune de calculatoare personale în oameni este ultimul 2 secunde.
În cazul în care durata de viaţă proportionat civilizatii tehnologice (20 "secunde" de la prima apariţie a motorului) de momentul în care a luat asupra aspectului de ulei (aproximativ 200 de zile) şi cărbune (peste 300 de zile), devine evident că trăim în momentul flare gigant de combustibil, este de neconceput pentru o lungă perioadă de timp acumularea de natura. Focar, iniţiată de către persoana imprudenţă, va dura un alt 3 sau 4 secunde.


Exordiu a fost de peste.


Apoi, într-un basm pentru copii, al cărui viitor, poate doar simpatiza cu, şi pentru adulţi, care sunt, de asemenea, nu foarte fericit, vor explica modul în care pământul a fost înainte a apărut omul, ca un om care luptă pentru supravieţuire şi de ceea ce a făcut în acest minunat şi, destul de posibil, un loc unic manifestări de viaţă în univers.

Toate nostru de viaţă este însoţită de poveşti. Ele ne învaţă să fie un fel, harnic, grijuliu, generos, sincer. Noi credem adulţi. Noi credem că nu există poveşti rău. Aflaţi mai multe, să crească, care intră în viaţă. Ce suntem noi - intreaba-te: cum ai petrecut ultima ora, zi, an? Ce viaţa nu este ca un basm?
În basme ale tuturor popoarelor din lume, în orice moment, nu există ceva de care răspund copii, adulţi şi vârstnici: o realizare minunata de dorinţe. Este doar o dorinta, iar unele vigoare va face pentru ca in fiecare doresc sa devina realitate: stofa-samobrdiagramă Bianca rândurile tabelului, măturică covor magic în ţinuturi îndepărtate, boala se ne lase şi o baghetă magică vor face acest lucru, că locuinţa este construit de la sine ...
Acoperite goluri, dar minunile nu se efectuează. Este posibil ca acesta a fost inventat din disperare, este o altă poveste: religie. Dacă fericirea este imposibil in viata, a fost creat de speranţă pentru recompensă în continuare.
cei mai activi oameni căutat o cale de ieşire, sperând pentru puterea lui şi a minţii: a salva un foc de incendii forestiere cauzate de fulgere; domesticit cai şi alte animale; inventat sulita, toporul, arcul şi săgeţile pentru o vanatoare de succes pentru animalele sălbatice. Colector a devenit un vânător. Îmbrăcăminte din piei de permis să reinstaleze oameni din regiunile ecuatoriale, în latitudinile nordice şi cele sudice. În nordul Chinei, focul a fost utilizat nu mai mult de 400.000 de ani în urmă. Utilizarea de cărbune a făcut posibilă dezvoltarea metalurgiei primitive. Toate acestea sunt viaţă oarecum mai usor, dar este prima revoluţie socială necesară pentru un gânditor necunoscut care a ajuns la două concluzii:
- Puteti petrece forţei de muncă mai puţin, în cazul în hrană, îmbrăcăminte şi alte ţine la distanţă de o altă persoană;
- Chiar mai bine să faci oamenii să lucreze pentru ei înşişi şi a scăpa de munca grea şi riscul privind vânătoarea.
Ideea sa dovedit a fi incredibil de atrăgătoare. Început şi continua războiul. Nu au fost state slave. Un procent mic de persoane atinse de basm, la prima vedere, poate: a fost de ajuns pentru a rosti un cuvânt sau din cap capul lui, şi doreşte mai multe sa devina realitate. Acolo a rămas doar două obstacole:
- Opresati nu a vrut să accepte soarta lor;
- Invidios adus atingere "legitime" dominaţia.
Războiul a durat: pentru libertate, pentru putere, pentru moştenire, pentru creşterea nivelului de bunăstare ... navele continuat şi unii oameni fără trudă: navigatie înlocuieşte flotei canotaj, de apă şi mori de vânt au lucrat împreună mână.
Chiar şi în Roma antică, o înţelegere clară a: munca de prizonieri, transformat în sclavi, nu pot fi eficiente, şi prezenţa unui număr mare de sclavi este periculos pentru proprietarii de sclavi. O altă realizare genial de gândire filosofică consta în faptul că ar trebui să ne subjuga oamenii din propria lor ţară.
Iobăgiei în mod clar, deschis pentru o lungă perioadă de timp a existat între popoare multe. În Rusia a fost introdus în 1592, 100 de ani de la descoperirea Americii de către Columb. Abolirea oficială a iobăgiei în regiunea noastră, a realizat mai puţin de 150 de ani în urmă, dar, de fapt, încă mai existau în Uniunea Sovietică, până la eliminarea de paşaport secret de la ţărani, şi anume, aproximativ 1960
În realitate, de sclavie a fost formarea cele mai stabile. Odată ce un sclav purtarea unui guler sau pad-ului, şi apoi el a fost pe o lesă, care mai târziu a devenit invizibil, dar nu mai puţin durabile. Contribuie la menţinerea de sclavie au făcut şi toate religiile lumii. Diferenţa dintre ele constă numai în ritualuri. sclavie modernă, de-zi a devenit omniprezent, dar acest lucru va fi separat poveste: "Slave la tron."


Si apoi, o zi ...


Noi, mai eficientă formă de asuprire a minorităţii majoritate a apărut datorită faptului că oamenii şi-au deschis una din magaziile de energie, pregătit de Natura: depozite de cărbune. Deşi cărbune folosite în Anglia pentru încălzirea locuinţelor în perioada de la cucerirea normandă, şi anume aproape 1000 de ani în urmă, la doar 750 de ani mai târziu primul industrrevoluţie ennaya care au implementat cu posibilitatea de producţie şi de tratare a oţelului. Un "fabulos" Oportunităţi de atins pe o mulţime de oameni: oameni la comanda vapoare "înşişi" trebuie să efectueze un număr foarte mare de pasageri si cargo pe căile ferate "proprii" locomotive laminate.
Ambiţia de oameni sunt închise cu fală numai de origine, avere, aparţinând la cele mai înalte cercuri sau caste, a primit noi stimulente: diferite tipuri de insigne pentru a stăpâni misterele naturii. Clase de ştiinţe pure şi aplicate au devenit de prestigiu. Mândria de oameni de ştiinţă a încurajat politicieni şi lideri militari, industriaşi, finantatori - tuturor celor care au simtit noi posibilităţi de a extinde puterea lor. vanitatea Petty (auto-afirmare, lupta pentru grade, titlurile, decoratii, premii de onoare şi aşa mai departe) să dea roade. Fluxul de realizări în toate domeniile cunoaşterii are un caracter avalanşă. Sa presupus că progresul tehnic aparent conduc neapărat la progresul social. În cele din urmă toată lumea va fi egal şi fericit. Este necesar doar pentru a construi mai multe masini, oameni eliberatoare din lupta pentru existenţă, şi apoi să rămână referi numai la: ce să faci cu timpul liber?
Diverse maşini a devenit mai mult şi mai mult. Timp liber pentru un motiv sau altul au mai puţin. La această absurditate nu este atent. Lucrătorii exploatate astfel încât acestea s-ar putea invidia si sclavi din antichitate. Ţăranii au luat mai multe şi mai mulţi copii să lucreze în fabrici, a crescut şi au fost dotate cu echipamente a armatei. Războiul a devenit sângeroase, şi a intereselor cuceritori atras nu doar zonele învecinate, dar, de asemenea, o lume imensă, care au apărut după o epocă a marilor descoperiri geografice.
Un alt accelerare a apărut din 1859, atunci când Pennsylvania, colonelul Edward L. Drake a forat prima ulei bine. mai mult petrol a fost descoperit în 1887 în Texas Până în 1900 câmpuri petroliere s-au deschis la Baku, România, California şi Sumatra. Înainte de Primul Război Mondial, uleiul desfăşurat în Mexic, Trinidad, Venezuela şi Iran.
Industria petrolieră a dezvoltat o rată fără precedent de mare: începutul de rafinare de petrol în scară industrială se referă la 1869; în 1879 Rockefeller controlate 95% din rafinarea petrolului.
Cele mai bogate rezerve de petrol şi gaze de sute de milioane de ani de natura acumulat, repede a început să consume. Ca un flux de graba, printr-o încălcare într-un baraj, eliberarea de energie al unui om, a început efectul său distructiv.
Voci de oameni care au fost interesate de răzbunare posibile pentru progresul ştiinţific şi tehnic (T. R. Malthus, JW Goethe, apoi Mendeleev, şi mulţi alţii) nu au fost audiate.
O nouă şansă pentru "eliberarea de oameni din trudă", a promis să studieze în domeniul energiei atomice si termonucleare. Cu toate acestea, noi cunoştinţe a fost folosit, la fel ca în toate timpurile precedent, în primul rând pentru distrugerea tuturor formelor de viaţă, dar oamenii - crearea unui logica foarte flexibil. Totul a fost găsit nu doar o explicaţie, dar o scuză.
Astăzi toţi suntem pe punctul de a auto-distrugere. Ca întotdeauna, există o alegere, poti muri în diferite moduri:
- De la război nuclear;
- De la război "normale" (cu utilizarea armelor chimice, bacteriologice şi alte arme, sau fără);
- De la dezastru ecologic;
- Dintr-o serie de dezastrele provocate de om;
- De la epidemii şi bilăRezultatul zney de războaie şi dezastre;
- Dintr-o combinaţie de orice versiunile anterioare.


La un moment dat, optimism, dorinta de a lupta pentru a trecut şi capacitatea de a găsi o cale de ieşire din situaţia cea mai dificilă va permite oamenilor nu pentru a câştiga doar de concurenţă în lumea animală, ci şi să dobândească amplificatoare puternice sub formă de maşini, echipamente şi tehnologie de calculator. În fiecare victorie, cu toate acestea, se afla viitorul înfrângere. Mulţumirea de sine, încrederea în sine, narcisism, neglijenţă - toate din el face dificilă pentru a evalua situaţia în schimbare şi este plină cu mari pierderi.
Luarea unei decizii raţionale ar trebui să se bazeze pe date fiabile şi abilitatea de a le ia în considerare în formularea unei strategii şi tactici pentru individ şi pentru echipa de orice dimensiune: echipa, sat, oras, tara, societatea uman ca un întreg.
Luaţi în considerare faptele adunate de mai multe persoane în multe ţări. Pentru că noi nu compune lucrare ştiinţifică, ci doar încercarea de a se familiariza cu modul în care oamenii vrut să facă un basm devenit realitate şi care urmează din aceasta, nici o referinţă, precum şi numele, nu va fi. Desigur, nu va fi nici o pretenţie pentru imaginea complet: matura prea mare a umanităţii.
Două războaie mondiale (fierbinte), iar a treia - "rece" - a cerut efort maxim şi de a accelera cheltuielile de importante resurse puteri ale lumii. De unde şi denumirea de poveşti a celor care mai au contribuit la dezvoltarea, şi apoi se autodistrugă civilizaţiei tehnice.


Teren Paul


Pământul este imens ... Că părea să strămoşii noştri din antichitate. Acelaşi lucru este perceput doar 100 de ani în urmă. Vizitaţi Anton Pavlovici Cehov coş de la Moscova la Crimeea Rusiei primăvară rutted drumuri a durat două săptămâni. călătorie pentru propria Sahalin a durat aproape un an. Acum ne sunt nervos din cauza orelor suplimentare petrecut pe zbor Moscova-Habarovsk. Pamantul a devenit minuscule. Uite astronaut nu are timp să leneviţi pe orice parte a planetei noastre: un satelit prea repede desfăşoară el mai departe şi mai departe.
În afară de pământ "planeta" este încă terenului "- asistent." omul primitiv simţit uitat în stepele nemărginite. Primii fermieri au crezut că pământul este de ajuns pentru toţi şi pentru totdeauna. viata sedentara, care rezultă din dezvoltarea agriculturii, a condus treptat ameninţare de foamete, care a urmat un vânător şi colecţionar de rădăcini, fructe şi cereale. În condiţii favorabile, cu creştere rapidă populaţiei. Este timpul a apărut şi chin, şi a rănit. Am avut să-şi apere sale sau teren, sau du-te la noua locaţie.
Prin 1800, înainte de om a fost de aproximativ 7.4 miliarde de hectare de teren agricol, a prezentat o varietate de soluri. fertilităţii lor variază considerabil. Bun terenurilor sunt relativ puţine. De exemplu, suprafaţa totală de pământ negru este de 240 milioane de hectare, sau numai 3,2% din suprafaţa totală. În ultimii 200 ani, impactul devastator omului asupra naturii şi, în special, pe sol, un eşec de multe ori a depăşit tot ce sa intamplat pe parcursul mileniilor anterioare. De-a lungul secolului trecut din cauza eroziunii şi intemperii inapt mai mult de 2 miliarde de hectare (adică 27%), terenuri potrivite pentru prelucrare.
În 1960, cu o populaţie de trei miliarde oameni, la stânga 1,5 miliarde de hectare de teren arabil. pe cap de locuitor din lume, a reprezentat 0,5 ha, care a fost acceptată pentru susţinerea de norme, principiiTym în SUA şi în Europa. Până în 2000, din cauza creşterea rapidă a populaţiei, pe cap de locuitor a fost pe 0.27 ha, adică aproape 2 ori mai puţin decât cea impusă de normele de ţările dezvoltate. Valoarea terenurilor arabile Totale acum 1400000000 ha, şi nu există tendinţa de a creşte suprafaţa podelei utilizabil.
În China, în 1995 pe cap de locuitor a reprezentat numai 0,08 hectare, cu o tendinţă la o scădere marcată, ca o consecinţă a creşterii populaţiei, precum şi din cauza degradării extreme ale solului. Ţară importurilor deja o sumă semnificativă de cereale din SUA şi din alte ţări. În viitor, avem de gând să crească importurile. Numai o muncă grea şi are nevoie în mod tradiţional modest al chinezi le permite să supravieţuiască cu resurse minime teren.
eroziunea solului pe scară largă este deosebit de periculoasă, deoarece restaurarea de sol este extrem de lentă: aproximativ 2,5 cm pe 500 de ani. Pentru a reveni la grosimea stratului de 15 cm pentru o producţie vegetală normală trebuie să fie de aproape 3000 de ani.
Având în vedere preţul ridicat al producţiei de îngrăşăminte de combustibil în ansamblu din 1989 scăzut cu 21%, în special a afectat ţările în curs de dezvoltare.
recente speră că mările şi oceanele furnizează hrana a omenirii nu a fost realizat: resursele lor sunt deja aproape epuizate. Aproape complet distrusă balenelor. În căutarea de sigilii blana valoros este, practic, distrus. Mai degrabă decât pregătirea pentru navele de război împotriva unui potenţial inamic al frontieră multe ţări sunt un adevărat război cu pescarii - încalcă frontiera de pescuit de coastă. Hydroponics - o altă speranţă a omenirii progresiste, de asemenea, este plecat în condiţii de siguranţă, împreună cu multe alte promisiuni.


Resurse biologice


Aproape 99% din oameni primesc alimente de la ceea ce se cultivă pe teren. În prezent, a terenurilor agricole, pădurilor şi aşezări au ocupat deja 95% din terenuri potrivite pentru locuit. Cu toate acestea, în plus faţă de pământ şi resursele de apă, culturile şi efectivele de animale, de oameni depind de disponibilitatea şi viabilitatea aproximativ 10 milioane de alte specii care există în agro-şi natura.
Deşi aproximativ 60% din alimente din lume este furnizat de orez, grâu şi alte cereale, toţi oamenii mănâncă mai mult de 20 000 de specii de alte plante.
Aproximativ 99% din potentialul agricol dăunători fi controlate de către mulţi dintre duşmanii lor naturale; cultivate plante rezistenţa la dăunători şi a crescut cu "sălbatice" plante din ecosistemele naturale.
În ciuda folosirii anual de 2,5 milioane de tone de pesticide, daunatori distruge aproximativ 40% din randamentului potenţial. În acelaşi timp, calculele arată că, printr-o rotaţie de culturi sănătoase şi pierderea biocontrol de dăunători pot fi reduse cu cel puţin 2 ori.
Aproximativ o treime din producţia de alimente lume şi în SUA, direct sau indirect depind de polenizare de insecte. miere de albine şi alte joacă un rol important în polenizarea culturilor agricole în valoare de aproximativ 40 miliarde dolari. Ei au, de asemenea, poleniza alte plante. Efectul economic al diversităţii speciilor în SUA este estimat la 300 miliarde dolari, şi în lume - în 3000 miliarde dolari pe an. Acest genetice - baza existenţei umane şi a ecosistemelor - inclusiv. În acelaşi timp, datorită creşterii populaţiei şi revitalizare a anumitor activităţi umane, inclusiv a defrişărilor, utilizarea pesticidelor, poluarea apelor şi solului, urbanizareation şi industrializarea, genetice naturale distrus definitiv.
După cum ştim, multe civilizatii au pierit din cauza epuizării a solului. Civilizaţia noastră a intrat într-o stare instabilă. Utilizarea substanţelor chimice şi a pesticidelor perturbat ciclu normal de reînnoire a stratului cultural al solului. Din cauza eroziunii pierdute anual 5 tone Solului în ceea ce priveşte drepturile. Acest lucru este de aproximativ 15 de ori greutatea mai consumate alimente noi. În acelaşi timp, în SUA anual, sub stabilire de noi drumuri merge aproape 0.5 milioane de hectare de teren, în special potrivite pentru agricultura.
În multe ţări ale lumii a început să se schimbe priorităţile securităţii naţionale: protejarea solului împotriva eroziunii din ţara lor ca urmare a operaţiunii imprudenţă devine mai importantă decât protecţia ţării de o invazie militară.
Cu privire la eficienţa agriculturii judecător pentru tine: energetice utilizate pentru producerea produselor alimentare este de 10 ori mai multe calorii total de produse alimentare. Când în 1970-1980 SUA consacrată agriculturii 4% din bugetul de energie, dar acum, aceste cheltuieli au crescut de 3 ori.
În ultimii 40 de ani, a pierdut aproximativ o treime din terenurile arabile din cauza urbanizării, construcţia de drumuri, eroziunea, salinizarea si saturarea a solului. Peste tot în lume din 1945 pierdut la 1200000000 agricultură ha, aproximativ egale cu India şi China combinate.
Pentru o persoană, este necesar 0,5 ha de teren arabil, aproximativ 1,5 hectare de teren pentru sisteme de energie regenerabilă, precum şi de aproximativ 1 ha de păduri şi păşuni. Experţii spun că există toate tehnologia necesară pentru a opri eroziunea solului şi conservarea pădurilor, dar nimeni nu şi nicăieri nu este responsabil pentru implementarea acestor tehnologii pe o scară suficient de mare.
În prezent, terenurile şi agriculturii moderne se poate oferi suficientă hrană pentru 3000000000 om, în cazul în care degradarea terenurilor arabile vor continua să apară la o rată de 12 milioane de hectare pe an, apoi prin 1942 pentru a conta pe o cantitate suficientă de alimente poate doar 2 miliarde de oameni.
Astăzi, în savanele din Africa sub-sahariană, care include Burkina Faso, Ciad, Mali, Mauritania, Niger şi Senegal, pe un teren care poate suporta mai mult de 36 de milioane de oameni trăiesc 40 milioane, cu 8 milioane dintre ei s-au născut în ultimii 10 ani . În general, ţările în curs de dezvoltare sunt de aşteptat să scadă în teren arabil de persoană la 0,28 ha în 1990 la 0,17 ha în 2025, adică, la nivelul de sărăcie garantate.
Statisticile moderne oferă un datelor detaliate multi-dimensionale pe resursele terestre. Să ne considerăm principale. Mediul nostru - este uscat. Noi nu trebuie să ieşi din ea, fie în mare, din care o dată a ieşit, şi chiar mai puţin în spaţiu. În memoria a habitatului în mare, am fost lacrimi, a cărui compoziţie este uşor diferită de compoziţia apei de mare. Deci: 12% din terenurile ocupate de culturi, în timp ce 24% retrase din circuitul agricol pentru păşunat, dar 31% este acoperită de păduri. Restul de 33% sau prea rece, sau uscate, sau să cadă pe pante atât de abrupte, care nu pot fi utilizate în agricultură.
În ritmul actual de creştere a populaţiei ar trebui să crească suprafaţa de teren arabil de 15 milioane de hectare pe an, dar în realitate este pierderea anuală de peste 10 milioane de hectare, în formă de teren epuizate sau deteriorate de om fostă fertile. Despăgubiri pentru pierderile cauzate de zone forestiere, este imposibil, deoarece l indirect, printr-un mediu complexlanţ tion, duce la degradarea rapidă a nu numai teren arabil, şi a pădurilor. Un bun exemplu al agriculturii intensive pot servi ca Iowa, unul din statele lider agricole ale Americii: ultimii 100 de ani, a pierdut jumătate din terenuri, iar rata de distrugere a stratului de sol de 30 de ori mai repede decât rata naturală a formării solului. Acesta este preţul moderne "agriculturii de mare." Efectele secundare ale agriculturii intensive este salinitatea solului, colmatarea acestora, precum şi intoxicaţie cu substanţe chimice care continua efectul lor devastator, distrugand insectele nu numai, ci şi de peşti, păsări şi animale.
Contribuţia sa majoră la reducerea directe şi indirecte de terenuri fertile face urbanizare şi tot în legătură cu acesta: există benzi de alienare, colectori de canalizare, sisteme de drenaj, drumuri, construit baraje şi rezervoare, construit canale, orase, fabrici, etc
Familii americane cheltuie pe alimente, în medie cu 15% din bugetul său, în timp ce în ţările în curs de dezvoltare, aceste costuri au variat de la 50% la 60%, si caloriile lor în medie 25% mai mici. În prezent, SUA exportat aproape 20% din produsele agricole, în special cereale, dar în exporturile viitorul apropiat vor exista sarind, şi apoi o creştere a preţurilor la alimente de 3-5 ori.
Succesul iniţial al Revoluţia verde, cu sediul în creşterea puternică a cererii de energie disponibile agricole de îngrăşăminte, pesticide, sisteme de irigare şi dezvoltarea de noi soiuri de plante, marcat în unele cazuri, o creştere de randament de până la 100 de ori. Toate revolutie in tehnologia agricole, inclusiv la sfârşitul aceleaşi: ignorarea impactul noilor tehnologii asupra ecosistemului este deja 30-40 de ani sa transformat într-o eroziune a solului armat, poluarea apelor de suprafaţă şi a apelor subterane, o încălcare a stabilităţii ecosistemelor, populaţiilor de probleme grave de sănătate şi conflictelor sociale.
producţia mondială de cereale medie din 1950 până în 2000 a scăzut de 2 ori. Tendinţă şi rata rămân aceleaşi. Astăzi, doar 2 din 183 de ţări sunt principalii exportatori de cereale.
Chiar şi acum 20 de ani, Africa de consumat acelaşi produs ca produs. Acum se produce 80% din alimente consumate. În general, în Africa în ultimii 30 ani rata de pierdere a terenurilor fertile, a crescut de 20 ori.
În Asia, pentru agricultură utilizate 80% din terenurile adecvate pentru cultivare. Distrugerea pădurilor în regiunile ecuatoriale şi în zonele temperate de 70-80% ca urmare a extinderii terenurilor arabile. Un astfel de nivel mondial "rezervă" nu este peste 500 de milioane ha. Ar trebui remarcat faptul că productivitatea terenurilor noi vor fi semnificativ mai mică decât utilizate în prezent, precum şi faptul că fertilitatea solului este în scădere: are loc o degradare în 2-30 ori mai rapid decât recuperarea acestuia.
Peste tot în lume este degradat 15% din terenurile arabile. Cerc vicios cauzate de creşterea populaţiei şi scăderea resurselor funciare, un ce în ce mai numeroasă. accelerare suplimentare de ordinul a 10-20% va da fenomenul de efectul de seră şi încălcare a stratului de ozon.
Cele mai importante este faptul că peste 75% din recolta este asigurată prin utilizarea îngrăşămintelor artificiale, irigaţii, pesticide si erbicide. În viitor, în lipsa de petrol şi gaze, care joacă un rol crucial în agricultură modernă, posibilitateaprin producerea de produse alimentare să scadă cu 4-5 ori. Va avea, de asemenea, pentru a uita de productivitate a muncii moderne în agricultură. Astăzi 2,3% de produse alimentare din SUA pentru restul numai pentru că de mecanizare a redus timpul petrecut pe toate tipurile de muncă 125 ori în comparaţie cu acelaşi mod de gestionare. Curand puterea va duce la frustrare.
Existenţa omenirii depinde în parte de simţul comun şi complet - de la un strat subţire de sol fertil (o medie de aproximativ 30 cm). Creşterea populaţiei are loc la o rată de aproximativ 120.000 de persoane pe zi, şi furnizarea de energie de toate tipurile pe fiecare persoană în câţiva ani va începe să scadă. Dacă nu modifică situaţia demografică, foamea este inevitabilă.


Exemple de degradare a solului

Ţară Gradul de degradare China Erodate peste o treime din teritoriul Chinei, de exemplu, aproximativ 3.67 milioane sq km. În provincia Guangzhou mai mult de 20% din sistemele de irigare distruse complet sau silted terenuri erodate. Salinitate redusă a terenurilor agricole de 7 milioane de hectare, utilizarea apelor uzate urbane netratate grav avariat mai mult de 2,5 milioane de hectare, şi aproximativ 7 milioane de hectare sunt poluate de deşeurile industriale. Rusia Erodate creşte anual cu 400 de zona de 000-500 000 ha; eroziune operează pe două treimi din terenurile arabile din Rusia. eroziunea apei a creat unele 400 000 rigole, ocupă mai mult de 500 000 de hectare. A şasea parte a terenurilor contaminate rusă este într-o asemenea măsură, încât a devenit improprii, chiar şi pentru uz industrial. Iran Aproape toate terenului ocupat de agricultură (94%), evaluată ca degradate, o parte substanţială a acesteia - într-o măsură moderată sau severă. Salinitate afectează aproximativ 16 milioane de hectare. Pakistan Rigole ocupă aproape 60% din 1.8 milioane de hectare de platou Potuar. Mai mult de 16% din terenurile agricole afectate de salinitate. În general, degradate mai mare de 61% din terenurile agricole. India Fiind degradate mai mult de un sfert din terenurile agricole. Eroziunea asociate cu o schimbare de cultivare, a scos în evidenţă mai mult de 27 000 de metri pătraţi. km. teren la est de Bihor. Scris de hectare de cel puţin 2 milioane de terenuri saline. Haiti Potrivit pentru agricultura, doar 32% din terenuri, dar foloseşte 61%. eroziunea severă în mijlocul anilor 1980. a distrus 6000 de hectare anual. Australia Mai mult de 4.5 milioane de hectare de teren, adică, 10% din toate terenurile arabile, şi mai mult de 8% din terenurile irigate afectate de salinitate. Din 1975 până în 1989. suprafata de teren salină sa dublat.


Conform legendei, unele popoare din antichitate pantofi cusute cu degetele de la picioare răsturnate, astfel încât atunci când mersul pe jos sau rularea nu încalcă acoperă iarba. Acestea sunt în cauză nu doar despre ei înşişi, ci despre noi, urmaşii îndepărtate ale sălbatici din sălbăticie ale civilizaţiei noastre.
Oamenii sunt principala cauza de distrugere a diversităţii speciilor: ecosistemul fiind distruse în fiecare zi, aproximativ 150 de specii. Rata de distrugere a unor grupuri de organisme în 1000 la 10 000 de ori mai repedeTh suprimarea lor in vivo.
Egoismul şi oameni de sine care a crescut până la niveluri ridicole doar pentru că el a lasat duşmani cu excepţia cazului în felul lor, au condus la o mentalitate primitivă şi Outlook. ecosistem complex cu zeci de milioane de speciile de plante şi creaturile vii este percepută ca ceva dat de către o persoană pentru a fi în stare să mănânc, somn şi podeboshirit.
În S. U. Great Plains în 1872 15 milioane de bivoli roaming. După 10 ani nu a fost doar 1.000. piei Hunters distrus fără milă, şi acest echilibru. În alte momente şi în alte locuri salbaticie similare sa manifestat în distrugerea de păsări, balene, foci, veverite, vulpi, şi apoi, şi locuitorii multe alte domenii, de păduri şi de apă, a căror existenţă oameni nu suspectate chiar intoxicaţii cu pesticide domeniu, efectuarea defrişărilor continuă , eliberând în atmosferă, sol şi apă tot felul de deşeuri.
Astăzi, ea este nebunie, o sete de sânge sălbatic pare să ne criminali, dar urmaşii noştri imediate pentru a afla cum fără sens am eliminat de combustibili fosili, va fi chiar in asteptare ne-criminali care au părăsit în deşert la locul diversitatea uimitoare a naturii. În fiecare an, ne distruge

Sâmbătă, 26 decembrie 2009
Vizualizări: 1750

Citiţi de asemenea

Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
76
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
182
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
68
De hramul orașului Chișinău, Compania ”Viorica Cosmetic” a deschis primul magazin Viorica cu un concept nou, conceptul d...
120