ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Grădina verticală în stil japonez situată în nordul Franței 


 

 

Compania Chartier-Corbasson Architectes a extins clădirea, cu o istorie de o sută de ani în stilul Art Nouveau, pentru a găzdui sediul Camerei regionale de Comerț din Picardia, clădirea se află în Amiens, Franța. Proiectul include o grădină verticală japoneză pitorească. Două birouri sunt împărțite de un atrium central, care este decorat cu verdeață vie și conectează vizual noile birouri, hotelul istoric Hotel Bouctôt Vagniez și grădinile din jur.

 

Sala de la primul etaj al noii clădiri trece într-o grădină frumoasă, în stil japonez, în timp ce fereastra bovindou, permite încăperilor interioare ale clădirilor să obțină la maxim lumină naturală (un bovindou este o construcție ieșită în afara planului pereților exteriori ai unei clădiri, aflată în prelungirea planșeului, ca un balconaș închis, prevăzută cu una sau cu mai multe ferestre, în scopul măririi suprafeței etajului-trad.).Faţada de nord a fost "placată" cu plante special selectate, care ajută la izolarea clădirii. Echipa de proiectare a reuşit cu ajutorul grădinii să integreze construcţia modernă în contextul arhitectural istoric din jur.

 

Впечатляющий японский вертикальный сад на севере Франции 

 

Faţada de sud a clădirii este acoperită cu table de metal roşu care îndeplinesc mai multe funcții. În primul rînd, ele formează un ecran solar pentru a evita căldura în exces în încăpere, precum și contribuie la o ventilație naturală. În plus, ele creează un sentiment de intimitate pentru personalul Camerei de Comerț. Materialul a fost selectat cu atenție, pentru a crea o armonie vizuală între clădirea nouă și construcţiile din jur. Noua clădire găzduiește mai multe nivele de birouri și săli de conferințe, una dintre care se află în subsol.

 

Впечатляющий японский вертикальный сад на севере Франции 

Впечатляющий японский вертикальный сад на севере Франции 

 

 

Sursa: energy-fresh.ru

 

ABONAȚI-VĂ
Miercuri, 21 noiembrie 2012 11:02
Vizualizări: 2117

Citiţi de asemenea

Oamenii de știință ruși au făcut totalurile unui experiment care a durat 24 de ani în pădurile din regiunea Moscovei. În...
428
Fundația Ecodava, în parteneriat cu Pretura sectorului Centru a organizat o acțiune ecologică în Parcul Valea Trandafiri...
543
Arborele Dragonului atinge o înălțime de 20 de metri, iar diametrul bazei ajunge pînă la patru metri....
629