ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Everest alpinist dezlantuit o adevarata avalansa de molozAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Ken Noguchi. Scavengery "Înainte de ascensiunea de Everest, l-am văzut la televizor şi sa gândit că, în realitate, totul este frumos peste tot. Dar cand am ajuns sus, am vazut mormane de gunoi", - plâns alpinist japonez, care începând cu anul 2000, de la Everest aproximativ 9 de tone de gunoi. În altă zi a adus la cel mai înalt munte este de 500 kg.

33 de ani, Noguchi Ken (Ken Noguchi) - un munte alpinist foarte abrupt. În cei 25 de ani a devenit cel mai tânăr cuceritor cele mai înalte vârfuri de pe şapte continente, care, împreună cu mediu de lucru ia adus o binemeritata faima si onoare, atât acasă, cât şi la nivel mondial.

Faptul că Noguchi cumva nu în japoneză este un prieten de-al lui Barbie omonim, o explicatie simpla. Ken a fost născut în SUA, la Boston: Tatăl său a fost un diplomat şi familia este un turneu destul de planeta, inclusiv Arabia Saudită şi Egipt. De fapt, în Japonia, Noguchi ajuns în 4 ani.

Alpinist, precum şi "gunoier alpine", Ken din copilarie de a deveni nu visez. Lui 15 ani a fost trimis să studieze în Marea Britanie, într-o şcoală internat. Dar de la o instituţie de învăţământ Noguchi dat afară după un conflict cu colegii lor, si viitor "Jack" sa întors acasă, el spune acum, "atât de cool".

Şi acum, de răcire Ken citit o dată o carte de japonezi celebrul explorator-aventurier Naomi Uemura (Naomi Uemura). Cardiacă a fost trezit dragostea pentru munte, şi inspirat de tipul realizat "emotiile nebun" - a cucerit primul său de vârf, Mont Blanc, iar în august 1989. De atunci, filate-plutea: o realizare pentru un feat.

Ken Noguchi. Scavengery Dar cu o zi înainte Ken adus gunoi Everest. O alta ar fi scuipat si am uitat, şi Noguchi, după urca adunat un grup de voluntari de alpinişti, pentru a începe curăţarea. Iar în 2000 m-acelaşi lucru se fierbe. În 2001, echipa şi lăsaţi în jos Everest 1,6 tone de gunoi, inclusiv 84 buteliilor de oxigen gol. Si de atunci o echipă internaţională de "necrofagi" se ridica la munte (nu numai pe Everest) în mod regulat, întorcându-se cu o masă de gunoi. În total, grupul a urcat pe Everest de cinci ori şi colectate ca rezultat al 9 tone.

Ken foarte frustrant faptul că o mulţime de resturi arunca plecat în cazul în care conaţionalii săi. Noguchi chiar a declarat cu acest prilej că "economia Japoniei este de prima clasa, iar moralitatea - al treilea. Prin urmare, unele de gunoi de la Everest alpinist a adus în Ţara Soarelui Rasare (!) În vederea efectuării informare a publicului.

De altfel, sa descoperit că, în munţii de moloz japoneză în vrac, astfel încât Ken a început curăţarea periodică şi aici. Astfel, el, împreună cu voluntarii curăţate aproape Fuji. Aproximativ 200 de mii de oameni (o treime de alpinişti - străini) naştere la summit-ul 3776-picior în fiecare an, şi destul de zahlamili sale. Echipa Noguchi scos din Fuji, cele mai diverse lucruri: de la 27-inch televizoare şi monitoare de calculator până la baterii auto. În 2005, a început curăţarea altor munti - Manaslu (Manaslu).
Pentru unii poate parea ca Ken combină numai afacerile cu plăcerea, dar nu este aşa: "Pentru a transporta resturile de 8.000 de metri până la 6000, peste si peste din nou în două luni - este foarte dificil. Mai ales atunci când este cald, şi nu există pericolul de avalanşe. Mi-era teamă să devină gunoi "- a recunoscut Noguchi.

Ken Noguchi. Scavengery Guvernul din Nepal pare să fie destul de strânse cu putere, şi alpiniştii trebuie să facă faţă acum cu proprietatea lor şi resturile atent - toate pentru a aduce în spate - în cazul în care nu doriţi să piardă un depozit de 4.000 dolari. Cu toate acestea, în conformitate cu estimările conservatoare, în ultimii 54 ani pe Everest alpinişti au lasat aproximativ 50 de tone de gunoi.

Între timp, Ken Noguchi, se pare, consideră că ascensiuni sa dat dreptul de semnal "şi va continuacurăţare Th au fără el: "Everest este treptat revenirea la puritatea curat. gunoi a devenit considerabil mai puţin şi am speranţa că această campanie a fost ultima noastră.".
Noguchi a spus că el încă o dată, arată unele gunoi de la Everest de la Tokyo şi Seul.

Sursa: http://www.membrana.ru

Luni, 17 decembrie 2007
Vizualizări: 3300

Citiţi de asemenea

Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
175
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
130
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
237
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
92