Forţele marine ale Statelor Unite sunt înzestrate cu camioane electrice

/ Vizionări: 7306

Forţele marine ale Statelor Unite sunt înzestrate cu camioane electrice

Forţele marine ale Statelor Unite sunt înzestrate cu camioane electrice Armata americană încearcă să ţină pasul cu populaţia civilă în "înverzirea" ţării. Recent, am relatat despre instalarea panourilor solare la bazele militare americane, iar acum am descoperit o informaţie cu privire la livrarea a două camioane, echipate cu dispozitive electrice de acţionare, în cea mai mare tabără de instruire pentru militari, situată  pe Coasta de Est - Camp Pendleton.

Camioanele electrice Newton, care „au intrat în serviciu” în Armata SUA  sunt camioane electrice de la compania Smith Electric, care a lansat iniţial un astfel de electromobil pentru transportări interurbane, şi a obţinut un succes notabil în acest domeniu, primind un grant de 32 milioane dolari de la Guvern.

Autobuzele și camioanele electrice devin tot mai accesibile
Autobuzele și camioanele electrice devin tot mai accesibile

Introducerea transportului electric în forţele armate este doar o încercare a realizării unui proiect grandios privind tranziţia completă a maşinii militare SUA  la energie electrică şi refuz la combustibili hidrocarburi, care ar trebui să fie finalizat până în 2040. Planul strategic de electrificare a forţelor armate SUA presupune reducerea cu 30% a utilizării combustibililor fosili până în 2015 şi până în 2025 - 25% din energia consumată ar trebui să revină din surse de energie regenerabile.

Maşinile electrice de azi nu au rezervă suficientă de putere pentru kilometraj în operaţiuni militare sau pentru a furniza trupe în marş, de aceea primele exemplare vor fi folosite pentru transportări interne în cadrul bazei militare şi călătorii la distanţe scurte în afara acesteia. Acest pas nu numai că va reduce poluarea atmosferică şi fonică, dar şi va permite mecanicilor şi şoferilor să însuşească un nou tip de tehnică, numărul căreia anual se va mări rapid.

 

Forţele marine ale Statelor Unite sunt înzestrate cu camioane electrice

 

Capacitatea de încărcare a unui camion Newton de la Smith Electric constituie 7 tone, viteza maximă este de 80 kilometri pe oră, rezerva de energie - de până la 160 km, în funcţie de condiţiile de încărcare şi de trafic. Motorul - de o putere de 120 kW. Se alimentează această minune a tehnologiei de la bateria litiu-ion tradiţională, care se taxează în 6-8 ore.

Forţele marine ale Statelor Unite sunt înzestrate cu camioane electrice Modelul autocamionului electric Newton este disponibil pentru vânzare de la mijlocul anului 2009, şi în acest timp a dovedit deja vabilitatea şi rentabilitatea în rezolvarea problemelor de zi cu zi a oraşului modern: livrarea produselor alimentare, servicii poştale, transportarea alimentelor refrigerate, transportarea în cadrul aeroportului, utilizarea ca o bază pentru instalarea diverselor dispozitive. Camionul electric este produs în mai multe versiuni care diferă în lungime şi capacitate de încărcare.

Încă nu se ştie cât de multe camioane Newton vor fi livrate pentru nevoile economice ale armatei americane, dar, ţinând cont de planul strategic de electrificare, acest număr, cu siguranţă, nu se va limita la două exemplare.

 

 

Sursa cu link pe Smith Electric

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137