ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Greenpeace despre AmwayGreenpeace despre Amway


Mijloace de uz casnic de la compania  Amway sunt  poziţionate în piaţă ca ecologice. Oare este adevărat? Răspunde Alexei Kiselev, reprezentant al Greenpeace în Rusia.

Întrebare: Aţi putea sfătui detergenţi pentru spălarea rufelor, vaselor, dereticarea, recunoscute în prezent ecologici şi inofensivi? Oare este ecologică producţia chimică de uz casnic de la compania Amway? Am auzit că compania a primit premii de la Greenpeace.

Respunde şeful programului toxic Greenpeace din Rusia Alexei Kiselev:

În piaţa actuală din Rusia din detergenţii ecologici inofensivi se vând numai produsele companiei "Werner and Mertz", care trece sub numele de brand commercial Frosh. Există un număr de producători locali mici, cum ar fi SRL "Sinteza", ale cărei produse sunt vândute, în principal, în regiuni.

Consider detergent ecologic inofensiv cel, care se descompune maximal în mediul înconjurător. Există mai multe formule comerciale, care, de exemplu, nu conţin clor, etc.  Este foarte bine, dar acest fapt constituie doar o jumătate de măsură. Cea mai bună opţiune poate fi numai produsul, fabricat din ingrediente naturale.

Cât priveşte Amway. Aceste produse aparţin companiei americane. Toate produsele sale îndeplinesc cerinţele legislaţiei din SUA. Şi aici încep probleme. După cum am menţionat, biodegradabilitatea este un element-cheie pentru orice gospodărie. Iar, americanii cer, ca să fie biodegradabile numai substanţe tensioactive, care  constituie de obicei 2-20% din componenţa produsului. Pentru toate celelalte componente, cerinţele SUA referitor la biodegradabilitate nu se aplică. În Europa, această cerinţă acoperă întregul produs.

Al doilea fapt
despre Amway: în lista roşie de Greenpeace în Olanda compania Amway este prezentă cu comentariu că aceasta nu are nici o dorinţă de a comunica cu cumpărătorii şi nu are de gând să elimine substanţe chimice periculoase din componenţa produselor sale.

Al treia fapt.
Nu aş avea încredere în companie, vânzătorii căreia utilizează Greenpeace ca unul dintre elementele-cheie pentru a promova produsele sale. Toţi distribuitorii Amway comunică potenţialilor cumpărători că produsele lor sunt certificate de Greenpeace, confirmând siguranţa ecologică a produselor lor. Nu este aşa, Greenpeace niciodată nu a eliberat nici un fel de certificate. Concluziile, faceţi-le dumneavoastră.

Noi nu putem să vă oferim sfaturi pentru a cumpara sau nu un anumit produs. Selectarea întotdeauna depinde de dvs. Dar, cu toate acestea ...

Am facut un studiu al tuturor producătorilor produselor de uz casnic, care sunt vândute în ţară în moduri diferite.  Amway este printre ei. Întrebările au fost foarte simple - pentru a determina prezenţa sau absenţa în produsele companiel a unei liste exhaustive a contaminanţilor.  Amway nu a trecut testul. Prin urmare, în lista noastră acestă firmă fugurează printre cele nerecomandate.


Sursă

Luni, 20 septembrie 2010
Vizualizări: 9337

Citiţi de asemenea

Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
180
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
132
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
239
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
93