ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Îmblânzirea molozAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Deşeuri - una din bolile majore ale civilizaţiei

Dezvoltarea ştiinţei a dus la apariţia de substanţe artificiale, compuşi chimici care nu există în natură şi nu a putut fi rezultatul unor procese naturale.

Beneficiile unele dintre aceste substanţe este discutabilă de la început: coloranţi alimentari, aditivi alimentari, produse chimice de uz casnic. Ele sunt nocive pentru organismul uman direct, ajungand in tractul gastro-intestinal sau plamani. Dacă încă nu ştiu despre el, doar pentru că producătorii nu sunt interesaţi în diseminarea acestor informaţii. Există cumpărători interesaţi, care sunt unite în organizaţie pentru a lupta pentru sănătatea lor, dar nu au suficientă putere şi mijloace pentru a porni sistemul. Dar dacă apariţia de substanţe nocive pe birou sau in baie pot fi evitate, ce-a face cu otrava, care se răspândeşte prin aer?

Aceasta este incineratoare de emisie. În emisie cuprinse dioxina, un produs de ardere din material plastic şi cancerigen extrem de periculoase. Desigur, materialelor plastice şi a altora ca el conexiuni în beneficiul umanităţii. Dar astăzi, când producţia de astfel de substanţe a primit întindere vastă, a apărut întrebarea: ce să facă cu aceste materiale, după ce au servit scopul său?

Acum situaţia este aceasta: o mare parte a deşeurilor este adus la depozitele de deşeuri, nu este compactat cu buldozere şi se află de ani de zile. Unele dintre gunoi este adus la incineratoare existente. Dar astăzi, acest sistem nu poate face faţă cu prelucrarea toate resturile din oraş mare. Mitvol, oficial Rosprirodnadzor, consideră că Moscova are o bună şansă de a deveni Napoli.

Depozitele de deşeuri în jurul Moscova, prea aglomerat, gunoi a început să lansări în regiunea învecinată pe calea ferată. Şi ce locuitorii din zonele învecinate să ştie că Moscova continuă ingrasat, şi a deşeurilor sale, risipeşte vecinii? Aceasta propune o soluţie - de a construi la Moscova un nou câteva incineratoare. Ecologistii sunt semnale de alarmă: construirea de instalaţii pentru instalaţiile de incinerare a gunoiului în întreaga lume a recunoscut ineficiente. Recent, aceste fabrici au fost închise în Franţa, Olanda şi Anglia. Motivul - otrăvire a mediului (în Franţa, a avut măsurători de vaci de lapte care au fost păşunat în apropierea plantelor, precum şi cantitatea de dioxină în laptele matern a fost de trei ori mai mare decât în mod normal (şi ştim că noţiunea de standarde în ceea ce priveşte PCB - ceva convenţionale: orice sumă de această otravă dăunează organismului, pur şi simplu, dacă doza este mic, acesta va afecta sănătatea, nu imediat).

Un alt argument împotriva fabrici - ineficienţă. Cenuşă rămasă după ardere din material plastic, mult mai toxice, precum şi eliminarea sale necesită depozitele de deşeuri speciale. De exemplu, acest interval sau chiar de plante în sine nu va fi la Moscova, dar într-un loc sălbatic, unde oamenii lui de sănătate nu vor fi în pericol. Şi ce despre plante, animale, pasari? Ca vântul, care poate stoca emisiile de multe mile, unde vor cădea ca ploaia? Şi în acest loc va fi rutier pentru transportul de deşeuri, şi cât de mult va costa? Şi cât timp va dura până în momentul în care sătenii din jurul decide că aveţi nevoie să se stabilească mai aproape, pentru că există cel puţin un drum decent, şi că nu există dioxinei, internet în zonele rurale nu trebuie să avertizeze pe nimeni.

Ce eficiente măsuri pot fi luate cu privire la problema de gunoi? Potrivit specialiştilor străini şi entuziaşti din Rusia sunt necesare:

În primul rând, sortarea, reprelucrarea şi refolosire. Lucrarea redevine hartie, plastic devine talpi incaltaminte, etc Există o circumstanţă: de a trezi constiinta oamenilor pe care a împărtăşit Musoîn afară. Aceste experimente sunt în prezent în Moscova şi Sankt Petersburg. Toate, desigur, nu va fi o faci, dar principalul lucru - pentru a începe, şi apoi lucrurile vor merge. Ce nu va divulga oamenii vor fi sortate după transportoare speciale. Folosind o tehnologie modernă, pot fi reciclate şi revină la viaţă la 90% a deşeurilor.

În al doilea rând, reducerea producţiei de materiale dificile în prelucrare. pungi de plastic de la magazin - lucru atât de mici şi inofensive, dar ele - componenta principală nocive ale depozitelor de deşeuri şi pomoek. Din acest motiv, China a interzis producerea de astfel de ambalaje. În India, acestea creează un pericol suplimentare: vaci, care merg acolo în mod liber şi să mănânci tot ceea ce este prins, de multe ori pe moarte - au pus capul în sac, respira ... şi atunci el nu poate fi eliminat. Pentru producătorii de astfel de materiale periculoase cu grijă, şi nu dacă merg la ceva mai ecologic, este important să presiunii publice. Ce fel de rezistenţă populară: că un om realizat o cârpă-bag la magazin şi să cumpere produse alimentare, ambalate cea mai rentabilă, fără cele trei ambalaje de plastic şi două de hârtie. Atunci când un astfel de om ar fi mândri de ei înşişi şi înveţe copiii lor să facă acest lucru, atunci putem spune că în Rusia au aparut constiinta ecologica.

În al treilea rând, noi trebuie să rezolve problema "sălbatic" de deşeuri, deşeurile şi anume că nu a fost în gunoi. Parcuri, locuri de odihnă colective, şi, uneori, parcuri ordinare oraş sunt gropile de gunoi naturale. Curăţarea este rară şi, uneori, nu sa efectuat, la toate. Până în prezent, această problemă este rezolvată numai entuziaşti - de exemplu, Dennis Stark, organizator al mişcării "Musora.bolshe.net. El a fost cu colegii voluntari regulat curăţa gunoiul în parcuri, curţile şi în alte locuri unde este nevoie. Notă acest lucru nu este despre ce să-l suni si ii spui: "Există o dolari lucru şi o grămadă de gunoi, tu figure it afară!" El şi prietenii lui sunt de lucru gratuit şi eliminate în locuri pentru a curăţa că nimeni nu va plăti. E bine că au preluat această chestiune dificilă, dar ar dori să văd un serviciu municipal că cetăţenii pot apela în astfel de locuri.

După cum puteţi vedea, problema deşeurilor este doar parţial rezolvate de către guvern şi producătorii mari. În multe feluri, este de până la noi, oamenii obişnuiţi. De la prieteni, am auzit o poveste despre un cuplu în vârstă din Elveţia: în cazul în care a primit scrisoarea, nu exprimate plicuri acestora, precum şi adresa şi lipite din nou utilizate. Apoi m-am gândit: "Ciudat, şi oameni, probabil, lacomi." Acum, eu sunt o fac eu, şi înconjoară treptat obisnuit. Când ne-am dus să se odihnească cu soţul ei în Egipt, am înotat în mare, admirand corali. Din păcate, printre coralii sunt acum înoate, nu doar peşte, ci pungi de plastic. În a doua zi soţul ei sa stricat şi a început la finalizarea lor.

Daca nu ai curatat altcuiva gunoi, s-ar părea că această muncă nu este unul placut. Încercaţi aceasta: să ia ceva care a fost situată pe strada sau în pădure, şi raportat la cea mai apropiată cutie. Pun pariu după resturile va fi în zona haldei, veti simti o caldura placuta răspândit asupra întregului organism. "Ceea ce un om!" - Va spune vocea interioara. Te uiţi înapoi la locul care a fost murdar, şi are o, destul de zâmbet curat, şi du-te felul lui, fluierînd.

Fii atent - aţi putea dori să o facem din nou!


Iulia Makarova
chaskor.ru

Vineri, 20 februarie 2009
Vizualizări: 2297

Citiţi de asemenea

Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
53
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
86
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
196
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
75