Idei despre viaţa ecologică

/ Vizionări: 12856

Idei despre viaţa ecologică

 

Pe site-ul nostru scriem veşti bune despre: cine, unde şi cum contribuie la soluţionarea globală (şi nu) a problemelor de mediu cu care se confruntă lumea de astăzi. De la cât de bine le vom rezolva, depinde ce fel de planetă vom lăsa copiilor noştri.

Idei despre viaţa  ecologică

 

Putem, desigur, să ne gândim: fie ca problemele ecologice, şi cu atât mai mult,  globale, să le rezolvă ecologiştii, miniştrii, guvernul, însă putem în fiecare zi contribui personal, după puterile noastre, la soluţionarea lor, putem face, fiecare la  locul său, ceea ce se poate face acum.

Motto-ul vieţii ecologice:

"Dacă nu eu, atunci cine va avea grijă de planeta mea?"

Idei despre viaţa  ecologică Regula principală privind modul de viaţă ecologic:

"Te-ai trezit de dimineaţă, ai grijă de tine însuţi – şi de planeta ta”.

(A. Saint-Exupery)

Păi, să începem. Cea mai mare veste bună a mileniului nostru - epoca de consum s-a sfîrşit! Ura! Începe epoca de construcţie. Ce avem de creat? Ah, o mulţime de lucruri. De exemplu, sisteme ecologice de asigurare de viaţă, metodele ecologice de construcţie.

Ideea principală a construcţiei ecologice:

"Pentru a construi o casă frumoasă şi a trăi acolo în armonie şi în prosperitate, nu este necesar să violăm Planeta noastră".

(Casa din saman. Filozofia şi Practica. Ianto Evans, Michael Dj.Smit, Linda Smillie).

Idei despre  viaţa  ecologică Ce altceva vom crea!? De exemplu, metodele eficiente de eliminare a gunoilui, care ne-a fost lăsat ca o moştenire din epoca de consum. Noi acum, aidoma unor magicieni adevăraţi trebuie să ne gândim cum să transformăm toate aceste munţi de deşeuri solide în ceva bun, necesar, util, ecologic. Cel puţin în îngrăşământ.

Pasul principal spre menţinerea Planetei curate: stop gunoi. Cum? De exemplu, astfel: o veste bună 2.

Oh, şi cel mai important, avem de creat în era nouă - pe noi înşine. Din noi, un timp îndelungat, poate mai mult de un mileniu, au sculptat consumatorii, folosind tot felul de metode, inclusiv cele interzise. A sosit timpul pentru a crea Creatorii, ceea ce odată am fost déjà. Dumnezeu odată m-a facut asemănător cu mine, dar eu totuşi  nu l-am crezut dintr-o dată, acum e rândul meu să mă fac, asemănător cu el. Dacă nu voi începe această activitate principală a vieţii mele, atunci foarte repede se va găsi o mulţime de doritori să facă acest lucru  pentru mine. În rezultat va ieşi un nou consumator cu o viziune de lume aidoma celulei canceroase: "trăiesc, consum, murdăresc şi apoi mor din cauza mizeriei mele".  Am fost deja acolo, şi nu mi-a plăcut. Nu mai vreau acolo. Îmi place mai mult aşa : "Trăiesc, creez frumuseţea, mă bucur, îi bucur pe alţii, creez din nou, mă bucur din nou, trăiesc din nou…"

Idei despre  viaţa  ecologică

 

Sursa


Dacă acest articol de pe site-ul nostru ecology.md a fost util pentru Dvs., atunci vă propunem cărțile geniului Parmaculturii și a agriculturii naturale, fermierului-milionar din Austria Sepp Holzer.