ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Grădina Botanică Natională Kirstenbosch (+Foto)Grădina Botanică Natională Kirstenbosch (+Foto)


Suculenţii în Grădina Botanică Kirstenbosch


Una din cele mai frumoase grădini botanice din lume este Kirstenbosch, situată în oraşul Cape Town (Africa de Sud). Acest parc botanic de o suprafaţă de 60 de hectare a fost înfiinţat în 1913, pe versantul estic al Muntelui Table. Primul director al parcului a fost profesorul Harold Pearson, al cărui mormânt se află printre vegetaţia unică a grădinii. Plimbându-vă prin aleile din parc, s-ar putea să daţi peste o cruce celtică din granit, care poartă inscripţia: "Dacă veţi căuta  monumentul lui, uitaţi-vă în jur".

 

Grădina Botanică Natională Kirstenbosch (+Foto)

Peisaje magnifice din Kirstenbosch


În grădina botanică puteţi găsi 4700 de 20 000 de specii de floră indigene din Africa de Sud (23,5% din toată biodiversitatea din sudul Africii). Speciile exotice în grădina botanică nu sunt. Astfel, Kirstenbosch are un rol important în conservarea biodiversităţii  Africii de Sud. De la peluza centrală a parcului se dezlănţuie cărările din asfalt, care separă secţiunile Grădinii Botanice una de alta. În această grădină botanica sunt chiar şi trotuare speciale pentru nevăzători.

 

Grădina Botanică Natională Kirstenbosch (+Foto)

Aleile în Grădina Botanică Kirstenbosch


Cele mai interesante şi neobişnuite secţiuni ale parcului sunt " Amfiteatrul cycads", „Grădinile lui Proteus, Eric şi Pelargonium”.
Proteus  pe fundalul  munţilor stâncoşi

 

Grădina Botanică Natională Kirstenbosch (+Foto)

 

Utilizând "regimul de stradă" pe Google, vă puteţi plimba pe aleile parcului (este necesar să transferaţi omul galben pe una din aleile parcului).

 

Grădina Botanică Natională Kirstenbosch (+Foto)

 

Admirând vederile spectaculoase din parcul Cape Town, apare o dorinţă de la lăsa cuşca de beton armat  şi a se pierde pe străzile parcului din apropiere. Vă invităm în parcul din Kolomna, în care puteţi să vă plimbaţi de-a lungul  debarcaderului pitoresc, prin alei cu stejarii seculari; să admiraţi monumente de istorie, să staţi pe  gânduri lângă izvor şi iazuri, însufleţindu-vă de istoria Rusiei.

 

 

Sursa: priroda.su

Sâmbătă, 19 noiembrie 2011
Vizualizări: 2665

Citiţi de asemenea

Marca de îmbrăcăminte Dich din Sankt Petersburg a hotărît să facă nasturi din cutii de aluminiu.Pentru primul lot a fost...
33
Ce-i unește pe Arnold Schwarzenegger, Jennifer Aniston, Chris Evans, Charlize Theron și alți actori?Toți au luat cîte un...
81
Fotograful Scott Franks a filmat un scurtmetraj cu denumirea "Jocul semințelor".În film este afișată lupta de zi cu zi a...
68
Înainte de a începe să îmbunătățești lumea, de trei ori uită-te la propria casă.Proverb chinezesc...
191