Global «Apa Footprint

/ Vizionări: 5308

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

водный след

În lume există termenul de "amprenta de apă» («Apa Footprint»), care reflectă cantitatea de apa consumata în producţia de diverse produse sau servicii. Definiţia "amprenta de apă" este, de obicei aplicat la consumator de apă (umane, organizare, ţară) şi ia în considerare sursa apei consumate, precum şi timp / intensitatea de consum. Pe langa apa amprenta "este găsit şi un alt aproape de el (mai simplist) conceptul -" Virtual apa ", care include doar costul de apă la toate etapele de producţie de bunuri sau servicii.

Pentru infographics atentia ilustrează amprenta apa de ţări din lume.

Conform calculelor din amprenta de apă pentru fiecare locuitor medie a Pamantului este de 1240 m3 de apă pe an.

Ţările cu cel mai mic amprenta apei "poate fi atribuită Letonia, Georgia, Ungaria, China, Afganistan, Peru, Congo, Angola, precum şi alte câteva ţări (600-1000 m3 de apă pe persoană pe an).

Ţările cu cea mai mare amprenta de apă "includ SUA, Grecia, Malaezia, Italia, Thailanda, Spania, Sudan, şi Rusia (2100-2500 m3 de apă pe persoană pe an).

Un număr de state de pe lista ţărilor cu cele mai ridicate valori din amprenta de apă "forţată să importe apă pentru a menţine utilizarea apei la acelaşi nivel. Acest nivel ridicat al amprentei de apă pe cap de locuitor este realizat prin importul de apă în SUA cu 19%, Grecia 35%, Malaezia 25%, Italia 51%, Thailanda 8%.

Ţările cele mai dependente de apa importate pot fi atribuite Kuweit şi Malta (importul de apă este de 87%), Olanda (82%), Bahrain şi Belgia (80%).

Resursele de apă din surse regenerabile sunt cele mai bogate din Brazilia, Rusia, SUA, China şi Indonezia.

Fapte: - Până în 2025, mai mult de 2,8 miliarde de oameni 48 de ţări vor avea lipsa apei. Până în 2050, a numărului de persoane, cu care se confruntă în mod constant penurie de apă, va ajunge la 7 miliarde;

- 70% din totalul de apă dulce retrase din mediul de o persoană se duce la irigarea terenurilor agricole;

- Pentru a produce 1 kg de ciocolata ar trebui să fie 24 000 de litri de apă, 1 kg de carne - 15 500 l, 1 kg de masline - 4 400 l, 1 kg de zahăr - 1500 l, 1 ceasca de cafea - 140l.

Sursa: http://www.priroda.su/