ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

„Green Talents”2010„Green Talents”2010

 


Ministerul Federal al Educaţiei şi Cercetărilor Ştiinţifice din Republica Federală Germania a anunţat despre începutul selecţiei competitive printre tinerii savanţi pentru participare la Green Talents - Forumul internaţional al tinerilor profesionişti în domeniul exploatării raţionale a resurselor pentru realizarea dezvoltării durabile a ecologiei. Pentru participare la concurs sunt invitaţi tinerii cercetători din toată lumea.

Concursul, desfăşurat sub patronajul Ministrului Educaţiei şi Cercetărilor Ştiinţifice din  Germania, prof. Annette Chavannes, va permite 15 tineri savanţi de vază să se întâlnească cu  principalii  experţi germani din domeniu.  Câştigătorii concursului vor lua parte la forumul ştiinţific internaţional de 10 zile, care va avea loc în toamna anului 2010. O atenţie deosebită va fi acordată  temei ştiinţifice principale  din 2010 cu genericul "Viitorul energiei", desemnate de către Ministerul Federal al Educaţiei şi Cercetărilor Ştiinţifice în legătură cu semnificaţia ei internaţională. În timpul călătoriei prin Germania, câştigătorii concursului vor vizita universităţile principale, institutele de cercetare şi companiile implicate în studiul mediului. Oamenii de ştiinţă vor putea să obţină, din primele mâini, informaţii actuale privind activităţile în domeniul cercetărilor locale şi posibilităţile de cooperare cu colegii germani. Programul forumului include, de asemenea, întâlniri personale cu experţii în domeniu, posibilitatea prezentării cercetărilor personale pentru laureaţii Green Talents, participării la activităţile culturale şi ceremonia de premiere a Forumului "Studiile dezvoltării durabile" din Berlin.

Pe parcursul anului următor după Green Talents câştigătorii concursului vor primi încă o invitaţie în Germania pentru participare la cercetările ştiinţifice cu o durată de pînă la trei luni. Finanţarea va fi asigurată de către Ministerul Federal al Educaţiei şi Cercetărilor Ştiinţifice din Republica Federală Germania.

Germania este liderul mondial în domeniul tehnologiilor ecologice, care îşi asumă responsabilitatea internaţională şi promovează strategia de dezvoltare durabilă. Inovaţiile din acest domeniu fac Germania un partener de încredere pentru echipele de cercetare internaţionale - în special, din ţările în curs de dezvoltare şi pieţele în formare. Oamenii de ştiinţă germani şi din alte ţări au apreciat deja beneficiile unei astfel de cooperări. Guvernul Federal al Germaniei ar dori să dezvolte în continuare schimbul internaţional de experienţă, care implică, în special, tinerii cercetători. Anume pentru acest scop în anul 2009 Ministerul Federal al Educaţiei şi Cercetărilor Ştiinţifice din Germania a organizat Concursul Internaţional Green Talents.

În 2009  printre cei 15 laureaţi ai Green Talents a fost şi reprezentanta Federaţiei Ruse, Natalia Constantinovna Fişer, care lucrează la Institutul problemelor acvatice şi ecologice din Habarovsk, al Academiei de Ştiinţe din Rusia.

Cererea de participare trebuie să fie trimisă înainte de 20 iunie 2010 pe adresa de email greentalents@dlr.de. Informaţiile suplementare despre concurs şi regulile de participare pot fi găsite aici şi pe site-ul oficial al Green Talents (www.greentalents.de).

 

Sursa

Miercuri, 19 mai 2010
Vizualizări: 1616

Citiţi de asemenea

Ovăzul - elixirul vieții - va pune pe picioare chiar și pe cel mai grav bolnav: rezolvă multe probleme de sănătate și ...
384
Nu se știe cum animalul a ajuns atît de departe de apă.Foca  nu avea un comportament agresiv, dar a intrat în panic...
157
Bolile oncologice sînt rezultatul acidificării organismului și sînt tratate ca toate bolile fungice, prin alcalinizare...
223
Marca de îmbrăcăminte Dich din Sankt Petersburg a hotărît să facă nasturi din cutii de aluminiu.Pentru primul lot a fost...
120