ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

În birourile noastre puteţi găsi tabelul periodic populareAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Deseori, noi nu ne imaginăm că munca de zi cu zi în cadrul companiei mama birou poate fi periculos pentru sănătate. Risc nu poate fi evitată, dar poate reduce semnificativ gradul său.

Astfel, ecologistii au luat birourile noastre, locul în care cetăţeanul mediu îşi petrece majoritatea timpului său. Care este miza pentru noi, la locul de muncă?


În cazul în care covor în aer o pereche de formaldehidă, aceasta poate duce la complicatii serioase. În doze mici, formaldehida are un efect stimulativ asupra tractului respirator, ochii si pielea. Cu efecte pe termen lung asupra organismului uman care afectează organele de reproducere, cauzand mutatii in genele.

Cei mai mulţi lucrează la birou izbitoare de sindrom de ochi uscat. Ei au dezvoltat-numitul oculare birou acest lucru şi monitorul sindroame optica. Motive pentru acest lucru - aer conditionat constanta, efectele pe termen lung ale radiaţiilor electromagnetice a echipamentelor de birou şi fumul de ţigară. Faptul că de aer conditionat accelerează evaporarea de lacrimi, şi radiaţii electromagnetice pauze celule mucusul membranei mucoase ale ochiului. Lacrimal lichid (film), care acoperă suprafaţa ochiului şi serveşte ca un lubrifiant între ochi şi capacele cu mişcările ochilor, care hrăneşte şi protejează corneea ochii de uscare si microbi patogeni este distrus mai rapid.

Există sfaturi simple pentru a ajuta la a scăpa de această boală. In timpul zilei trebuie sa beti aproximativ şase-opt pahare de apa pentru fiecare - aceasta va înlocui pierderea de lichid şi, prin urmare, ţine ochii umezi dumneavoastră. Necesitatea de a clipi constient mai des, mai ales cand se lucreaza la calculator şi de lectură. Freca ochii nu pot, pentru că adaugă numai iritaţii şi face infecţie. Nevoie de o pauză în activitatea de cinci sau zece minute (de data aceasta doar închide ochii). Evitaţi dezvoltarea sindromului neplăcut în angajaţii din birouri va ajuta, de asemenea, pentru a instala dispozitivul pentru umidificare a aerului.

PAL si furnir estetic, utilizate la fabricarea mobilierului de birou, poate produce fenol. Prin urmare, este de dorit să furnizeze mobilier de birou din materiale naturale. Acest piele naturală, blănuri, lemn. Eco-friendly scaune, de exemplu, pot fi umplute cu lână naturală. Aceasta, desigur, un ordin de mărime mai scumpe decât de mobilier din materiale sintetice, dar de sănătate este cunoscută ca fiind costisitoare.

substanţe periculoase emit sunt capabile de materiale de construcţie. Expertii recomanda verificarea de birou pentru contaminarea radiaţii. Prezenţa substanţelor radioactive în cameră, în special de radon creşte riscul de cancer. Potrivit Agenţiei pentru Protecţia Mediului din Statele Unite din cauza cancerului pulmonar la radon ucide între 30 şi 60 de mii de oameni pe an.

Sursa de radon interior pot fi din beton, cărămizi şi materiale de construcţie care conţin radionuclizi naturale. Radonul contribuie la-numitul sindrom de clădire, pentru bolnavi. În primul rând, acest sindrom se poate manifesta în probleme cu respiratia, apoi sub formă de dureri articulare, insomnie. Simptome asemănătoare gripei, poate persista de ani de zile, distrugând treptat sistemul imunitar.

În conformitate cu standardele de igienă, umiditatea in camera ar trebui să fie 45-60%. În aer uscat răspândirea mai rapidă a infecţiei, coaja de pe piele, reacţii alergice sunt posibile. Toti acesti parametri pot fi reglate cu ajutorul unui umidificator şi aer condiţionat. condiţionat de ansamblu a clădirilor poate contribui la penetrare a gazelor de evacuare, chiar şi la etajele superioare. De aceea, expertii recomanda utilizarea de sisteme split, aer aspirator de teritoriul naţional sediul pur şi echipa-filtre de aer condiţionat antioxidante.

Pentru a creşte umiditatea, puteţi utiliza speciale de hidratare. Acesta poate fi parouvlazhniteli de operare în jurul ceainic, sau cu ultrasunete mai moderne. umidificatoare cu ultrasunete operează pe baza elementului piezoelectric, sub influenţa pe care apa trece într-o stare fin divizate (vaporilor reci), şi creşteri umiditate. În cazul în care spaţiile sunt utilizate sau amelioratori de semi-industriale de aer, umidificator pot fi construite în sistemul de aer condiţionat.

"Efectul de monitor bruiaj", care se plânge de majoritatea lucrătorilor de birou acolo la valorile câmpurilor electromagnetice, de 2-4 ori mai mare decât în mod normal. Cauza câmpurilor electromagnetice poate fi un aranjament nefericit de birou, dar cele mai multe ori această problemă apare atunci când echipamente congestie sediul. dureri de cap simptom - severă, tulburări în sistemul nervos, imunitar şi endocrin. Singura cale de ieşire pentru a reduce numărul de dispozitive tehnice.

În funcţie de vârsta a clădirii şi amplasarea acestuia, praf poate conţine până la 80% de substanţe nocive, inclusiv monoxid de carbon, trase-out pe stradă, alergeni şi germeni, chiar gangrena. În conformitate cu cerinţele de igienă a facilităţilor de producţie de operare, concentraţia maximă de praf din aer nu trebuie să depăşească 6 mg / mc Cea mai mare cantitate de praf se acumulează în orificiu de evacuare. Sistemul de poluare a aerului la un an după începerea operaţiunii. Ca urmare a evoluţie microbi, ciuperci care intră în sistem de aerisire pentru alte părţi ale clădirii. Din păcate, această nevoie de o curăţare completă a sistemului de ventilaţie, care este aproape mai mult decât chiria lunară de spatii de birouri. Expertii recomanda folosirea Instalatii ionizatoare de aer, care au un efect pozitiv asupra parţială sănătatea angajaţilor.

După cum puteţi vedea pentru tine, doar sa scape de risc este imposibil. Dar ele pot fi redusă substanţial. Tu nu poate susţine că viaţa în general este rău, dar moduri de uşor, după cum ştim, nu.Mit, în care au crezut toate femeile din lume


Aproape fiecare fată "birou" de lângă calculator este cactus. Dar istoria de absorbţie de cactusi alfa, beta si gama de particule - nu este altceva decat un mit. Nu era clar de unde a venit, dar este cu siguranţă foarte populară, în special, tinerii hackeri, gamerii, şi femei impresionabili. Stai lângă cactus la un computer nu doar inutil, dar chiar şi nedorite, pentru că pământul din oală poate ajunge acolo, oriunde doriţi, de exemplu, în tastatură. Astfel, puteţi pune toate cactuşi în fereastra în care sunt lenevesc la soare, şi a crescut să se bucure ochiul.

Sursa: InformEkologiya

Vineri, 22 februarie 2008
Vizualizări: 2345

Citiţi de asemenea

Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
32
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
79
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
188
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
72