ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Estonia lansează prima rețea națională de taxare a vehiculelor electrice
 

 

Estonia, a devenit prima țară din lume care a lansat în exploatare rețeaua națională de taxare a vehiculelor electrice, folosind tehnologia furnizată de Grupul ABB, compania lider în tehnologii pentru industria energetică şi în automatizare.

 

Rețeaua constituită din 165 de încărcătoare rapide de curent continuu, conectate la Internet, construite de compania ABB, a fost inaugurată oficial. Stațiile de încărcare sunt situate în zonele urbane cu o populație mai mare de 5.000 de locuitori și de-a lungul traseelor principale din întreaga țară, formând astfel cea mai mare concentrație de stații de încărcare în Europa. Stațiile de încărcare se află la 60 km de autostrăzi, ceea ce permite vehiculelor electrice să se deplaseze prin tot statul baltic, exceptând riscul de a fi lăsat fără posibilitatea de reîncărcare.

"ABB cu plăcere a construit în Estonia prima rețea de stații de încărcare din lume la nivel național”, - spune Ulrich Spiesshofer, șeful Secţiei de Automatică Discretă şi Promovare a Produselor Companiei ABB. Prezenţa rețelei de taxare a vehiculelor electrice în întreaga țară va facilita tranziția conducătorilor auto la mijloacele de transport electrice, precum și va da un impuls altor ţări să investească în infrastructura de încărcare proprie".

Spre deosebire de prizele convenţionale din casele de locuit care au nevoie de 8 ore pentru a încărca un vehicul electric, stația de taxare Terra 51 DC de la ABB necesită doar 15-30 minute pentru a îndeplini această sarcină. Stațiile de taxare rapidă corespund standardul de încărcare CHAdeMO și pot fi folosite pentru a încărca mijloacele de transport cu un curent continuu de o putere de 50kW şi un curent alternativ de 22kW. La necesitate, diferite metode de taxare pot fi folosite simultan.

"Principalul motiv pentru care estonienii preferă maşinile electrice este faptul că procesul de reîncărcare este atât de simplu", - a declarat ministrul estonian al Mediului Keit Pentus-Rosimannus. "Toate politicile noastre în domeniul transportului trebuie să se bazeze pe înțelegerea faptului că deplasarea ecologic curată este opțiunea cea mai ieftină și mai ușoară".

Compania ABB a câștigat contractul în 2011 și a finalizat construcția rețelei în doar șase luni. Contractul include un acord pe cinci ani pentru a oferi servicii de asistență tehnică dispozitivelor de încărcare conectate la sistemul central prin intermediul conexiunilor în Internet. Exploatarea comercială a stațiilor este asigurată de terțele părți și se bazează pe sistemul de plată ca şi industria de parcare.
Laolaltă cu infrastructură completă de încărcare, în scop de a promova și a pune în aplicare sistemul, Estonia oferă subvenții de până la 50% din costul vehiculelor electrice.

 

Autor: Alexandr Ivascenko

 

 

Sursa: facepla.net

 

Vineri, 08 martie 2013
Vizualizări: 1371

Citiţi de asemenea

Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
54
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
140
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
55
De hramul orașului Chișinău, Compania ”Viorica Cosmetic” a deschis primul magazin Viorica cu un concept nou, conceptul d...
91