ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

În meteoritul din Celiabinsk au găsit apă de origine spațială
Oamenii de știință din Ural care continue să efectueze cercetările extinse ale meteoritului au găsit în fragmente rugină. După cum se știe, produsele de oxidare a fierului pot apărea numai după contactul cu apă. Din ce savanții au ajuns la concluzia că "extraterestru" a conținut umiditate, pe care a adus-o cu el de pe alte planetă.

Geologii au luat vestea drept ca o confirmare indirectă a originii extraterestre a apei pe planeta noastră. Cum a explicat unul dintre cercetătorii de la Institutul de Geologie și Geochimie din Filiala Ural a Academiei de Științe din Rusia în chondrite obișnuite anterior nu au găsit urme de apă. Descoperirea de la Celiabinsk este prima de acest gen.

Lichidul, desigur, în fragmente nu mai este, deoarece apa s-a evaporat imediat după ce bolidul a intrat în atmosferă. Însă în fisuri s-au păstrat perfect fragmente de rugină care pot fi ușor văzute prin microscop electronic.

Oamenii de știință cred că apa din meteorit a fost într-o stare solidă, sub formă de gheață. Geologii neagă categoric pătrunderea umidității în interiorul chondrit-ului după căderea pe Pământ, deoarece proba a fost transportată imediat către oamenii de știință. Fragmentul pur și simplu nu ar avea timp pentru a se îmbiba cu apă și se rugini.

Acum versiunea de bază a exploziei oaspetelui spațial este anume cea de evaporare a umidității. Iar ipoteza apariției apei pe Pământ ce constă în aducerea acesteia la noi de comete imediat după nașterea planetei a primit încă o confirmare.

Duminică, 15 decembrie 2013
Vizualizări: 1535

Citiţi de asemenea

Ovăzul - elixirul vieții - va pune pe picioare chiar și pe cel mai grav bolnav: rezolvă multe probleme de sănătate și ...
388
Nu se știe cum animalul a ajuns atît de departe de apă.Foca  nu avea un comportament agresiv, dar a intrat în panic...
158
Bolile oncologice sînt rezultatul acidificării organismului și sînt tratate ca toate bolile fungice, prin alcalinizare...
224
Marca de îmbrăcăminte Dich din Sankt Petersburg a hotărît să facă nasturi din cutii de aluminiu.Pentru primul lot a fost...
121