ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Frumuseţea şi sănătatea: mâncaţi o piersică şi veţi arăta ca o piersicăFrumuseţea şi sănătatea: mâncaţi o piersică şi veţi arăta ca o piersicăPiersica coaptă este splendidă, suculentă ca vara înseşi. În ciuda suprafeţei lânoase, acest fruct este unul din delicii de vară favorite. În plus, nu ar trebui să păstrăm tăcerea la capitolul privind utilitatea piersicii, deoarece aceasta are multe proprietăţi utile pentru organismul nostru. Nu este de mirare că, în China, la patria piersicilor, aceasta a fost întotdeauna un simbol al longevităţii si una din componentele "elixirul tinereţii veşnice".

În sursele chineze scrise, care datează din secolul al zecelea în. e.n., se vorbeşte despre piersici ca de o mâncare a împăraţilor. Cu toate acestea, popularitatea lor la nivel mondial şi răspândirea în alte ţări, acest fruct îl datorează Persiei (vechea denumire a Iranului), de la care provine denumirea în limba rusă.

În lumea contemporană copacii de piersici cresc şi sunt cultivate pe fiecare continent, chiar şi în locurile unde clima este foarte rece. Piersicul este un pom fructifer din familia roz, rudele sale imediate sunt prune şi caise.

Trebuie să spunem că în China antică nu în zadar au onorat acest fruct, deoarece el este foarte util pentru organismul uman din cauza conţinutului ridicat de vitamine şi minerale. Piersicile sunt recomandate copiilor, precum şi persoanelor slăbite după boală pentru a îmbunătăţi pofta de mâncare, sunt un produs foarte uşor de digerabil. În acelaşi timp, acestea îmbunătăţesc funcţia secretoare a stomacului, digestia.

Piersicile sunt recomandate la diferite maladii, cum ar fi guta, reumatism, boli de rinichi, precum şi bolile cardiovasculare, bolile ficatul şi ale rinichilor.

Este cunoscut faptul că piersicile au o aromă superbă care momentan îmbunătăţeşte starea de dispoziţie. Acest lucru este determinat de esteri ai acizilor diferite cum ar fi formic, acetic, odolean şi caprilic. Combinaţia  acestor patru ingrediente dă un miros minunat.

 

Frumuseţea şi sănătatea: mâncaţi o piersică şi veţi arăta ca o piersică

 

În stare proaspătă piersicile sunt foarte utile în caz de anemie, restaurarea tractului  gastro-intestinal şi stimularea producţiei de bilă. Suc din piersic este recomandat în caz de aritmie cardiacă, anemie, precum şi aciditate scăzută a sucului gastric. Totodată, trebuie de remarcat faptul că fructele piersice au un efect stimulativ, astfel încât oamenii, care au un sistem nervos foarte excitabil,  trebuie să consume aceste fructe moderat.

Datorita conţinutului extrem de ridicat al fibrelor solubile piersicile îmbunătăţesc digestia. Fibrele reglementează şi îmbunătăţesc funcţia intestinului, prevenind şi suprimând procesele de putrefacţie în tractul digestiv, promovând în acelaşi timp eliminarea toxinelor. Piersicile conţin o mulţime de potasiu, ce le face utile la aritmie si alte boli de inimă.

Aceste fructe minunate datorită conţinutului de oligoelemente diferite au efectele benefice asupra practic tuturor sferelor ale corpului nostru. De exemplu, un conţinut ridicat de magneziu are un efect favorabil asupra sănătăţii mintale, atenuând efectele distructive ale stresului asupra organismului şi îmbunătăţind starea de dispoziţie. În caz de anemie va ajuta conţinut ridicat de fier,  datorită proprietăţii sale de a retine umezeala în celulele pielii, piersicile ajută la un procesul de întinerire şi previn  îmbătrânirea.

Piersicile sunt cea mai bună soluţie pentru a pierde în greutate, deoarece acestea au foarte puţine calorii (40 kcal la 100 g). De exemplu, daca mâncaţi in fiecare zi câte 3-4 piersici, puteţi nu numai pierde în greutate, dar, de asemenea, a îmbogăţi organismului cu substanţe nutritive. Desigur, numai 3-4 piersici  pe zi şi nimic altceva - nu este o soluţie bună. Trebuie doar să menţineţi un regim de alimente uşoare şi să nu supraîncărcaţi organismul, să duceţi un stil de viaţă activ. Atunci, kilogramele in plus, vor dispărea treptat pe neobservate

Sucul de piersici este foarte util pentru piele şi se foloseşte în industria cosmetică. De exemplu, pentru a îmbunătăţi tenul şi starea generală a pielii, se recomandă curăţarea feţei cu un tampon de vată înmuiat în sucul de piersică sau cu o felie de fruct. Această terapie împrospătează pielea şi îi conferă elasticitate. De asemenea, pasta din fructe de piersic cojit este foarte utilă pentru vârfuri de păr despicate, deoarece toate aceste microelemente care fac piersica atât de utilă, hrănesc şi satură părul, oferindu-i în acelaşi timp o aromă îmbătătoare.

 

 

Sursa: facepla.net

Marţi, 06 septembrie 2011
Vizualizări: 2456

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
274
În întreaga lume, serviciile stomatologilor sînt foarte scumpe.... Ca toate serviciile în care cineva face pentru noi, c...
448
Cu 15 ani în urmă, întorcîndu-se dintr-o regată în Hawaii,  un tînăr yachtsman, fiul unui magnat chimic bogat, Char...
325
Cum ne-au învățat pe toți, vă amintiți? Muntele Everest este cel mai înalt munte de pe planeta noastră. Nu! De fapt, ace...
443