ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

În SUA a fost anunţată alocarea terenurilor de pământ fără platăÎn SUA a fost anunţată alocarea terenurilor de pământ fără plată

În şapte localităţi din SUA se poate obţine gratuit un teren de pământ. Această iniţiativă  este propagată printre cetăţenii SUA, dar, probabil, şi pentru cetăţeni străini vor fi făcute excepţii.

Oraşele mici din SUA suferă din cauza afluxului locuitorilor către oraşe mari. Localităţile mici încearcă să împiedice acest proces şi să mărească populaţia lor prin alocarea gratuită a pământului.

Cele petrecute reamintesc secolul al XIX-lea, când în SUA a fost adoptat aşa-numitul "Homestead Act". În condiţiile prezentei legi, orice om de peste 21 de ani şi capul familiei (sau singur) putea liber primi un teren fără plată. Printre doritori figurau şi femei, foştii sclavi şi cetăţeni străini, care au exprimat dorinţa de a deveni americani.

Canalul de televiziune CNBC a întocmit o listă a celor şapte localităţi în care până în prezent se poate primi un teren gratuit.

Marne, Iowa.

La sfârşitul secolului XX populaţia orăşelului a început să scadă rapid, şi până în prezent constituie aproximativ 149 de oameni. Încercând să restabilească atractivitatea lui, autorităţile au alocat patru terenuri de pământ gratuite. Trei sunt proiectate pentru locuinţe şi unul pentru construcţii comerciale. Pentru a construi o casă puteţi obţine un grant din partea Agenţiei pentru Dezvoltare Rurală, precum şi 10.000 dolari de la Consiliul de planificare al sud-vestului Iowa.

New Richland, Minnesota

Populaţia oraşului este aproximativ de 1.200 de persoane. La periferia de nord a oraşului se oferă un teren gratuit pentru construirea locuinţei. Obiectivul trebuie  să fie construit într-un an.

Kansas

Pentru  statul Kansas a fost creat un portal online Kansas Free Land, care dezvăluie informaţii la ceastă temă.

Beatrice, Nebraska.

Oraşul a creat o nouă versiune a Actului Homestead, potrivit condiţiilor căruia se propun terenuri libere după pricipiu: "primul a venit – primul a primit".

Muskegon, Michigan.

Oraş şi judeţ cu acelaşi nume  propun companiilor o parte a parcului industrial. Autorităţile speră să atragă reprezentanţii industriei alimentare şi furnizorii surselor alternative de energie.

Curtis, Nebraska.

Oraş cu 832 de locuitori oferă mai mult de 10 parcele de teren în diferite domenii pentru construirea caselor pentru o familie. Trei terenuri sunt deja ocupate. Se subliniază faptul că terenurile se află pe străzile pietruite, şi toate comunicările necesare sunt deja trase.

Camden, New England.

Oraş cu 4052 de locuitori oferă o suprafaţă de teren de 3,5 de hectare.. În primul rând, autorităţile sunt dornice să atragă firme, care activeaza în biotehnologie, IT, servicii financiare, cinematografie, surse alternative de energie.

 

În SUA a fost anunţată alocarea terenurilor de pământ fără plată

 

 

Sursa

Sâmbătă, 04 decembrie 2010
Vizualizări: 2095

Citiţi de asemenea

Prima dată, mucusul în organismul nostru se formează încă în copilărie atunci cînd mîncăm ceva fiert...Pe măsură ce cr...
103
Din 1993, Departamentul de Pompieri din Australia lansează calendare caritabile.În acest an, toate fondurile din vînzare...
95
Compania chineză Hanergy a prezentat cel mai eficient panou solar cu o singură joncțiune, construit vreodată în lume.....
3848
Locuitorii din Edineț sînt nevoiți să suporte mirosul insuportabil din localitate, din cauza zecilor de pești morți care...
202