ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Experienţa cu cuptoare de înaltă eficienţă lent de ardereAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate


Terminat încă o iarnă petrecută în decontare. Si in fiecare iarna a trebuit să se încălzeşte casa în care am trăit. În acest timp, experienţa acumulată în exploatarea cuptoare de diferite sisteme. Este lent-cuptoare de ardere despre Chen si Buleryan.

Soiuri de cuptoare cu aceste nume foarte mult. Va spun despre cele mai frecvente (vezi imaginea)


Găitan Buleryan Găitan


Acest aragaz-sora.

Principiul de funcţionare au foarte asemănătoare: în foc prevăzute de lemn au alimentat şi ajustate apoi intensitatea de ardere. Lemn de foc ar trebui să ardă încet, care este furnizată prin reglarea debitului de aer şi de tracţiune, precum şi un post de proces de ardere gaze ordonată. Acest lucru se obţine un cuptor cu randament ridicat, cu un consum redus relativ de lemn de foc.

Principala diferenţă în cuptoarele de circulaţie organizarea de căldură în cameră. În albastru de circulaţie se datorează prezenţei a spaţiului dintre camera de ardere şi carcasa exterioară, în timp ce Buleryana de sudate în tubul de corp. În plus există o reţea tip "omidă", este situat deasupra camerei de ardere. Acest lucru Chen, pot fi folosite pentru apa calda si chiar de gătit, în timp ce Buleryan este orientată numai pe încălzire.

gazele postcombustie sunt după cum urmează: camera de ardere este divizat în două părţi. În camera superioară a organizat capcana de aer, care participă la postcombustie a gazelor. O condiţie indispensabilă pentru acest lucru - prezenţa de cenuşă în cuptor, care se stinge focul, şi promovează formarea de gaze.

La începutul acestor cuptoare au fost foarte populare. Avantajele sunt evidente: pentru a instala rapid, camera se încălzeşte rapid, funcţionează pe aproape orice combustibili lemn (lemn, scoarţă de copac, rumegus ...). favorit completa în mijlocii suficient de reale-cuptor timp de 12 ore de ardere la intensitate mica de ardere.

După iernare cu aceste cuptoare găsit unele subtilităţi şi că multe detalii, inclusiv eu, părea neatractive.


Severitatea 1.1 de izolare conducte. Aceasta costă un cuptor de înaltă eficienţă. Datorită faptului că arderea are loc încet în conducta de ieşire scăzută temperatura gazului. În cazul în care temperatura de cărămidă şi bathhouse etuvă la tub de ieşire nu trebuie să fie mai mic de 110 de grade, cuptor de ardere lenta, care pot fi 18-20 de grade. Este clar că Tevi termoizolate slab în condensarea ei, care se scurge într-o sticlă specială şi, atunci când o cantitate mare, se poate deduce pe podea. Ca rezultat, a format un etaj la faţa locului, care este foarte dificil să se spele, dar în cazul în care după vopsea pentru scăldat, vopseaua nu se va usca timp de 2 săptămâni.

În afară de condens este foarte coroziv. Dacă puneţi ţeava din metale comune, mai degrabă decât oţel inoxidabil, sezonul doar dintr-o conductă se poate forma gaura.

1.2. Educaţia în ţeava de masa de condens, amintind de zgura, dar de combustibil care arde la temperaturi ridicate. Ea are capacitatea de a creşte (viteza depinde de calitatea de conducte de izolare, modul de ardere şi de calitate din lemn). Pericolul este că, atunci când este aprins, aproape imposibil să se stingă, ci la Golful apă prin ţeava. amortizor Zakryvaenie nu ajută, deoarece suge aer prin tub este furnizat in camera de combustie. arderea ei poate fi foarte spectaculos, amintind de Anul Nou o fantana, care se distrage atenţia de la tub şi cade de pe acoperiş. Partea publică a ţevii de rapid roşu-fierbinte.

1.3. Dacă timpul nu a închide amortizor şi ajustaţi modul de ardere (suntem toate umane - se întâmplă), soba se incalzeste foarte puternic, uneori, la cald, care nesigure de înţeles.

1.4. Calitatea de căldură şi oshuscheniya. Ca orice Soba de metal aceste modele pe corp ardemulţime Oval de oxigen. În caz de ventilaţie insuficientă, senzaţie de disconfort, devine apăsătoare. De căldură de la ei este destul de agresive (Trebuie sa compare), în mod clar simţit că acesta provine de la un singur loc.

1.5. Un punct suplimentare referitoare la regimul de ardere. Uneori există emisii puternice de fum de la tubul de aspirare a aerului şi printr-o gaura de admisie a aerului. Nu sunt sigur ce restul sa realizat, dar, aparent, este după cum urmează: în camera de ardere nu este de ajuns pentru temperatura gazelor de ardere, şi ei se acumulează. Într-un moment acolo, sau de cărbune, sau o scânteie care se aprinde gazele produse de micro-, gazele nu au timp să ardă complet, nu este în creştere, din cauza o creştere bruscă a temperaturii, iar surplusul este aruncat la faţa locului.

Ca şi pentru gătit. La tip "omidă" femeile noastre coace prajituri pentru ea poate fi gătit de cereale, apa calda pentru uz casnic.

Cu calificare adecvată puteţi găti în interiorul cuptorului (se aplică Buleryana). Dacă wrap un fel de mancare preparat în folie şi puneţi în cuptor, presărate cu cenuşă, sau pune un vas de lut cu produsele necesare, se dovedeşte ochchen chiar rău.

În ciuda tuturor celor de mai sus, aceste sobe cu succes ekpluatiruyutsya în ateliere de lucru, în clădiri mari pentru uz public si case temporare, în cazul în care este imposibil de a pune bazele pentru o sobă mare, ca şi căldură.

Şi, în final, câteva sfaturi pentru utilizarea, dacă te hotărăşti să utilizaţi unele din aceste sobe:

- Izoleaza foarte bine coş de fum!
- Să utilizeze, ori de câte ori este posibil, lemn uscat. Ei au cheltuit mai puţin, să producă mai puţin de condensare şi mai uşor de a crea modul dorit de combustie;
- Nu lăsaţi camera de ardere până la otreguliruete;
- 2-3 luni de funcţionare (în special în primul an) monitorizează starea de ţeavă! Atunci când e nevoie - curate aceasta;
- Lumina incendii aragaz, aşa cum este înscris în instrucţiunile - mare busteni. Deci arderea dureaza mai mult.
Bine pentru tine de iernare, bun umor şi o mulţime de căldură - de încălzire şi de suflet!

Sursa: eco-kovcheg.ru
vpomestie.ru

Luni, 23 februarie 2009
Vizualizări: 7611

Citiţi de asemenea

Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
2
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
11
De hramul orașului Chișinău, Compania ”Viorica Cosmetic” a deschis primul magazin Viorica cu un concept nou, conceptul d...
42
Chișinăul nostru , desigur, estre un oraș vechi, cu o istorie bogată. Cunoaștem multe despre el din lucrările istoricilo...
96