ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Fier ploaie PrimoryeAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Februarie taiga litoralul liniştea şi aerul transparente. cerul albastru straluceasca prin crengile copacilor. Au fost patch-uri. În Sunny retras pasăre locuri canta. Forestiere şi doarme şi doarme. Sunny Day 12-02 February 1947 la 11 dimineaţa, în cer, deasupra satului Beytsuhe (Meteoritul e acum), veţi vedea un soare al doilea. A fost mai luminos decât de obicei şi sa mutat pe cer cu o viteză mare. Mai târziu, acesta a fost numit meteorit Sikhote-Alin. Acesta a fost al doilea mare meteorit în ultimii 200 de ani. Magnitudinea a fost mult mai mare Tungussskogo.

La crater site-ul de avarie, cu un diametru de 26 m şi o adâncime de 6 m. În plus faţă de craterul principal, acolo sunt 120 de cratere şi alte cratere. Aproape toţi martorii, şi lor umplute cu mai mult de 300 de persoane au susţinut că zborul de străini spaţiu a durat mai mult de 4-5 secunde. Aşa cum sa stabilit, căderea de meteorit a fost observată la o rază de peste 300 de kilometri, şi efecte sonore s-au auzit la o distanţă mai mare chiar de la meteorit.

Frica si anxietatea au fost transferate şi animale: nechezat de cai, vaci şi mooing grăbit în toate direcţiile. Câini au fost urlă şi screeching şi lătrat, încercând să ascundă sau să fugă în pădure.

Toţi martorii au fost uimiti loc, nimeni nu a văzut vreodată aşa ceva. Un martor şansă aceste evenimente, artist local din oraşul de Iman, Medvedev foarte impresionat de ceea ce au văzut o imagine de incidenţă a-Alin meteoritului Sikhote, acum stocate în Muzeul de Mineralogie al Rusiei Academia de Stiinte din Moscova, precum şi în muzeu regional pentru ei. oraşul Arseniev de Vladivostok.

Acesta descrie căderea martori meteorit: "... într-o şi geroase, aproape complet senin dimineata linistita din 12 februarie 1947, locuitorii din multe sate din Habarovsk şi Primorye privit căderea unui meteorit uriaş. Okolo10 oră. 36 min. ora locala (sau la 3 ore 36 min. Moscova), în lumina soarelui pe cer a aparut orbitor bolid strălucitor formă alungită. Bolid rapid lovit pe cer, în direcţia de la nord la sud. Lasand in urma un traseu tălăzuire şi împrăştiere scântei, el a dispărut în spatele dealuri, undeva în vestul pintenii de Alin lanţ de munţi-Sikhote. La câteva minute după dispariţia de masina auzit o zdrobesc, ca explozii sau incendii de tunuri grele. Peste hohote de lovituri, urmată, apoi hohote măturat în taiga şi ecouri repetate de mai multe ori în intervalul de munte. (Înregistrarea făcut EL Krinov, unul dintre cercetători primul meteorit Sikhote-Alin, în 1947, de la martori oculari).

Meteorit În cer pe tot parcursul zilei a rămas bara de fum. fum dispersate, a schimbat forma încet, şi de seara a dispărut. Unii martori au afirmat că corpul cosmic se întindea multicolore coada si altii au văzut că înainte de a extraterestre dispărut peste orizont, acesta este împărţit în mai multe părţi, de ardere, care cad pe suprafaţa pământului.

În a doua zi după căderea meteoritului, ar trebui să fie la 46o10 latitudine "şi" 104o19 găsit pliante longitudine cu o altitudine de 700 m. Au văzut crater, care se afla în fundal alb strălucitor de zăpadă, între şi rupt copaci răsturnat din cauza lor, galben-brun din argilă goale şi roci.

12.02.1947 în Vladivostok, o comunicare a fost primită de la Krasnoarmeiskii Primorye că la 22 cerul a fost văzut corpul sferic foc de mărimea Lunii, măturat la viteză mare faţă de pinteni de Sikhote-Alin.

De zbor a corpului a fost însoţită de un zgomot răsunător care a cauzat comoţie a aerului, din care ferestrele caselor au spart ferestre, coşuri de fum şi sa prăbuşit ca într-o furtună violentă a zguduit copacii seculari. Pentru minge, urmată de domnulstand traseu de fum de culoare maro-rosu, suspendate în aer pentru o lungă perioadă de timp. Explozii s-au auzit. Sa presupus că toate aceste fenomene sunt asociate cu căderea meteoritului, dar locul de căderea ei nu a fost încă găsit.

Meteorit Căutări şi au fost atribuite şeful Catedrei de Geologie din Orientul Îndepărtat din Baza de Academia de Ştiinţe a candidat de geologie-mineralogie, FK Shipulina. 1947-02-24 FK Shipulin aproape simultan cu geologi Habarovsk au fost deja loc în meteorit.

În taiga, o suprafaţă de aproximativ un kilometru pătrat de distrugere au fost enorme şi rupt în bucăţi de copaci individuale. Sucursale pe mulţi copaci au fost tăiate în jos şi au fost ca nişte stîlpi gigant. Zapada era compactat şi a format crusta drepturilor complet rezistat. Zapada era amestecat cu lut şi nisip, cu fragmente de roci mai mari, cu resturi lemnoase. În mijlocul acestui haos, cratere căscat, şi cratere. Cel mai mare - a avut un diametru de 26 m şi o adâncime de 6 m. copaci imens cedru dezrădăcinate, situată radial în jurul craterului pe o rază de până la 30 m.

Nu au fost găsite aproximativ 30 de cratere şi cratere, compus planul schematic de localizarea lor, revizuirea cratere individuale şi sunt semne de deteriorare a colectat mostre de meteoriti. Prin zăpadă nou-căzut pe un fund mic şi pante interioare ale cratere mari sunt examinate şi roci intens fracturat rock porfir. fragmente primul sondaj de două zile de la căderea meteorit de ploaie şi a găsit meteorit a servit ca prima şi foarte important material pentru expeditii viitoare speciale şi pe termen lung ale URSS.

Meteorit Geologi VA Yarmolyuk, GT Tatarinov, VV Onihimovsky şi FK Shipulin colectează şi se înregistrează primele impresii de martori oculari.

Expeditii FK Shipulina 1947 şi NB Divari 1948, şi în urma le-au colectat circa 27 de tone de materie meteoritic. Au fost fragmente de până la 1745 kg, bucăţi mari de până la 300 kg, şi erau încă multe mii de cele mici. Este, de asemenea crede că chiar şi acum, 60 de ani mai târziu, în taiga sunt foarte mult material meteoritic. Potrivit estimărilor ştiinţifice, greutatea de meteorit a fost de aproximativ 100 de tone. expediţii ulterioare pentru a studia fenomenul Sikhote-Alin au trecut deja 17 ani mai târziu, în mijlocul-60's.

Sikhote-Alin ploaie de meteoriti de drept aparţine fenomene naturale unice pe scara sale uriaşe şi pe o serie de alte caracteristici care le disting de o serie de fenomene similare.

Căderea meteoritului Sikhote-Alin a fost numit un curent de meteori. A fost un meteorit de fier. Astfel de meteoriţi sunt rare. Analiza de materie meteoritic a arătat conţinutul de fier în masa de nichel aproximativ 93% şi aproximativ 6%.

Ulterior, deal, în vecinătatea unui crater mare numit Meteoritul, iar în spatele ei, atunci când a redenumi udegeyskih 70-e şi numele de chinezi pe harta Primorye şi de decontare a devenit cunoscut sub numele de Beytsuhe Meteor. Desigur, căderea meteoritului Sikhote-Alin, dar chiar şi de această dimensiune şi în istoria recentă - un fenomen de excepţie. Mai multe companii turistice pe litoral organiza excursii în sat Meteoritul la cratere, care acum sunt numite "cratere meteorit Sikhote-Alin.

Dificultate, distanţa şi complexitatea fani de călătorie nu se opreşte, chiar dacă acestea sunt puţine. Romantism, dar nu este de a lua - aceasta este Homestead proprietarului, unde turistii dorm în anul care a trecut aproape ca nu am mancat tigru. Dar asta e altă poveste, istoria relaţiilor dintre taiga gazdă Ussuri, un tigru şi un om de lume plină de provocări de astăzi.


Autorul atrage Institutul de Geografie din Pacific februarie RAS si site-ul www.fegi.ru)
http://geo.ru

Joi, 02 aprilie 2009
Vizualizări: 3306

Citiţi de asemenea

Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
193
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
134
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
242
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
98