ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

«Indigirka» – «soba» viitorului"Indigirka" – "soba" viitorului

 

 


Aţi văzut balerina? Se învârte de îţi joacă în faţa ochilor. Uf!  Leagă “dinamu” de picior! Lasă ca ea să livreze curentul electric în regiunile subdezvoltate!

(A. Raikin)


Totul ar fi fost foarte bine, dar în unele regiuni balerinele sunt acelaşi deficit, ca şi electricitatea. Imposibil să saturi lumea cu balerine. Şi nu fiecare dintre ele ar fi de acord să facă fouettes în pîsle iarna.

Obţinerea energiei electrice vitale din căldura sobei de lemn, ne-a părut mai reală. Nimic nou n-am inventat. Doar am adaptat un generator termic fiabil pentru un cuptor de ardere lungă. Cât de multă energie electrică poate fi retrasă dintr-o sobă de uz casnic?

Pentru câteva becuri de Ilici va fi suficient. Să încărcaţi bateriile la laptop- mobil-navigator, va ajunge. Să încludeţi televizorul-aparatul de radio, etc., va ajunge.

Faceţi focul în sobă, încălziţi-vă, ferbeţi supa pipărată, conectaţi televizorul portabil şi priviţi "Lacul lebedelor". Fie ca balerinele să fie folosite numai în scopul pentru care acestea sunt destinate. Iată ce fel de sobe-becuri.

 

 

Sursă cu link pe www.termofor.ru

Marţi, 31 august 2010
Vizualizări: 4419

Citiţi de asemenea

Fotograful Scott Franks a filmat un scurtmetraj cu denumirea "Jocul semințelor".În film este afișată lupta de zi cu zi a...
32
Înainte de a începe să îmbunătățești lumea, de trei ori uită-te la propria casă.Proverb chinezesc...
58
Prima dată, mucusul în organismul nostru se formează încă în copilărie atunci cînd mîncăm ceva fiert...Pe măsură ce cr...
155
Din 1993, Departamentul de Pompieri din Australia lansează calendare caritabile.În acest an, toate fondurile din vînzare...
141