ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

gheaţa polară este neputincioasă metanAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

climat bule mari de gaze care se formează la adâncimi de 150-400 de metri, apoi a scăpat la suprafaţă. Gaz eliberat din dezintegrarea de compuşi supramolecular de apă şi metan, cunoscut sub numele de hidrat de metan. Stabilitatea acestui material depinde foarte mult de mediul înconjurător.

De exemplu, el rămâne întotdeauna stabile la temperaturi sub -80 grade Celsius. În cazul în care temperatura ambiantă creşte, stabilitatea de hidrat de metan necesită presiune. La o temperatură de 0 grade, el ar trebui să fie supus la presiuni de 25 bar, similar cu ceea ce prevalează în Oceanul la o adâncime de 250 de metri.

Şi la încălzirea până la patru grade de hidrat de metan nu mai pot menţine obligaţiuni moleculară şi se descompune în apă şi gaz direct. Acesta este rezultatul de distrugere a hidratat metan şi a observat un grup internaţional de oameni de ştiinţă.

Studiu de date climatice pentru regiunea în ultimii treizeci de ani au arătat că o astfel de presă al masive de gaze a fost din cauza încălzirii apei doar un grad Celsius. Climatologi sunt conştienţi de faptul că metanul este un foarte activ agent al încălzirii globale.

Rolul său este foarte similar cu rolul de dioxid de carbon - acesta previne mediului răcire naturală, păstrând cald. emisiilor masive de metan în atmosferă ar putea conduce la ocean încălzirea accelerată, care, la rândul său, ar elibera de gaze cu efect de seră, mai mult chiar.

ocean de apă gard şi să studieze lumea subacvatică, cu ajutorul sonarului au arătat că punctul de stabilitate de hidrat de metan a mutat mai mare. Anterior amestec moleculară a fost stabilă, la o adâncime de 400 de metri, dar acum echilibrul este realizat la aproximativ 360 de metri. Cu toate acestea, există o presiune mai mică, astfel încât hidrat de metan începe să apară şi să se dezintegreze.

"Dacă un astfel de proces va continua, atunci în curând emisiile de metan a ajuns la zece milioane de tone pe an, - spune unul dintre participanţii la studiu, profesor de geofizică Graham Vestbrook de. - Această sumă este de aproximativ 5-10 la sută în total
metan în atmosferă din surse naturale.

Pericolul a procesului cu efect de seră "CNN" a decis să solicite Institutul de climatice globale şi RAS Ecologie. Aici este ceea ce ne doctor Vitaly Zhurchinsky: "hidrat de metan în număr mare înainte, nu numai în apele oceanului rece, dar, de asemenea, în depozitele de permafrostului.

Şi, după cum este vorba de limitarea încălzirii globale din această zonă se va deplasa spre nord, şi compuşi moleculară a metanului şi a gheţii va cădea în afară.

Deja de la standuri permafrostului doar sub patru milioane de tone de metan anual. Este cunoscut faptul că acest proces este accelerat - de treizeci de ani a emisiilor de gaze cu efect de seră de observare a crescut cu 58 la sută.

Partea de jos a mai lacuri din nordul Siberiei este acoperit cu Edom - permafrostului din perioada pleistocenului, bogat în o mulţime de Organics, inclusiv metanul conţin compuşi. Când va ajunge la încălzirea acestor ape, ne putem aştepta la o creştere bruscă a emisiilor de metan.

În contrast cu efectul de seră de dioxid de carbon, efectul de metan este foarte greu să se oprească. Procesul este mult mai natural pentru lume şi este o parte obligatorie a încălzirii ciclul de răcire.

Vorbim acum despre modul în care, pentru a evita "atac de metan", a fost foarte dificil - majoritatea de dezvoltare sunt la un stadiul incipient, şi că nu chiar gata pentru discuţii publice. "Odată cu lansarea de metan din adancul oceanului este legată, în funcţie de oameni de ştiinţă, încă un alt fenomen.

Unii oceanologists cred că este acest gaz este cauza de dispariţii misterioase de nave şi aeronave în Triunghiul Bermudelor. Adevărul este că, crescând de la adâncimi de metan afecteaza puternic densitatea atât în apă cât şi atmosfera de deasupra.

Cercetatorii cred ca o flotabilitate de nave şi aeronave proprietăţile aerodinamice schimbă dramatic în astfel de împrejurări - chiuveta nave şi de transport aerian cade.


businesseco.ru

Marţi, 06 octombrie 2009
Vizualizări: 2079

Citiţi de asemenea

Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
176
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
130
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
237
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
92