ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Imaginea apocaliptic: atunci când va combustibili fosiliAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Un savant distins pictat o imagine sumbră a modului în care va arăta lumea după epuizarea rezervelor de petrol

Richard Heinberg, unul dintre specialistii de frunte în domeniile de petrol a lumii, a avertizat că viaţa a miliarde de oameni se confruntă cu o criză de penurie alimentară, declanşat de dependenţa de combustibilii fosili -, deoarece rezervele sunt epuizate.

Creşterea preţurilor la petrol, necesitatea de a oferi terenuri agricole pentru culturi de creştere, care sunt materii prime pentru biocombustibili, schimbările climatice şi pierderea de resurse naturale - toate acestea au fost suprapusă pe creşterea populaţiei mondiale va determina o penurie de alimente fără precedent, a spus el.

Singura modalitate de a evita foametea la nivel mondial - şi rapidă limitarea planificată a utilizării combustibililor fosili (petrol, cărbune şi gaz natural) şi tranziţia către o mai "natural", metodele de producţie agricolă şi livrarea produselor alimentare. Acest lucru ar însemna o întoarcere la agricultura de subzistenta, unele nu am văzut de 150 de ani.

Aceste previziuni sumbre Heinberg făcut-o în curs în faţa membrilor de Soil Association din Londra.
Heinberg, un fost consilier al National Petroleum a Consiliului, se axează pe problema "varfului petrolului" - punctul în care producţia de ulei atinge maximul său şi începe să scadă - şi consecinţele apariţiei acest moment pentru schimbările climatice şi securitatea alimentară. "

El a menţionat că peste milenii, până în secolul al XIX-lea şi începutul revoluţiei industriale, toate alimentele produse pe site-ul de consum. În anii buni oameni au suficientă hrană pentru a mânca şi de a face rezerve, şi în rău - oamenii sunt foame.

Inventia motor pe benzina a crescut de terenuri arabile potrivit pentru cultivarea de culturi alimentare. Creşterea mărimea şi eficienţa de utilaje agricole. Pesticide a fost îmbunătăţit. Toate aceste bunuri alimentar îmbunătăţit.

Alimentare a devenit mai mult, este mai ieftin. Ca urmare, pericolul de foamete dispărut, iar obezitatea este mai frecventă decât distrofie. Cereale, carne, legume şi alte alimente oameni au început să exporte în întreaga lume, şi populaţia lumii a crescut de şase ori.

Prin industrial-chimice metode 1960 au fost introduse în lumea a treia, şi peste jumătate de secol alimentare production-următorii triplat - dar nu ia în considerare preţul de această creştere, şi anume, poluarea apelor şi solului şi mediului enorme.

Heinberg a spus că, din păcate, să rămână la acest nivel în viitor nu vor fi: o abundenta de produse alimentare depinde de stocurile de-regenerabile de combustibili fosili nu: ele sunt, în primul rând, epuizat, şi, în al doilea rând, atunci când este arsă, dioxid de presă de carbon care provoacă schimbările climatice.

Epuizarea rezervelor de petrol, cererea pentru combustibil alternativ -, degradarea mediului biologice şi meteorologice fenomenele extreme care provoacă schimbările climatice - toate acestea în combinaţie creează probleme enorme pentru producţia alimentară mondială.

Exacerbată de o lipsă de apă potabilă. Potrivit ONU, o treime din populaţia lumii trăieşte în zonele în care apa este insuficientă, sau 1,1 miliarde de oameni nu au acces la apă potabilă sigură. Este de aşteptat ca în câteva decenii următoare această situaţie se va agrava.
În secolul al XX populaţia lumii sa triplat, iar consumul de resurse regenerabile de apă - de şase ori.

Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu a concluzionat că apa, solul, aerul, flora, fauna, resursele de peşte de pe planeta noastră - care este în mod constant a fi epuizate. Unul dintre motivele principale - activităţi agricole, cel mai important factor de impactul uman asupra biosferei.

Potrivit Heinberg, în vedereaPentru a face faţă crizei de la rădăcină necesită reconstrucţie completă a agriculturii în lume - mult mai mare decât multe decenii în urmă - pentru a crea un sistem care este independent de combustibilii fosili.

Ca un exemplu a ceea ce poate fi realizat, el a citat exemplul din Cuba. În 1980, Cuba a căzut în dependenţa de combustibili ieftine furnizat de Rusia, şi agrochimice folosit mai mult pe teren decât acru chiar SUA. Dar după prăbuşirea regimului comunist a oprit livrările. Medie cubanez a pierdut 20 de lire sterline, standardele de viaţă au scăzut brusc, şi malnutriţia a fost larg răspândită.

Ca răspuns, autorităţile cubaneze să reconstruiască sistemul de producţie alimentară. fermele mari de stat au fost împărţite în loturi care sunt distribuite în rândul familiilor individuale. Ţăranii au fost încurajate pentru a forma cooperativelor. Pest control a fost efectuat prin metode biologice, tractoare înlocuit de bivol, gradini urbane au devenit foarte răspândită, oamenii au început să păstreze pui şi iepuri pentru consumul propriu. Dupa 20 de ani, producţia de alimente pentru a reprezentat 90% din nivelul precedent.
Potrivit Heinberg, trebuie să revină la "natural" metodele de producţie agricolă, dar acest lucru ar necesita o transformare a societăţii.

Şi pentru că rezervele de petrol sunt rapid fiind epuizate, pentru a realiza acest lucru va necesita toate resursele guvernelor statelor naţiune.
Volumul de transport de produse alimentare vor trebui să reducă, să se stabilească producţia agricolă în şi în jurul oraşelor, iar consumatorii vor avea de a trăi mai aproape unul de altul.

Vom avea de a reduce utilizarea pesticidelor în prelucrarea produselor alimentare şi de ambalare, pentru a reveni la tracţiune animală, precum şi statul se va dezvolta un stimulent pentru oameni să se întoarcă la agricultura. Se va lua reforma agrară, care va permite proprietarilor de terenuri agricole mici şi cooperativelor agricole pentru a gestiona ţara lor. De asemenea, necesitatea de a limita creşterea populaţiei.
"Toate acestea - o sarcină uriaşă, dar o alternativă: nu face nimic sau să încerce să rezolve problemele noastre de alimentare numai în detrimentul unor soluţii tehnice suplimentare - aproape inevitabil, duce la o catastrofă", - a spus el.

"Toate aceste tendinţe îngrijorătoare, pe care am enumerat mai devreme, se va accentua la o astfel de măsura în care capacitatea Pământului de a susţine viaţa umană este redus semnificativ, eventual, într-o măsură ireversibile mare," - a concluzionat Heinberg.

"Trecerea la un sistem de producţie agricolă, care nu implică utilizarea combustibililor fosili nu este o idee utopică îndepărtat - a adăugat Heinberg - Acest lucru este inevitabil., Senzaţie de arsură şi o problemă uriaşă, care va necesita entuziasm fără precedent de creaţie de la toate nivelurile societăţii."

"Indiferent dacă vom lua măsuri acum sau vom sta în dorul lelii de o sută de ani, totul va fi alimentată de faptul că noi acum numim" alimente curate "- a spus el.
"Dar ceea ce facem acum vor determina cât de mulţi oameni vor putea să se înmoaie în modul în care urmează să fie sănătoşi, această generaţie următoare, şi dacă vor trăi printre ruinele carbonizate sau în lume, care este în proces de reînnoire şi de renaştere", - a spus Heinberg.

Paul Eccleston
http://www.innopressa.ru

Luni, 03 decembrie 2007
Vizualizări: 4724

Citiţi de asemenea

Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
131
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
110
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
219
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
83