ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Gunoi în depozitele de deşeuri de mii de ani prolezhitAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

civilizaţiei umane produce o cantitate enormă de moloz, care a făcut deja continente întregi în ocean. Mulţi dintre noi, finisarea alta sticla de bautura racoritoare, nu cred că ei aşteaptă în viitor. Cum ea prolezhit încă depozitele de deşeuri sub un strat de pământ şi de lut?

Pot să vă asigur că înainte de a fi distrus, va avea loc de mai multe secole. Conditii de depozitele de deşeuri sunt ideale pentru conservarea a deşeurilor noastre. Sub un strat gros de pământ nu primi nici lumina soarelui, nu oxigen. Poate că, după multe mii de ani urmaşii noştri, arheologii (dacă supravietui) cu mare interes, va lua în considerare aceste urme "de viaţă" a strămoşilor lor. Să vedem cât de mult timp prolezhat in tara de "opere de om."

flacon de sticlă - un milion ani
Este atât de mult prolezhit sticlă obişnuită. Sticla este făcut din nisip de siliciu, şi, prin urmare, foarte rezistent la medii corozive. Aşa că urmaşii noştri vor avea o şansă de a găsi chiar şi o sticlă de bere nu este stare de ebrietate de către orice judecător a băuturii.

pungă de plastic - de la 500 to 1000 ani
Jur de 1000 de ani va consta în ţara "nu comestibile" pentru destructor sac de plastic-microorganisme. Din fericire, multe ţări refuză să folosească pungi de plastic, ceea ce înseamnă că urmaşii noştri au o şansă de a trăi pe un morman de gunoi.

sticle de plastic - de la 500 to 1000 ani
Cele mai multe sticle de plastic format din polietilen tereftalat, a căror producţie consumă o cantitate enormă de ulei. Din păcate, microorganisme practic nu se descompun. Unele ţări au abandonat, de asemenea, utilizarea de recipiente de plastic.

Aluminiu - de la 80 la 200 de ani
Potrivit calculelor de oamenii de ştiinţă în 2004, singur in lume a fost îngropat în depozitele de deşeuri de aproximativ 55 miliarde de cutii de aluminiu, care este 760% mai mult decât în 1972.

mucuri de tigara - de la 1 la 5 ani
În ciuda aşa-zis "fragilitatea" fundurile în mediul fiind distruse, de asemenea, nu la fel de repede cum am dori. Este cauza tuturor rămase după fumat substanţe toxice şi acetat de celuloză, care constă dintr-un filtru. Un mare număr de fumători face mucuri de ţigară deosebit de periculoase pentru mediu.

Ziar - 2-4 săptămâni, unele editii mai ;-)
Există cazuri în cazul în care depozitele de deşeuri sub un morman de pământ găsit probe de ziare acum 15 ani. Sub un strat gros de pămînt, în absenţa oxigenului sunt de fapt inhibat. Un mare avantaj al ziarelor este faptul că acestea pot fi reciclate.

core Apple - 1-2 luni, în unele cazuri mai mult
Roase situată în bin dvs. poate supravieţui încă de două luni. Deşeuri alimentare, odată ce depozitele de deşeuri sub un strat gros de pământ şi a deşeurilor, precum şi descompuse destul de încet. Prin foarte lent "scenariu" în care sunt descompuse doar cu 50% la fiecare 20 de ani.

Tot mai mare depozit de deşeuri multikilometer face sa crezi. În cazul în care boom-ul de consum va continua ca fiind mai intens, apoi în curând ne-am trăi în mormane de gunoi. Ieşiri de situaţii sunt evidente. Ar trebui să încerce să producă ca bogăţie de mult cât doriţi (supraproducţie - este dăunătoare pentru mediu), pentru a stabili producţia de uşor de degradant şi auto-se dezintegra de ambalare a produselor, precum şi pentru a dezvolta industria de prelucrare a deşeurilor. Evaluarea preliminară a gunoaiele menajere în depozitele noastre arată că, chiar şi cu tehnologiile existente pot fi reciclate% hârtie 40, 17% din deşeurile municipale solide, 8% şi 7% din alimente, deşeuri din plastic.

priroda.su

Sâmbătă, 01 august 2009
Vizualizări: 3247

Citiţi de asemenea

Încă nu demult nici măcar nu auzisem de acest cuvînt - "microplastic". Și astăzi nu scrie despre el doar cel leneș.Desch...
59
Mulți oameni au un nivel crescut de aciditate în organism. Aceasta este o consecință tipică a consumului de alimente d...
0
Aceasta este cea mai detaliată fotografie a vieții celulare interioare făcută vreodată pînă în prezent.Celula este unita...
103
Avînd un stil de viață hiperactiv, poți avea impresia  că nu ai suficient timp pentru anumite lucruri în timpul z...
146