ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Haideţi să credem în minuni, or degrabă e Revelionul!

Am intuit trecutul ce pleacă şi iată am ajuns în pragul anului 2017…

Sîntem noi şi întotdeauna va fi ceva intangibil, care ne atrage. Noi purtăm aşteptările noastre şi dorim să fim priteteni cu succesul tot restul vieţii. Mai ales aceasta se simte foarte clar într-o noapte festivă de iarnă, de 31 decembrie spre 1 ianuarie. Noaptea de Revelion este timpul minunilor, poveştilor, dragostei, căldurii, noilor aşteptări, care vin neapărat în ospeţie, privind drept în inimă. Hadeţi să credem în minuni, or degrabă e Anul Nou!

Revelionul este o sărbătoare bună! Plină. Ambalaje vii şi vesele, anturaj sclipitor şi gălăgios, bradul verde şi ghimpos, haine de sărbătoare, multe bunătăţi pe mese, focurile de artificii şi noi.

Noi cumpărăm atîtea lucruri pentru a simţi şi a ţine minte noaptea splendidă dintre ani pentru întreg anul viitor. Or, se spune – cum vei întîlni Anul Nou, aşa îl vei petrece. Iar folclorul nu minte. Nici revistele. Iar cel mai mişcător de Revelion sînt cadourile! Maturii devin copii, primindu-şi cutiuţele minunate, surprizele…

Deși imaginea frumoasă a vrăjitorului Moș Crăciun, care ne aduce multdoritele cadouri, a fost desenată în imaginația noastră de specialiști PR, cele mai prețioase minuni le creăm noi înșine. Noi sîntem vrăjitori! Anume Noi creăm cele mai bune cadouri de Crăciun, pe care nu le veți găsi niciodată sub brad. Acestea sînt copiii, familia, prietenii și cei pe care îi iubiți. Sîntem noi înșine, proiectați și fortificați. Cîteva secunde de strălucire fericită din ochii lor, ațintiți spre tot ce e nou, cînd de emoții se întretaie respirația, ne oferă o speranță pentru eternitate, ce vine alături de n oi. Este un impuls pentru toate. Este ceea ce ne aprinde și ne mișcă înainte.

Înainte, prieteni, ori mișcarea noastră în noul an va fi unică și irepetabilă. Portalul nostru ecology.md stă la straja mediului nostru și a frumuseților naturale din Moldova. În anul 2016, noi nu o dată am demascat tăierile ilicite de copaci. Nu poți fi fericit cînd se distrug pădurile! De aceea, noi sîntem gata să reflectăm despre orice „atentat” asupra viitorului nostru luminos și dorim să restabilim legătura omului cu natura vie. Cu frumusețea vie. Cu zăpada pînă la orizont. Cu lacurile – ochii albaștri ai pămîntului, ce privesc spre cer. Cu calmul moale al pădurii. Cu o sfințenie a pădurii, ce poate fi simțită dacă vă programați să simțiți legătura cu ea. Cu Dumnezeul viu – Creatorul. Oricît de greșit nu ar fi percepută noțiunea de Dumnezeu, fiecare dintre noi își are existența sa.

Cu frumusețea naturii, Dumnezeu ne-a apropiat de El. pentru că frumusețea ține esența în inima omului! Să observi și să păstrezi, să iubești și să faci bine pe pămînt – este cea mai bună practică a relațiilor omului cu Universul. Cu Universul ca un mozaic, prin elementele sale – pădurea, apa, aerul, plantele, animalele și oamenii. Natura ne ajută să ne ajustăm la mersul vieții, iar noi, prin intermediul acestor practici ecologice utile, îi oferim vieții șansa de a exista cu noi.

Aceasta înseamnă înțelepciune. Viața este ceea ce există aici și acum, cu adevărat. Noi avem nevoie de timp pentru afla ceva noi, a ne schimba sau a deveni cineva. Avem nevoie de viață. Avem nevoie de Anul Nou. Avem nevoie de o minune pentru a ne atinge aspirațiile. Avem nevoie de claritatea momentului. Împrieteniți-vă cu viața, căpătați claritatea fiecărui moment și vă veți simți bine în 2017, ca niciodată!

Dorim să aducem în această viață ceva noi? Dacă da, atunci aceasta e munca noastră, care are o valoare independentă. Rezultatele muncii noastre sînt calitative și înalt apreciate, dacă noi sîntem prezenți și concentrați în momentul creării. Cînd munca este însoțită de bucurie și vioiciune – aceasta este baza calității și folosului ei pentru oameni. Cine și-ar dori mai mult decît bucuria de a trăi. Această bucurie nu poate veni de nicăieri. Ea este împreună cu noi, cu ceea ce sîntem. Noi vă dorim să găsiți această bucurie!

Noi sîntem mai mult decît lucrurile noastre, gîndurile, faptele și emoțiile. Noi sîntem nu atît o conștiință materială și emoțională, cît un proces de conștientizare a frumuseții divine a lumii noastre. Este la fel cum ai vedea pe planeta noastră ceva drag și important. Este o poziție nouă – a unei relații raționale cu lumea. Echipa noastră de la http://ecology.md/ vă dorește relații chibzuite cu lumea!

Dacă dorim ca pe planeta noastră să domine pacea și echilibrul, atunci noi trebuie să revenim în starea cînd omenirea își va putea îndeplini predestinația. Noi trebuie să ne trezim din capcana consumului și lucrurilor materiale și să mergem mai departe, în următoarea etapă a evoluției. Un prieten de-al meu, care nu e filozof, dar un om destul de înțelept, fiind în starea clarității momentului, mi-a spus un adevăr foarte simplu și important. Putem merge mai departe schimbîndu-ne nu doar modul de viață, cît stereotipul comportamentului în această viață. Dacă pînă acum, ni se oferea posibilitatea de a alege ca o valoare supremă și o libertate a existenței noastre, atunci acum trebuie să încetăm să alegem din ceea ce ni se propune, și să începem să creăm ceva propriu. Adică, să fugim de alegerea, orientată spre imaginile ale succesului și valorile promovate. Să fugim de tot ce ni se propune în ambalaj strălucitor, de majoritatea oamenilor. La următoarea etapă de dezvoltare, omul singur își creează lumea. Și dacă el are nevoie de alegere, atunci toate variantele și alegerea sa o face personal pentru el. Baza evoluției omenirii vor fi oamenii creatori și făuritori. Fiecare clipă a viitorului omului cu literă mare va avea loc într-o creație făuritoare. Această calitate a vieții va schimba aspectul planetei. Important e să menținem relații raționale cu lumea și să ne află în conștientizarea procesului de percepție. Inspirația și scînteia de creație nu sînt eforturi! Este o metodă eficientă a vieții unui om normal, liber de captivitatea materială și de consum. Vă dorim să deveniți un om, și să vă îndepliniți predestinația !

Starea de bunăstare, la următoarea etapă a evoluției este starea vioiciunii. Încercați să simțiți viața. Este o vioiciune inexplicabilă, pe care o puteți depista. Uneori simțeam această vioiciune în cadrul unor fenomene stranii. Nu prindeți gîndurile, este inutil. Prindeți bucuria nopții dintre ani, de exemplu. Tot ce e necunoscut, ce va crea omul evoluționist, va înmulți nu lucrurile, dar capacitatea de a se bucura de viață și să simtă legătura cu alți oameni și cu natura. De aceea, noi vă dorim să începeți de pe acum să vă făuriți viața și să simțiți bucuria și legătura cu ceilalți creatori și cu natura de pe planeta noastră!

Renunțați la toate schemele obișnuite de comportament. Lăsați-le și vedeți că veți deveni altfel. Toate acestea, în cele din urmă, este foarte captivant și curajos. Acest lucru se întîmplă de sărbători, pentru că noi sîntem pregătiți de întălnirea cu miracolul. Dar sînteți gata să vă întîlniți cu voi înșivă? Începeți construcția voastră din nou. Totodată, renunțați la supărări și deveniți vigilenți și atenți. Apoi începeți să vă dăruiți lumii!

Aici și acum! La mulți an!

Anna Kunț

Sâmbătă, 31 decembrie 2016
Vizualizări: 925

Citiţi de asemenea

Ovăzul - elixirul vieții - va pune pe picioare chiar și pe cel mai grav bolnav: rezolvă multe probleme de sănătate și ...
244
Nu se știe cum animalul a ajuns atît de departe de apă.Foca  nu avea un comportament agresiv, dar a intrat în panic...
109
Bolile oncologice sînt rezultatul acidificării organismului și sînt tratate ca toate bolile fungice, prin alcalinizare...
155
Marca de îmbrăcăminte Dich din Sankt Petersburg a hotărît să facă nasturi din cutii de aluminiu.Pentru primul lot a fost...
93