Familia din regiunea Omsl a plantat 1001 de pini

/ Vizionări: 1790
Tag-uri: , ,

Как бесплатно посадить лес

Datorită familiei Silkov din satul Rakitinka, în raionul Kormilov din regiunea Omsk

Fanteziile forestiere (Foto)
Fanteziile forestiere (Foto)

a apărut o adevărată pădure de pini. Potrivit publicației „Rossiiskaia Gazeta” - Sibiri, vara trecută, focul a ars la 40 de km de oraș, cîteva crînguri de mesteceni. Serghei Silkov, împreună cu tatăl și fiul său au decis să ajute la restabilirea pădurii.

„Renumita zicătoare despre faptul că fiecare bărbat trebuie să nască un fiu, să construiască o casă și să planteze un copac, nu mai este actuală, spune Serghei. Pădurile pier peste tot nu doar din cauza incendiilor, dar și de pe urma constructorilor și lemnarilor „negri”. De aceea, pentru a restabili „plămînii” verzi aei regiunii Omsk, noi trebuie să plantăm nu cîte un copac, dar cel puțin cîte o sută de pomi”.

Alocînd din bugetul familiei suma necesară, bărbații au plecat în gospodăria silvică din Kormilovsk. Acolo, le-au alocat pentru plantare nu trei sute, dar peste o mie de puieți de pin. Gratuit.

2011 — Anul Internaţional al Pădurilor
2011 — Anul Internaţional al Pădurilor

Sărbătorile de mai, Serghei, împreună cu tatăl și feciorul, au lucrat. Acum, în raion vor ava propria pădure. „Este un exemplu demn de urmat, spune șeful direcției generale a gospodăriei silvice din regiunea Omsk, Andrei Gribennikov. Dacă am avea mai mulți entuziaști de acest fel ca familia Silkov, atunci sudul regiunii demult nu ar mai fi considerată o zonă de stepă”.

În fiecare gospodărie silvică există o pepinieră, unde sînt crescuți puieți pentru plantaj.

În fiecare an rămîn nu cîteva sute, dar zeci de mii de puieți. După 5 ani, dacă aceștia nu au fost utilizați, ei se distrug, deoarece la răsădire ei trebuie luați cu tot cu pămînt (cu întreg sistemul de rădăcini), iar procentul de prindere a acestor copaci este mai mic decît a puieților de 2-3 ani. Din această cauză, familia din Omsk a obținut o asemenea cantitate de puieți. Copacii sînt lăsați lîngă gospodăriile silvice de lînsă orașele mari, pentru a fi tăiați de Crăciun.