ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Încearcă să renunţe la fumat — un exemplu este contagios!Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Nigel Hawks

Fumat poate fi un obicei prost, dar încearcă să renunţe la fumat - un exemplu de contagioase, conform unui studiu provocator al motivele pentru care oamenii renunta la fumat.

Încearcă să renunţe la fumat includ societăţii ca o epidemie de gripă. Soţii îl transmite soţiile lor şi invers, lucrătorilor - la colegi, fraţi - surori, prieteni - prieteni.

Dar vecinii sunt rareori luate de un peste zidul grădinii. Pur şi simplu suficient de Vecinătate. Trebuie să fie familiarizaţi cu cineva, renunta, si tu stii mai bine, mult mai probabil ca te arunca.

Aprecierea, publicat în New England Journal of Medicine, sunt bazate pe an datele obţinute de la 32 mai mult de 12 de mii de oameni au participat la studiul Framingham Heart studiu. Studiul, început în 1948 în Fremingeme (Massachusetts), cu condiţia ca o dovadă clară a legăturii dintre dieta, stilul de viata si bolile de inima.

Datele incluse informaţii cu privire la participanţi de cercetare dependenta de fumat. În timpul anilor de cercetare multe dintre ele se lase de fumat. Informaţiile au fost prelucrate de către Nicolae Kristakisom de la Harvard Medical School si James Fowler de la Universitatea California din San Diego.
Medicii au decis să studieze un model de modul în care oamenii renunţe la fumat, folosind relaţia stabilită între ele.

La intervale regulate, incepand din 1971 participanţii contribuie date privind naşterea de copii, căsătorii, divorţuri şi decese, şi au lăsat datele de contact ale strânse prietenii lui, colegii şi vecinii.

Analiza doctorii a datelor a arătat:
- Atunci când un soţ renunta la fumat, probabilitatea ca un soţ sau soţie va fi interzis, au scăzut cu 67%;
- Când unul dintre prietenii mei mă las de fumat, probabilitatea ca alte prietenii lui va fi interzis, a scăzut cu 36%;
- În companiile mici, atunci când unul dintre angajaţii renunţe la fumat, probabilitatea ca colegii lui vor fum, a scăzut cu 34%. Dar, în companiile mari, acest efect nu a fost semnificativă;
- Atunci când unul dintre fraţi şi surori renunţe la fumat, probabilitatea ca fratele sau sora este fumat a scăzut cu 25%.

"Interesant, geografie pare irelevant, deoarece obiceiurile de fumatori, au fost distribuite persoanelor care trăiesc mai multe mile în afară şi în case separate," - a spus Dr. Kristakis.

"În acelaşi timp, gradul de apropiere a relaţiilor în cadrul grupului a fost cheia de la răspândirea de obiceiurile de fumat. Renunti la fumat nu este contagioasa, în sensul literal al cuvantului, dar este o reacţie la schimbările sociale în rândul rudelor.

"Când a schimba atmosfera din acest grup social, ca într-o schimbare culturală, un grup de persoane legate între ele, dar nu pot personal familiarizat cu ele, să renunţe la fumat, în acelaşi timp" - a adăugat Dr. Kristakis.

http://inopressa.ru/times/2008/05/22/13:46:32/smoking

Luni, 02 iunie 2008
Vizualizări: 2114

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
70
În întreaga lume, serviciile stomatologilor sînt foarte scumpe.... Ca toate serviciile în care cineva face pentru noi, c...
328
Cu 15 ani în urmă, întorcîndu-se dintr-o regată în Hawaii,  un tînăr yachtsman, fiul unui magnat chimic bogat, Char...
237
Cum ne-au învățat pe toți, vă amintiți? Muntele Everest este cel mai înalt munte de pe planeta noastră. Nu! De fapt, ace...
378