ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

În zece ani, oamenii intră în urziciAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

/ Articles/20dec07_krapiva/p1.jpg În povestea lui Andersen, "Lebedele fata" Wild, maini de ardere, de cusut pentru camasi fraţi din urzici la farmecul lor. Aproape aceleaşi oferte în zilele noastre un profesor britanic. Dacă el reuşeşte, în 10 ani vom purta tricouri si costume de baie, fabricate din urzici.

Pe de o parte, corzi şi cămăşi nu acelaşi lucru se canabis de la oricine surpriză. Ce este un alt plante medicinale mai rău? Pe de altă parte, se pare că urzici cu parul ei de ardere, cauzând aproape toată lumea ştie sentimentul din loc în imediata apropiere astfel de organism.

În mod evident, de la arderea un fel sau altul puteţi scăpa de, dar de ce este necesar? Am oprit în acest sens pentru a aranja bumbac?
Răspunsurile la aceste întrebări este profesor Ray Harwood (Ray Harwood) de la Universitatea din orasul Bedford (De Montfort University). El a fost cel care crede că viitorul de ţesut - pentru cele mai comune de urzica (Urtica dioica):
"Când am buruienilor meu urzici, toate râs de mine - a recunoscut scolare buruienilor. - Ei cred ca este doar, dar pentru mine urzică - în valoare de greutatea sa în aur."

/ Articles/20dec07_krapiva/p2.jpg Faptul că urzici - nu doar o buruiană, profesorul este foarte posibil să fie de acord. Din ea, de exemplu, bucătar o supa gustoasa, utilizează acest iarbă fi gardurile vii, înfăşurat brânză gourmet în frunze uscate sale, cu participarea ei fac găluşte, lichioruri, vinuri, bere, şampon şi mult mai mult.

Ei bine, şi proprietăţi medicinale ale acestei plante - ajuta cu boli de prostata, alergii şi artrită - au devenit o ocazie pentru Regatul Unit "Săptămâna Naţională de respect faţă de urzică" (fi frumos să Nettles săptămână). Este, de altfel, a avut loc 19 - 28 mai 2004.
de trei ani de proiect Harwood numit "Stinger" (Sting - Tehnologii durabilă în Nettle Cultivarea - o tehnologie bazată pe cultivarea viabile de urzică). A început la începutul anului 2004 privind organizarea guvernamentale DEFRA de bani (Departamentul de Mediu Alimentaţie şi Afaceri Rurale) prin centrale de laborator de cercetare (Central Science Laboratory - CSL).


/ Articles/20dec07_krapiva/p5.jpg Nou "Stinger" cu voce tare a anunţat său 1/07/2004, când 23 de ani, student Alex Dia (Alex Dragi), a scris o dizertaţie pe fibre urzica, mantuiala la costume de baie roz iarba "pants Urticaceae" ("Urzica chiloţi") şi un demonstrat haine rezultat.

"Este o păros fibre puţin, şi atunci când aceasta atinge pielea, nu te simti prea confortabil" - a mărturisit fată, să nu uitaţi să menţionaţi un potenţial enorm de haine de la urzici.
Pentru a fi corect, că Alex este, desigur, nu a fost cusut în pionier urzică îmbrăcăminte. la 1660 x bumbac Până nu este utilizat ca scară cât mai largă de astăzi. Dominante, al inului şi lână, şi urzici au fost o alternativă.

Se spune ca Elizabeth I a fost "urzica-pat," în urzici, care a fost parţial îmbrăcat în oastea lui Napoleon, şi că, în Scoţia de ea face feţe de masă şi altele similare.
Un vârf de urzici popularitate, se pare, vine la un moment dat primul război mondial.

Marea Britanie şi SUA nu este furnizarea de germani cu bumbac, asa ca pentru fabricarea de pungi, curele, rucsaci şi astfel au avut de a folosi urzici.
Ceva similar sa întâmplat în timpul celui de, care, din cauza lipsei de bumbac, urzica făcut paraşute. Iar acum, cu fibre de iarba de ardere experimentare şi japoneză designerii italieni.
Când Ray Harwood pune întrebarea, cum poate scapa de parul de ardere, el ridică ochii spre tavan, întreaga arătând felul lui de modul în care întrebarea sa tras cu adevărat:


"Ai tăiat-o, apoi deshidratate, procesul de presiune şi totul, încetează să înţepe." Şi explică: "mai mare urzică, mai puternic sa fibre."
De altfel, proiectul "Sting" - este parte a unui termen lungstudiu al Uniunii Europene, care este interesat în culturi alternative care agricultorii pot să crească în ciuda crizei de supraproducţie de alimente.

/ Articles/20dec07_krapiva/p6.jpg O gamă largă de culturi alternative care pot fi cultivate pentru producţia ulterioară de combustibil, lubrifianţi, textile şi multe componente auto - de la anvelope pentru detergenţi pentru parbrize.
Un produs de urzică s-au dovedit ca purtarea de greu, iar acest lucru le face puterea foarte potrivit pentru o practică ţesături de înaltă performanţă.

În plus, arderea iarba creste aproape peste tot din abundenţă. "Urzica creşte în mare parte din Europa - continuă povestea Harwood - urăşte secetei., Aşa că preferă zonele umede, care nu sunt potrivite pentru alte culturi."

Profesor adaugă că necesitatea de investigare a posibilităţilor de urzici este susţinută şi de dependenţa globale privind bumbacul:
"Noi producem în prezent aproximativ 20 de milioane de tone de fibre pe an, şi 18 milioane de tone - este din bumbac.

Dar el are nevoie de o condiţiile climaterice speciale şi provine din ţări mai calde, cum ar fi India, Pakistan, China şi Sudan.
Bumbac - fibra încă cele mai populare, iar cererea pentru aceasta la nivel global este în creştere, în special în ţările în curs de dezvoltare. "
În acelaşi timp, de bumbac nu este sigur pentru mediu - cultivarea acesteia în 20% din toate pesticidele din lume.


Şi pentru producţia de aceste pesticide sunt folosite substanţe chimice care sunt rezultat al producerii de ulei.
Şi ulei, după cum ştim, este de a deveni mai scumpe.
Se pare că cămăşi din urzici nu a putut scrie doar fabulos fraţi, dar de asemenea, unele crizei mondiale.

Se pare să facă o astfel de îmbrăcăminte populară, datorită lumea personaj celebru al ardere iarba, chiar foarte posibil.
Veţi vedea, şi frunze de urzică devine un simbol de modă nu mai puţin de cânepă.

Sursa: http://www.membrana.ru/

Joi, 20 decembrie 2007
Vizualizări: 3308

Citiţi de asemenea

Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
313
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
177
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
287
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
117