ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

În lumea de gândaci găsit-o democraţie simpluAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Al treilea "Casa" a avut doar o babuşcă, dar alţi trei au fost "de pe strada" (foto Jose Halloy). Guvernul local în gândaci este o democraţie foarte simplu: fiecare insectă are drepturi egale cu alte drepturi, precum şi adoptarea unor decizii importante pentru grupul precedată de consiliere de grup. Acest lucru a fost raportat de către oamenii de ştiinţă de la Universitatea Liberă belgian de la Bruxelles (Université Libre de Bruxelles).

Gândaci germanica Blattella - creaturi liniştită. Acestea comunică aproape în tăcere, folosind chimice, comunicarea tactilă, şi de viziune.

Dacă gândacii se confruntă cu ele, apoi imediat a determina dacă acestea aparţin aceluiaşi colonie. Aceasta se face cu ajutorul antenelor, organele olfactive sunt complexe, foarte sensibile.

Alo José (José Halloy) si colegii sai de la Departamentul de Asistenţă Socială Ecologie au observat comportamentul de gândaci, plasate într-un platou mare.

În primul rând, 50 insecte a dat trei "case", fiecare dintre care ar putea primi 40 gândaci. În acest fel, cercetatorii au dorit să ştie cum insecte se distribuie pe aceste adaposturi ".

După multe "consultare" germanica Blattella au fost împărţite în două grupe de 25 de gândaci şi a luat două "casa", lăsând necompletat terţe.

Când oamenii de ştiinţă acelaşi găsite pe un platou trei adaposturi cu o capacitate de peste 50 de insecte, toate cele 50 de gandaci sunt localizate în primul "casa".

"Gândaci - insecte sociabil, care au beneficiat de şederea lor în grupe. Acest lucru sporeşte posibilităţile lor de reproducere, ajuta la distribuirea alimentelor şi aşa mai departe", - a spus Hull. Potrivit acestuia, cooperare pentru gandacii de bucatarie este un fenomen natural.

"Materialul este furnizat de membrana revista Internet ( http://www.membrana.ru ) "

Joi, 10 decembrie 2009
Vizualizări: 1955

Citiţi de asemenea

Încă nu demult nici măcar nu auzisem de acest cuvînt - "microplastic". Și astăzi nu scrie despre el doar cel leneș.Desch...
59
Mulți oameni au un nivel crescut de aciditate în organism. Aceasta este o consecință tipică a consumului de alimente d...
0
Aceasta este cea mai detaliată fotografie a vieții celulare interioare făcută vreodată pînă în prezent.Celula este unita...
103
Avînd un stil de viață hiperactiv, poți avea impresia  că nu ai suficient timp pentru anumite lucruri în timpul z...
146