Warning: getimagesize(/var/www/clients/client6/web15/web/web/pics/2012/01/turism_ekosoznatelinyi_otdix_011.jpg): failed to open stream: ��� ������ ����� ��� �������� in /var/www/clients/client6/web15/web/engine/View.php on line 171
Galeria locurilor uimitoare pentru odihna ecologică
ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Galeria locurilor uimitoare pentru odihna ecologică
 

 

Vă gîndiţi cum să petreceţi concediul departe de agitaţia vieţii cotidiene moderne? Întoarceţi-vă spre pămînt şi gîndiţi-vă la o călătorie într-un loc ecologic prietenos, în care în centrul atenţiei va fi Mama Natura. Uitaţi-vă la aceste foto uimitoare şi alegeţi o direcţie pentru următoarea călătorie.

 

Insulele Caraibe

 

 Galeria locurilor uimitoare pentru odihna ecologică

 

Insulele Caraibe este o ţară minunată, bine protejată de influenţa umană. Gîndiţi-vă să vizitaţi „Asa Wright Nature Center” pe insula Trinidad ca un loc pentru o vacanţă ecologică prietenoasă. Este o rezervaţie, fondată în 1967, situată pe teritoriul de 74 km, care este habitat pentru mai mult de 170 de specii de păsări exotice. Persoanele cointeresate în muncă pe bază de voluntariat ar putea petrece acolo 12 săptămîni în calitate de lucrători, avînd grijă de flori şi pomi fructiferi, de la care depinde supravieţuirea păsărilor. Un alt punct interesant este „CuisinArt Resort” pe insula Anguilla. Acest loc de odihnă se poate mîndri cu o seră de 550 de metri pătraţi, în care cu ajutorul hidroponicii este asigurată economisirea apei pentru irigare prin picurare şi sistem de recirculare. Vizitatorii se pot bucura de produse alimentare cultivate în seră, precum şi de o plimbare în grădină sau pot lua parte la cursuri de gătit.

 

Vatnajökull, Islanda

 

Galeria locurilor uimitoare pentru odihna ecologică  

 

Islanda este un loc ecologic prietenos datorită zonelor arctice bine protejate şi slab populate. Vatnajökull este cel mai mare glaciar din Islanda. Suprafaţa lui constituie aproximativ 8100 km şi grosimea - 1000 m în cel mai dens strat. Sub suprafaţa lui sunt situaţi opt vulcani, precum şi o peşteră de gheaţă cu o lungime de cîţiva kilometri. Mulţi vulcani sunt încă activi. Potrivit Cărţii recordurilor Guinness, gheţarul Vatnajökull este un obiect cu cea mai lunga linie de vedere (pînă la 550 km de la Insulele Feroe). Acest gheţar uimitor a fost folosit pentru filmarea filmului despre James Bond "To Kill".

 

Cascada Angel, Venezuela

 

Galeria locurilor uimitoare pentru odihna ecologică  

 

În Venezuela, este rezervată o zonă curată numită Canaima National Park, umplută cu plante şi animale exotice (unele endemice). O vedere uluitoare în acest parc este cascada Angel, pe Muntele Auyantepui. Apele acestei cascade, celei mai înalte din lume, se revarsă de la o înălţime de 807 m, şi din cauza acestei distanţe, ele nu ajung pînă la pămînt, transformîndu-se în ceaţă încă în aer. Cascada este numită în cinstea lui Jimmy Angel, un aviator american, care primul a zburat asupra ei cu avionul, în 1937. Această minune a naturii se află departe în junglă, motiv pentru care este dificil de a ajunge la ea pe uscat. Cascada poate fi vizitată într-un tur special pe jos sau cu canoe.

 

Marea Bariera de Corali, Australia

 

Galeria locurilor uimitoare pentru odihna ecologică  

 

Marea Bariera de Corali este considerată una dintre cele şapte minuni ale lumii. Aceasta este situată de-a lungul coastei de nord-est a Australiei, iar lungimea ei constituie aproximativ 170 km pătraţi. Reciful poate fi văzut din spaţiu, iar din cauza numărului mare de animale pe cale de dispariţie, care trăiesc în zonă, o mare parte din aceasta este protejată în cadrul Parcului Naţional Marin.

 

Yucatan, Mexic

 

 Galeria locurilor uimitoare pentru odihna ecologică

 

Teritoriul Peninsulei Yucatan oferă peisaje pitoreşti pentru călătorii conştienţi ecologic. Vă recomandăm să vizitaţi Riviera Maya, unde puteţi vedea plaje cu nisip alb, ruinele Maya, animalele exotice şi minunile naturale. Deosebit de interesante pentru vizitatori sunt Cenote lîngă Puerto Morales, acolo puteţi vedea rîpi cu fîntîni naturale, umplute cu ape subterane. Pentru iubitorii animalelor vă recomandăm Rezervaţia Biosferică, Sian Ka an, habitatul speciilor ameninţate cu dispariţie, inclusiv maimuţe, păianjeni, jaguari şi pume.

 

Rezervaţia forestieră Redwood, California, Statele Unite ale Americii

 

Galeria locurilor uimitoare pentru odihna ecologică  

 

Rezervaţia forestieră Redwood în California este cunoscută ca habitat pentru cei mai înalţi copaci din lume, care pot creşte pînă la 100 m şi trăi pînă la 2 mii de ani. Lungimea acestui parc de stat este circa 16 mii de kilometri, acesta a păstrat o frumuseţe naturală şi locuri istorice fascinante.

 

Craterul Ngorongoro, Tanzania

 

 Galeria locurilor uimitoare pentru odihna ecologică

 

Craterul Ngorongoro în savana Serengeti, Tanzania, este o rezervaţie ecologică de natură sălbatică, care a devenit un loc de şedere pentru numeroasele animale, inclusiv rinocerul negru aflat pe cale de dispariţie. Craterul este un fenomen natural, format cu mai mult de 2,5 milioane de ani în urma erupţiei şi exploziei unui vulcan. Ca rezultat s-a format un crater de 265 de Kilometri pătraţi şi o adîncime de 600 m. Craterul are păduri, mlaştini şi pajişti. În această regiune, vieţuiesc aproximativ 30 de mii de animale sălbatice.

 

Insulele Galapagos, Ecuador

 

Galeria locurilor uimitoare pentru odihna ecologică  

 

Începînd cu 1835, atunci cînd Charles Darwin a vizitat insulele, ele încetează să uimească călătorii. Turiştii conştienţi ecologic vor putea vedea broaşte ţestoase gigante, iguane şi mai mult de 57 de specii de păsări. Multe animale sunt dispuse să comunice cu oamenii.

 

Uluru, Australia

 

Galeria locurilor uimitoare pentru odihna ecologică  

 

Uluru sau Ayers Rock, situat în nordul Australiei , reprezintă o formaţiune imensă din gresie de o înălţime de 300 m. Vîrsta lui este de aproximativ 800-850 milioane de ani. Aborigenii îl consideră piatră sacră, aceasta îşi schimbă magic culoarea pe tot parcursul zilei. La apus de soare piatra se aprinde în roşu şi atunci cînd soarele dispare după orizont, ea devine albastru. Lîngă acest monolit pot fi văzute peşteri, izvoare şi scrieri antice.

 

Cascada Niagara

 

 Galeria locurilor uimitoare pentru odihna ecologică

 

Această minune a naturii în realitate include 3 cascade - Americană, Veil şi Canadiană. Complexul este situat la graniţa statului american New York şi provinciei canadiene Ontario. Cascada este considerată moştenirea lăsată de ultima eră glaciară, care a avut loc aproximativ 12 mii de ani în urmă. Puterea frapantă a apei care curge prin această cascadă fascinează vizitatorii. Apa niciodată nu se opreşte, în ciuda sezoanelor anului. În timpul iernii, apa rece şi ceaţa creează formaţiuni de gheaţă de-a lungul malurilor rîului şi cascadei.

 

 

Sursa: facepla.net

 

Luni, 23 ianuarie 2012
Vizualizări: 23898

Новости наших партнеров

Citiţi de asemenea

Viața este plină de sens, chiar dacă poate părea dintr-o parte incompletă.- Doi chinezi în ultimii 12 ani sădesc copaci ...
12
O femeie care coace pîine fără drojdie mai mult de doi ani, a împărtășit rețeta pentru maia cu mulți prieteni și cunoști...
158
Lui Ion Ceban i s-a dat pe gust mersul cu bicicletă. Astfel, pe două roți, acesta a mers în această dimineață să inspect...
24
Satul Muvîr din raionul Igrinsk nu cu mult timp în urmă, pur și simplu nu exista pe hartă. Recunoscut ca fiind neprofita...
105