Warning: getimagesize(/var/www/clients/client6/web15/web/web/articles/hipoturt/pic01.jpg): failed to open stream: ��� ������ ����� ��� �������� in /var/www/clients/client6/web15/web/engine/View.php on line 171
Hippo şi broasca testoasa a devenit mare prieteni
ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Hippo şi broasca testoasa a devenit mare prieteniAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Cel mai probabil, cunoscut în lumea neaşteptate imagine (foto Lafarge Eco Sisteme / Petru Greste).

În desen animat despre o broasca si un pui de leu a fost tot mai mult fun. Şi nu pentru că, în realitate, în loc de un prieten de broască ţestoasă pui de leu a fost un hipopotam tineri. Situaţia este mult mai dificil. Prieteni supravieţuit tsunami, au fost diferite faţă de ei înşişi, dar acum se confruntă de separare. Si nimeni nu stie cum l-au supravieţuit.

A apărut în decembrie 2004, după tsunami în Oceanul Indian fără precedent de prietenie între un hipopotam şi o broască ţestoasă a ajutat multi oameni depăşirea propriilor problemele lor, necazurile şi pierderile. Deci, oricum, a declarat Paul Kuhumbu (Paula Kahumbu), director al firmei Lafarge kenyan Sisteme Eco, administrarea rezervei, care trăieşte încă pereche inseparabilă.

Când valuri gigant a lovit coasta din Kenya, de hipopotam, poreclit Owen (Owen) a fost cu turma sa în ocean în apropiere de gura de vărsare a râului Sabaki (Râul Sabaki). Owen la timp a fost prea mic pentru a scăpa de valuri, împreună cu rudele. Şi el a fost prins în recifele de corali.


Dar animalul a fost norocos - a doua zi, locuitorii din satul din apropiere l-au luat cu plase de pescuit. Oh, a fost greu, fără îndoială, locul de muncă. După toate, Owen a avut deja cântărit în jur de 300 de kilograme.


Cu toate acestea, aborigenii au făcut faţă. La inceput au crezut să-l ataşaţi la un alt hipopotam, dar să facă acest lucru era imposibil. Cea mai veche de sex masculin s-ar fi simţit pericolul şi Owen pur şi simplu s-ar fi ucis. Prin urmare, sa decis să scoată Owen pentru 80 de mile, pentru a furniza la rezerva Haller Park - restaurat dragoste ecosistem serveşte refugiu pentru o varietate de natura salbatica.

Broasca testoasa si Hippo

Aparent, această imagine aproximativ 2 ani. Hipopotamul Acum, mai prietenele ţestoase considerabil. Dar ei au mers toate în acelaşi mod - împreună (foto de la blog.freetimegears.com.tw).


Hipopotami în rezervă, desigur, nu a fost, dar Owen este foarte rapid şi la nedumerirea lui toată lumea a găsit o prietena Mzee (Mzee), de ani de broască ţestoasă gigant-130 (Geochelonia gigantea).


Unii experţi sugerează că Owen, în căutarea mamei sale, a ridicat forma rotunda Mzee şi gri, similar cu colorarea hipopotamul adulţi.


Turtle este, de altfel, dimensiunea treime peste hipopotam tineri, să dobândească un alt iniţial nu a vrut şi a ignora pur şi simplu Owen, precum şi alte broaşte ţestoase, maimuţe, antilope şi alte animale. Dar Owen a insistat.


Şi odată ce funcţionarii din rezerva găsit hipopotamul dormit lângă Mzee. În dimineaţa următoare, fotograf Gresty Peter (Peter Greste) fotografiate pereche, iar imaginea mai târziu a zburat peste banda de multe ziare din intreaga lume.

Broasca testoasa si Hippo

Paul Kuhumbu nedumerit. Puteţi vedea (fotografie din animalliberationfront.com şi iisd.ca).


La un an dupa tsunami, relaţia dintre un hipopotam şi o broască ţestoasă dezvoltată şi consolidată astfel încât să devină, cum se spune, "nu la apă scurgerii. Acum, Mzee şi Owen trezi reciproc, atunci când este momentul să mănânce, situată la ore împreună în apă şi presate una împotriva celeilalte în fiecare noapte.


În Parcul Haller susţin că Owen chiar se comportă mai mult ca o broasca testoasa. El mănâncă la fel ca şi produsele alimentare nu Mzee acorde atenţie lor delicatese hipopotamii preferate. Doarme pe timp de noapte, şi nu în timpul zilei, la fel ca rudele lor sălbatice. Şi aşa mai departe.


În timp ce forţa de tracţiune de Owen Mzee poate, în principiu, explica nevoia de a copilului in mama,Că, în general, hipopotami - "animale sociale, şi în acest sens sunt gata să se alăture celor care sunt la îndemână" - spune astfel în rezervă.


Dar, cu toate ţestoase mai dificil. Sensibilitate sau comportamentul social, ele tind să nu. Cu toate acestea, peste tot Mzee urmează Owen, a jucat cu el in apa, si se intinde chiar gâtul la un hipopotam ar putea linge.
Broasca testoasa si Hippo

Nici o maimuţă sau antilope Owen si Mzee nu este interesat de (fotografii de la animalliberationfront.com site-ul).


Paula Kuhumbu a spus că există dovezi de "comunicare fizice între parteneri. Mzee este presiuni pentru o plimbare, şi el podgryzayut precauţie "picioarele dinapoi, pentru a face mişcare în direcţia dorită.


În plus, aceste două s-au dezvoltat chiar un fel de "voce chat". Potrivit Kuhumbu, "nu zumzet sau hipopotamii se plânge şi sâsâi de ţestoase, ci mai degrabă o scâncet moale, care începe una şi prins de către un alt. Se pare că ei cântă la fiecare alte (dacă vă amintiţi, desen animat de mai sus numita" Cum pui de leu si broasca testoasa a cântat un cântec ").


Cu Owen si Mzee încearcă să comunice în acest fel, cercetătorii încă nu au înţeles, dar se crede că este - o cerere de contact, pentru a atrage atenţia unui partener.

Broasca testoasa si Hippo

Şi se scălda împreună (foto de la animalliberationfront.com).


Totuşi, idila unic vor fi distruse. Hippo a devenit de două ori Mzee şi continuă să crească. Se pare că Owen va fi mai mare decât bărbaţii greutate de 3-4 tone.


"El este foarte jucaus si foarte puternice - explică directorul de rezervă - Deci, el poate răni accidental Mzee în orice moment. Owen. Este foarte sinceră în comportamentul său, dar cu vârsta devine mai flagrante."


Până în prezent, personalul Haller Park vede doar o cale dintr-o situaţie periculoasă: se retragă "în arena" terţ - un hipopotam Cleo de sex feminin (Cleo) - şi a vedea cât de vechi prieteni vor reacţiona la nou-venit. Experimentul va avea loc în aprilie sau mai a acestui an.


Dacă se dovedeşte că Mzee şi Owen nu pot trăi una fără alta va trebui să inventeze ceva nou. Cu toate acestea, cercetatorii inca mai spera ca Owen si Cleo a găsi un limbaj comun, şi Mzee va fi relocata la alte ţestoase. Paralel încercări de a preda hipopotam la prezenţa oamenilor.


"Sperăm că Mzi nu va fi prea traumatizaţi de a fi separat de Owen", - spune directorul Haller Park. Şi modul în care vor de fapt - încă neclar.

"Materialul este furnizat de membrana revista Internet ( http://www.membrana.ru ) ".
Luni, 07 iulie 2008
Vizualizări: 3997

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

Consilierul municipal din partea PSRM Vasile Chirtoca se pronunță pentru deschiderea grădinițelor și reluarea procesului...
148
Specialiştii susţin că pentru Moldova coeficientul de împădurire trebuie să nu fie mai mic de 25%, şi nu ca acum - 12,7%...
117
În următoarea perioadă, pînă în a.2039, schimbările climatice ar putea afecta grav pădurile din nordul Republicii Moldov...
118
Puțin este cunoscut faptul, că Republica Moldova este cea mai despădurită țară din Europa! Și asta ne afectează puternic...
139