ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

IKEA scapa de pungi de plastic. Serios şi permanent.Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate


Mai mult de doi ani în urmă, Ikea a anunţat în SUA eco-friendly programul său "sac în loc de un pachet de utilizare." Compania urmăreşte să reducă utilizarea de plastic de US saci de magazine cu 50% - 70 milioane la 35 milioane de vizitatori încurajate să folosească celebru albastru saci multiple pentru 0.59 dolari pe actiune, sau orice alte refolosibile sac de utilizare. Pungile de plastic au fost, de asemenea, disponibile pentru $ 0.05.

Un an de la lansarea programului de mai mult de 92% (cumpărătorului!) Opri cumpere pungi de plastic. Cu un astfel de rezultat genial, IKEA sa mutat la un nou nivel: de la 1 octombrie 2008, în magazine din SUA, în general, oferă nici o taxă, nu pungilor de plastic gratuite.

Si asta nu e tot. IKEA intentioneaza sa investeasca mai mult de 77 milioane dolari in companii care se dezvolta in domeniul de panouri solare, surse de lumina alternative, eficienţa energetică, de conservare a apei şi de purificare a apei. Compania doreşte să ofere toate aceste realizari din cele mai recente tehnologii de mediu pentru clienţii săi 500000 sale anuale din 278 de magazine situate în 36 de ţări.

Aţi putea fi surprins, dar compania a pune în aplicare în mod constant începând cu anul 1992 a Programului de acţiune pentru conservarea mediului. Iată câteva dintre tendinţele:

Înlocuirea PVC tapet, textile acasă, abajururi si accesorii. Eliminarea completă din PVC din ambalaj. Minimizarea prezenţa de formaldehidă în produse. Excluderea nitrodopes. Producţia de unele modele din materiale reciclate, cum ar fi un scaun OGLA 100% din resturi de plastic pereabotannogo. Reducerea consumului de crom pe suprafeţe metalice. Limitarea de substanţe, cum ar fi cadmiu şi plumb, polihloridbifenol, pentaclorfenol. Folosiţi numai pentru lemn de la furnizori care sunt recoltate în mod responsabil din lemn, plantate păduri noi şi menţinerea diversităţii biologice. Folosind doar materiale pentru ambalajele din materiale reciclate.

Sursă

Luni, 11 ianuarie 2010
Vizualizări: 1991

Citiţi de asemenea

Schimbarea bruscă a climei a schimbat indicatorii de temperatură, chiar dacă Pămîntul se află acum  cel mai departe...
39
"Un hectar de pădure de cedru, în timpul zilei, produce aproximativ 30 kg de substanțe volatile organice cu proprietăț...
38
În adresa redacției Noi.md a parvenit o cerere din partea companiei S.R.L. „Solomon Construct” cu privire la dezmințirea...
38
Acesta nu este photoshop. Copacul-curcubeu de eucalipt are într-adevăr o scoarță multicoloră. Cînd se maturizează, el ca...
115