Warning: getimagesize(/var/www/clients/client6/web15/web/web/pics/2010/02/facts_klimat01.jpg): failed to open stream: ��� ������ ����� ��� �������� in /var/www/clients/client6/web15/web/engine/View.php on line 171
Impactul schimbărilor climatice asupra resurselor de apă în Asia Centrală
ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Impactul schimbărilor climatice asupra resurselor de apă în Asia CentralăAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate


Canal 1

Eurasia Banca de Dezvoltare a publicat o interesantă o trecere în revistă analitică cu privire la impactul schimbărilor climatice asupra resurselor de apă în Asia Centrală.

Asia Centrală - o regiune care este deja în stare proaspătă de apă limitate. Situaţia este agravată de schimbările climatice au loc. Cel mai neplăcut este faptul că toate modelele existente ale schimbărilor climatice nu promisiunea de a reduce deficitul de apă din regiune.

Potrivit raportului eurasiatice Banca de Dezvoltare 1950 - 2005 în Uzbekistan, temperatura a crescut cu 0.29 grade in fiecare deceniu.

Влияние изменения климата на водные ресурсы в Центральной Азии

Creşterea medie minimă şi temperaturi maxime în Uzbekistan, fiecare deceniu în funcţie de sezon din 1951.

Programul poate fi văzut că în Uzbekistan, cele mai ridicate temperaturi de creştere indicată în toamna anului.

Kazahstan 1936 - 2005, la fiecare 10 de ani temperatura a crescut cu 0,26 ° C.

Влияние изменения климата на водные ресурсы в Центральной Азии

Creşterea temperaturii în Kazahstan în timpul iernii (sus) şi vara (jos) pentru perioada 1936 - 2005. scară Culoare - este de grade.

În Turkmenistan, 1940 - 2005 în fiecare deceniu, temperatura a crescut de la 0,18 de grade Celsius. În Tadjikistan 1940 - 2005 la fiecare 10 ani, temperatura a crescut cu 0.10 grade. În Kârgâzstan, creşterea temperaturii a fost cea mai mică. De la 1883 la 2005 creşterea temperaturii pe deceniu in Asia-Republica mijlocul nu a depăşit 0,08 ° C. Aceasta se explică prin faptul că gheţarii din Kârgâzstan şi Tadjikistan în mod semnificativ buna schimbările climatice din aceste ţări.

În general, creşterea temperatura medie a aerului de la sfârşitul secolului 21 în Asia Centrală pot fi de la 3,7 la 5,6 grade. Această creştere a temperaturilor de iarnă variază de la 3,0 ° C la 5,8 grade. Vara - de la 3,8 la 5,5 grade. Creşterea temperaturii va fi de reducere a cantităţii de precipitaţii, care ar fi aşteptat la 4-21%.

Încălzirea globală nu numai că va creşte temperatura medie anuală în Asia Centrală, dar şi într-o mare măsură afectează regiune a resurselor de apă. Este de aşteptat ca epuizarea resurselor de apă din cauza condiţiilor climatice nefavorabile în viitor, va provoca o scădere a producţiei agricole în Asia Centrală, la 15-50%, ceea ce poate face Asia Centrală un potential focar de tensiune.

Scădere a concentraţiei de apă în rezervoare major este observat nu numai în Marea Aral, dar şi alte numeroase lacuri, dintre care unul poate fi atribuită, şi Issyk-Kul. Oamenii de stiinta au atribuit scăderea de apă într-un număr de lacuri cu intensificarea proceselor de evaporare, care este o consecinţă a încălzirii globale.
Creşterea temperaturilor medii anuale, de asemenea, duce la topirea mai intense a gheţarilor, care afectează fluxul anual de râuri cu zăpadă-gheaţă tip de alimente. Astfel, în Kârgâzstan 1973 - 2000, al doilea tur anual a crescut de la 48,9 la 51,9 km3 km3. Stoke Râuri din Asia Centrală, cu o zăpadă predominant ploaie sau a produselor alimentare de la an la an, pe scade contrariul.
Pentru secolul XX zona gheţarilor în Tadjikistan a scăzut cu 20-30% şi ofganistana de 50-70%.
În domeniul viitorul apropiat din gheţarii în Tadjikistan pot fi reduse şi mai mult de 15-20%, cu apă de la gheaţă abundente a fost redus cu 80-100 km 3. Dacă ratele actuale de topire a gheţarilor în următorii 30-40 de ani în Tadjikistan, toţi gheţarii mici vor dispărea, care afectează în mod invariabil resurselor de apă disponibile a întregii regiuni din Asia Centrală.

Conform calculelor în următorii 30 de ani în bazinele râurilor de munte din Kazahstan Fluxul anual poate creşte până la 22,5% (din cauza topirii gheţarilor). bazinele râurilor anual de scurgerile de câmpie, poate fi redusă la 10,3%.
În Kârgâzstan, 2020 - 2025 este de aşteptat să scadă în Fluxul anual de râuri de la 20,4 la 42,4 km3.
Potrivit oamenilor de ştiinţă, în Uzbekistan, în 2030, reducerea fluxului anual al Amu Darya ar putea fi de 15%, Syr Darya - 10%. Cifrele foarte neplăcută, având în vedere mai ales că pentru irigaţii pentru terenurile agricole în Asia Centrală consumă mai mult de 90% din aportul total de apă în regiune.
În Tadjikistan, scurgerea anual până în 2050 ar putea scădea cu 3,9%

În multe regiuni din Asia Centrală creşterea variabilităţii şi intensitatea de precipitaţii. Ploi puternice, deplasarea în mod dramatic secetă, pune multe probleme agricultorilor din sectorul agricol.

Влияние изменения климата на водные ресурсы в Центральной Азии

Schimbarea cantităţii de precipitaţii în Kazahstan de deceniu 1936 - 2005 mm pe an.

Влияние изменения климата на водные ресурсы в Центральной Азии

Schimbarea de precipitaţii anuale în Uzbekistan.

Влияние изменения климата на водные ресурсы в Центральной Азии

Schimbarea de precipitaţii anuale în Tadjikistan în% pentru perioada 1940 - 2005.

Влияние изменения климата на водные ресурсы в Центральной Азии

variabilitatea interanuala de precipitaţii în Turkmenistan 1931 - 1995.

Ca şef lipsa raportul de mai sus se constate date disparate. În unele ţări, acordă suficientă atenţie la schimbările climatice. Acest dezavantaj poate fi depăşită doar prin munca concertată a tuturor ţărilor regionale: Uzbekistan, Kazahstan, Kârgâzstan, Tadjikistan, Turkmenistan şi Rusia. informaţii fiabile asupra schimbărilor climatice actuale se vor lua măsuri adecvate până la foarte ambiţios despre care am scris deja.


Sursă

Joi, 18 februarie 2010
Vizualizări: 6298

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

Viața este plină de sens, chiar dacă poate părea dintr-o parte incompletă.- Doi chinezi în ultimii 12 ani sădesc copaci ...
74
O femeie care coace pîine fără drojdie mai mult de doi ani, a împărtășit rețeta pentru maia cu mulți prieteni și cunoști...
255
Lui Ion Ceban i s-a dat pe gust mersul cu bicicletă. Astfel, pe două roți, acesta a mers în această dimineață să inspect...
51
Satul Muvîr din raionul Igrinsk nu cu mult timp în urmă, pur și simplu nu exista pe hartă. Recunoscut ca fiind neprofita...
153