ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

IBM foloseste energia solara pentru desalinizarea apei in Arabia Saudita.Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate


Arabia Saudită are una dintre cele limitate resursele de apă dulce din lume. Şi în acelaşi timp, această tabără este un lider mondial în desalinizarea apei de mare sărat. Aproximativ 18% din apa proaspătă obţinută prin desalinizare este produs aici. Da, există foarte puţină apă dulce, dar o mulţime de soare, asa ca oamenii de stiinta au decis să utilizeze această sursă de energie pentru "sursă" de apă dulce.

Compania IBM, împreună cu Institutul de Cercetare din Arabia Saudită sunt în curs de dezvoltare a plantelor de desalinizare, care utilizează o nouă tehnologie solare complet şi cele mai recente evoluţii în domeniul nanomembran pentru purificarea apei.

De plante de desalinizare noi va fi amplasat la nord-est de orasul Al Khafji, şi va trebui să producă 30.000 de metri cubi de apă proaspătă de zi cu zi, asigurându-se nevoile a 100.000 de oameni.

locale şi oameni de ştiinţă IBM sunt cercetători care participă la elaborarea în comun a concentrat fotovoltaice tehnologie ultra-, care vor alimenta o instalaţie de desalinizare nou. Această tehnologie va folosi panouri fotovoltaice capabile de conversie în densitatea fluxului de radiaţii de energie electrică de 1500 de puterea soarelui. Reprezentanţii IBM au încă nu divulgă informaţii cu privire la eficacitatea unor astfel de sisteme, dar susţin că acestea vor depăşi toate piaţa soluţiilor existente.

Între timp, un alt grup internaţional de oameni de ştiinţă, inclusiv oameni de stiinta din Japonia şi Statele Unite ale Americii Universitatea Austin, este de lucru pentru a îmbunătăţi procesul de obţinere a apei dulci din tehnologia nanomembarnnoy noi. Aceste filtre nanomembrannye va purifica apa din săruri şi potenţial periculoase toxine cu un consum minim de energie, comparativ cu tehnologii de desalinizare existente.

Combinând cele două noi tehnologii, tehnologia de conversie a energiei solare în energie electrică şi de purificare a apei nanomembrannoy tehnologie, promite să reducă semnificativ costurile de energie şi a costurilor de apă proaspătă.

Până în prezent, metodele cele mai comune de tehnologii de purificare a apei sunt termice şi osmoza inversa tehnologie. Cu toate acestea, experţii implicaţi în dezvoltarea de sisteme nou tratament, aceste metode sunt considerate prea scumpe, asa ca un metru cub de apă costă 0.66 - 1.46 dolari. În plus, nanomembrana mai durabil şi nu sunt supuse degradării sub influenţa de clor, cum se întâmplă în sistemul de osmoza inversa.

Cercetatorii sunt în curs de dezvoltare un nou tip de membrane polimerice, modificarea proprietăţilor polimer pe scara nanometrica astfel încât să facă apă curată cele mai eficiente şi necostisitoare.

Astăzi Arabia Saudită este cel mai mare producător de apă dulce din mare, ca această tehnologie pentru a ţării un minim de apă dulce este o prioritate în dezvoltarea strategică a statului în general, şi ştiinţă, în special -. Deci, Arabia Saudită este testarea ideal la sol de desalinizare a apei pentru sisteme de o din resursele cele mai valoroase strategice din regiune.

Un total de nouă planificate pentru a construi uzine de desalinizare, şi instala centrale electrice solare, cu o capacitate totală de 30GVatt.

Sursă

Miercuri, 14 aprilie 2010
Vizualizări: 4677

Citiţi de asemenea

Chiar înainte de era noastră, intestinul era considerat un organ important care era comparat cu porțile paradisului sau ...
109
În lumea noastră a devenit cu un mister mai puțin. În jungla din Cambodgia a fost găsit un oraș antic, cu numele de Mahe...
61
De Ziua Mondială a curățeniei, într-un oraș a avut loc o acțiune: trecătorii aruncau gunoiul într-o grămadă de pe trotua...
207
Fotografii de natură sălbatică în fiecare zi fac fotografii amuzante, fascinante și, uneori, chiar înfricoșătoare.Ei ne ...
177