ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

geologi islandeză face vulcanii produc industriale curenteAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

/ Articles/07jan08_geoterm/p2.jpg Aproximativ 90% din toate casele Islanda încălzit cu energie geotermala. Dar chiar şi în acest context că triumful proiect de energie alternative de producere a energiei electrice direct din camera de magma a vulcanului - forţele omagiile mele pentru dezvoltatori.

-Caută peisaje neplăcute din Islanda de la iazul de fierbere noroi şi jeturi de abur, aici şi acolo, care ies din crapaturile din roci vulcanice, ascunde adevarata comoara - multe surse de energie geotermală, care sunt adaptate la suprafaţă este destul de aproape.

Nu e un secret: există fântâni răspândite cu adâncimi cuprinse între 600 - 1 mie de metri, din care partea de sus până abur fierbinte, cu temperaturi de pana la 240 de grade Celsius. Ea nu se incalzeste doar casa în Islanda, dar activează, de asemenea, un set de relativ centrale electrice de mici dimensiuni. Desigur - pentru a atinge. Dar, probabil, islandezii au luat mult timp utilizate pentru astfel de abundenta, conceput astfel de proiect este mult mai îndrăzneţ.

Sub conducerea lui Omar Fridlifssona (Omar Friedleifsson) din Geological Survey islandeză (ISOR) un consorţiu de companii energetice de punere în aplicare mai multe "Islanda găurire adîncă Proiectul" (Islanda găurire adîncă Proiect - IDDP).

Interesul acestor inovatori se concentreze pe peninsula Reykjanes (Reykjanes), şi nu există omonim-creasta mijlocul oceanului în Oceanul Atlantic. Mai exact, oamenii de ştiinţă au nevoie de un ascuns sub un centru mare de magmă.

Ultima erupţie în acest domeniu a fost în secolul al XIII-lea. Noi - pot fi în orice moment. Neliniştit loc. Dar promiţătoare.
Aici, oamenii de ştiinţă şi inginerii au început deja de mai multe sonde de foraj de adâncime, în timp ce - în scopuri de cercetare. Pe unul dintre ei, au ajuns la o adâncime mai mare de 3 kilometri. Cu toate acestea, Proiectul prevede introducerea IDDP adâncime foraj (dar nu aceasta), cel puţin până la 4 kilometri, şi conform planului - de până la 5 kilometri.

/ Articles/07jan08_geoterm/p3.jpg În acest caz, vin bine aproape de sursa de magmă. Deasupra acestui camera de acolo, unde şi de a pătrunde şir de foraj, există un bazin mare de apa numite supercritic acest lucru. Acesta nu este un amestec de apă caldă şi abur, ca straturile superioare este apa lichidă, situat la o temperatură de aproximativ 400-600 de grade Celsius - o mulţime de presiune nu-l lasă să fiarbă.

Permiterea această apă (sau mai precis - lichid, deoarece compoziţia sa chimică precisă nu poate fi stiu pana cand nu va pătrunde Sfredel) să se ridice la bine, sponsorii va avea o sursă inepuizabilă de energie. Este o capacitate de aproximativ 50 de megawaţi şi de mai sus - în ordine de mărime mai mare decât în oricare din proiectele anterioare pentru producerea de electricitate din surse geotermale.
De asemenea, este demn de remarcat faptul că iniţiatorii proiectului se vedea, capabile diverse lor pentru 20 milioane dolari de cost pentru a rezolva cateva probleme.

În plus faţă de puterea de la găurire adîncă în aceste vremuri dificile din punct de vedere de geologie, site-ul a obţinut un proiect de cercetare Grand. Geologii nu au primit o şansă de a pătrunde în inima vulcanului, care se intinde pe ocean din gama de mijloc, în geotermale sistemul său.


/ Articles/07jan08_geoterm/p4.jpg Deoarece, după cum extinderea bine, inginerii va înlocui turbodrill pot trece printr-la 200 de metri pe zi, la un instrument conceput pentru a capta mai lent cu precizie de probe geologice.

Dar acest lucru nu este tot. profunzimea lichid, probabil, conţine soluţii de minerale, inclusiv - de cupru, argint şi aur. Este posibil ca centrala va organiza, de asemenea, o serie de extracţie a acestor resurse.

abur de evacuare in turbinele, a se transforma în apă, şi nu este în zadar. După generarea de energie în ei, să suspendeTemperatura tsya decente - 40 de grade. Acesta este un excelent mijloc de încălzire sere.
Manager-ca de operare centralei în aceste domenii (dar, desigur, se bucură de o mult mai aproape de suprafaţă şi sursă mai puţin puternic de abur), Albertson, Albert (Albert Albertson) prezice că sfârşitul secolului, "Islanda ar putea deveni Kuweit de Nord".

După IDDP - aceasta este doar testarea idee. Un resurselor minerale fierbinte sub insula nu este suficient pentru un astfel de post.

energie ieftină şi curată geotermală, Islanda pot fi utilizate pentru electroliză a apei pe bază de hidrogen, apoi de export în petrolierele din intreaga lume, pentru că astăzi cu petroliere se întinde de la Golful Persic.

/ Articles/07jan08_geoterm/p5.jpg IDDP cu condiţia ca adâncimea de penetrare de patru kilometri în acest an, şi la o adâncime de 5 km în 2007. Va? Necunoscut. În acest fel, un consorţiu apărut zgudui: bine RN-17, a atins adâncimea de 3.1 km, nu va mai continua, deoarece multe dintre punctele forte de goluri şi se prăbuşeşte în stâncă.

Deoarece momentul exact al planului de tine nimeni nu va suna.
Dar nu vă faceţi griji. Aproape de oameni de ştiinţă nu sunt mai multe zone de candidat pentru a asigura că portul puţuri adânci IDDP şi, eventual, fluxul de abur fierbinte pentru a anunţa că ar putea fi "începutul sfârşitului dominaţiei petrol din lume de energie.

Sursa: http://www.membrana.ru/

Luni, 07 ianuarie 2008
Vizualizări: 2987

Citiţi de asemenea

Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
62
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
154
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
59
De hramul orașului Chișinău, Compania ”Viorica Cosmetic” a deschis primul magazin Viorica cu un concept nou, conceptul d...
103