ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Hulubii monitorizează poluarea aerului în Londra. Proiectul „Pigeon Patrol”

Din Patrula hulubilor fac parte 10 păsări, care se vor deplasa prin Londra, pentru a afla nivelul poluării. Datele vor fi transmise în regim online pe Twitter și vor fi fixate pe o hartă interactivă.

Directorul agenției de marketing „DigitasLBi” de la Londra Pierre Duquesnoy a lansat proiectul cu denumirea „Pigeon Patrol”, în care vor fi folosiți hulubi, dotați cu navigatoare GPS și senzori de evaluare a stării aerului.

Senzorii indică nivelul dioxidului de azot în aer. Datele obținute privind poluarea vor fi transmise pe Twitter. Astfel, va fi cunoscut faptul în ce raion al Londrei există probleme cu poluarea aerului. În prezent, în proiect sunt implicați 10 hulubi, dar Pierre planifică să sporească numărul păsărilor pînă la 100.

„De obicei, cînd vorbim despre poluarea aerului, oamenii se gîndesc la Beijing sau alte orașe ale lumii. Însă cîteva zile pe an, nivelul de poluare a Londrei e mai înalt decît la Beijing. Asta e realitatea”. Pierre Duquesnoy, autorul proiectului.

Nu este primul caz, cînd păsările sunt folosite pentru a comunica despre poluări. Recent, presa a scris despre faptul cu grifonii ajută la depistarea gunoiștilor ilegale din Peru.

Potrivit autorului proiectului, rolul pe care îl joacă hulubii, va schimba părerea despre aceștia spre bine: posibil, ei nu vor mai fi tratați ca niște cobai.

În prezent există 120 de stații de monitorizare a poluării aerului la Londra, însă ele se află în locuri fixe. „Aceasta înseamnă că există pete albe”, relatează Duquesnoy. „Stațiile, într-adevăr sunt exacte, doar că în imediată apropiere, de aceea savanții nu au o viziune clară asupra situației din altă parte. Eu m-am întrebat cum putem acoperi aceste pete albe, pentru a încerca să obținem cît mai multe date, pe cît e posibil”.

Pe 8 ianuarie 2016, aerul din Londra a depășit norma de poluare, stabilită de Organizația Mondială a Sănătății. Cercetătorii de la Colegiul regal din Londra presupun că din cauza poluării aerului în oraș mor peste 9 mii de persoane pe an.

Как голуби отслеживают загрязнение воздуха в Лондоне. Проект Pigeon Patrol

Как голуби отслеживают загрязнение воздуха в Лондоне. Проект Pigeon Patrol

Как голуби отслеживают загрязнение воздуха в Лондоне. Проект Pigeon Patrol

 

 

Sursa: rodovid.me

Vineri, 01 aprilie 2016
Vizualizări: 1888

Citiţi de asemenea

Și Pascal, și Pușkin, și Lomonosov, și Mendeleev.Dar o oarecale Lenocika de șaptesprezece ani spune: "Mă cam îndoiesc că...
48
Rezultatele sînt uimitoare!Astăzi, adesea consumăm alimente dăunătoare, prelucrate, precum și numeroase băuturi dulci și...
83
Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
335
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
192