Hunta din Belarus a provocat Sherp din Rusia – va fi un duel!

/ Vizionări: 2426
Tag-uri: , ,

Белорусская Hunta бросила вызов российскому Шерпу — будет дуэль!

Data şi locul duelului nu se cunosc încă, formatul unui test-drive comun este negociat de secundanţi, iar noi, între timp vom relata despre mărul discordiei.

Compania rusă Sherp a lansat anul trecut modelul omonim pe pneuri de presiune joasă. Maşina, ce nu are concurenţă la capitolul accesibilitate, fost proiectată cu implicarea cunoscutului constructor în domeniu Alexei Caragaşian,

Parametrii geometrici ai autocarului impresionează. Mărimea caroseriei şi-a pierdut relevanţa: pneurile mari se află practic lipite unul de altul, iar accesul în habitaclu se face printr-o trapă pe „bot” sau printr-o uşă la pupă.

Sherp nu are roţi de rotire şi un volan tradiţional, direcţia mişcării se schimbă ca la maşinile blindate – cu ajutorul mecanismelor de bord. Automobilul are un motor diesel de 1,5 l, cu 44 de cai-putere. Pe uscat Sherp poate dezvolta o viteză de pînă la 45 km/oră, iar viteza maximă pe apă – 6 km/oră.

Hunta — este o creaţie comună a specialiştilor belaruşi şi germani. Acest cross over seamănă mai mult cu un automobil tradiţional, are roţi mobile din faţă, volan, iar habitaclul redă un minim de confort.

 

 

Sursa: econet.ru