--> -->
ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Fericirea protejează împotriva bolilorAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate


Fericirea nu poate fi vindecată, dar protecţie împotriva bolilor şi a prelungi astfel de viaţă - aproximativ aceeaşi ca renunţarea la fumat. O astfel de concluzie a fost atins de către sociologul olandez Rut Venhoven (Ruut Veenhoven) din Universitatea Erasmus Rotterdam.

Într-un articol publicat în Jurnalul de Studii Fericirea, Venhoven analizat rezultatele a 30 de studii anterioare cu privire la starea de fericire.

Studiile anterioare au aratat ca oamenii fericiti traiesc mai mult, dar a fost clar dacă condiţie afectează fericirea în viaţă sau, dimpotrivă, bună de sănătate speranţei de viaţă creşte şi nivelul de fericire.

Oamenii de ştiinţă au încercat să stabilească o relaţie de cauzalitate, bazându-se pe termen lung studiu, luând în considerare nivelul iniţial de sănătate. Rezultatele lor au fost contradictorii: unele date arata ca de fapt fericirea prelungeşte viaţa, alte studii nu au evidenţiat în acest sens şi chiar contraproductivă - printre cei mai fericiţi oameni au fost mai multe cazuri de deces precoce.

Venhoven, analiza datelor, a ajuns la concluzia că fericirea nu se extinde durata de viaţă a bolnavilor în serios, dar contribuie la viata lunga in cazul persoanelor sanatoase - fericirea le protejează de boala.

Un mecanism care ar putea explica acest sens, datorită faptului că stresul emoţional creează stres, care scade imunitatea. În plus, starea de fericire poate facilita tranziţia de la un stil de viaţă sănătos.

Profesorul Venhoven din 1960 a fost studierea problemelor de fericire, dezvoltarea unor instrumente de măsurare a nivelului de fericire a indivizilor şi ţări întregi.

În mai, el a creat site-ul mondial Baza de date a Fericirea publicate de rating din cele mai fericite tari din lume, în care primele locuri ocupate de Danemarca, şi Elveţia. Rusia în acest clasament a fost pe picior de egalitate cu Angola şi Albania, dar mai mare decât în Ucraina, Bulgaria şi Armenia.


Sursa: RIA Novosti
http://vedrussa.org.ua/schaste-zashchishchaet-ot-boleznei


ABONAȚI-VĂ
Vineri, 26 decembrie 2008 9:04
Vizualizări: 2706

Citiţi de asemenea

Marele pedagog sovietic Shalva Alexandrovici Amonașvili, autorul conceptului de pedagogie umană, odată le-a pus o întreb...
292
Ceea ce se vede pe plaja Brighton Beach din Brooklyn este, să spunem delicat, șocant. Ca valuri de apărare pe plajă, sun...
295
Într-o școală din Moscova, un băiat nu a mai venit la cursuri. O săptămână a lipsit, două... Lev nu avea telefon, iar co...
99
 Cu prima zi a primăverii! În prima zi a primăverii suntem din nou fericiți, plini de dragoste și orientați către să...
246