ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Fructele și legumele s-au dovedit a fi sursă de fericire

Savanții de la Universitatea din Warwick au demonstrat că consumul fructelor și legumelor în cantități mari contribuie la sporirea nivelului de fericire. Iar acesta poate fi comparat cu sporirea bunăstării din aflarea la serviciu.

În cadrul cercetării a fost studiat modul de alimentație a 12 mii de persoane alese aleatoriu, care făceau notițe despre dietă și starea lor psihologică. Participanții studiului „The Household”, ”Income and Labour Dynamics in Australia Survey” (HILDA) indicau ce produse ei consumă în fiecare zi și în ce cantități.

Au fost colectate date despre alimentație în 2007, 2009 și 2013. Ele erau comparate cu răspunsurile privind starea psihologice. Totodată, au fost luate în calcul modificările de venituri și circumstanțe personale, care la fel ar putea fi influențat asupra nivelului de fericire.

S-a stabilit că fiecare porție zilnice suplimentară de fructe și legume au un efect pozitiv asupra nivelului fericirii. Potrivit savanților, acest efect este cu mult mai puternic, decît impactul benefic asupra sănătății. O explicație posibilă ar fi carotinoidele, ce se conțin în fructe și legume, ce pot influența asupra echilibrului în organism. Iar acesta, la rîndul său, ar putea influența asupra nivelului hormonal.

Cercetătorii consideră că oamenii nu tind să-și schimbe alimentația, deoarece modul sănătos de viață nu le aduce un rezultat momentan. Însă starea psihologică favorabilă se poate îmbunătăți destul de repede pentru a-i putea stimula pe oameni să-și revizuiască regimul de alimentație.

Rezultatele obținute pot fi folosite de către specialiștii în domeniul sănătății, pentru a-i convinge pe oameni să adopte un regim alimentar sănătos.

 

Sursa: lenta.ru

Citiţi de asemenea

Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
131
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
110
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
219
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
83