ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Iniţiativa strategică de incalzireAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Toate ţările sunt în conflict cu SUA, nu este ceva să se gândească la

Echipa de tranziţie a preşedintelui ales Barack Obama pentru a continua politica de implicarea activă a utilizatorilor de Internet în viaţa politică, şi în special la fel de participare în modelarea politicilor de preşedintele nou ales. change.gov site-ului, care a devenit mass-media informaţii oficiale, echipa de tranziţie, începând din noiembrie oferă cetăţenilor şi a organizaţiilor civice să se răspândească în secţiunea deschisă Guvernului («Open Guvernul") propunerile sale pentru formarea politicii prezidenţiale. Scurt propuneri, după aprobarea de către membrii echipei de tranziţie, publicat pe site-ul pentru discuţii deschise într-un mod familiar pentru toţi utilizatorii de social networking şi forumurile de pe internet.

Astăzi, în secţiunea Open Guvernul a publicat mai mult de 400 de propuneri Viitorul guvernul american. Dintre acestea, una dintre aprig dezbătută a fost emisă la 23 noiembrie propunerea de cele mai multe Oficiul a spaţiului de securitate naţională din SUA, pentru a începe construcţia de energie solară orbita. Construirea unei centrale electrice, la autorii documentului este o soluţie ", a independenţei energetice SUA şi schimbărilor climatice."

De avantajele incontestabile ale acestei idei - posibilitatea de a capacităţii de puterea nelimitată: ... banda solare lăţime "de numai (!) 1 km pana la orbita geostaţionară în jurul planetei într-un an va da fluxul de energie, echivalentă cu toate hidrocarburi de materii prime." În plus, aceasta planta nu este supusă nici unei ciclu natural, ea va lucra zi si noapte, nu ar depinde de condiţiile meteorologice în schimbare. De fapt, pentru construcţia acestuia este destul de nivelul de cunoştinţe deja acumulate de omenire. Lucrarea face un accent deosebit pe faptul că în comparaţie cu determinate de fuziune proiect, în care SUA a cheltuit deja aproximativ 21 de miliarde de dolari şi continuă să-şi petreacă 300 milioane dolari pe an, nu există secrete în producţia de energie fotovoltaică nu este la fel de fuziune stabil, în ciuda şi costisitoare eforturile de lungă durată din partea comunităţii ştiinţifice internaţionale nu a fost încă primit.

document autorii nu ascunde complexitatea care trebuie să fie depăşite pentru constructori viitor, dar cele mai multe dintre ele sunt de natură economică şi natura inginerie. Cu toate acestea, însăşi ideea unei astfel de putere în orbita nu este nouă: în 1968 a fost formulată de Peter Glazer. Apoi, într-adevăr a fost science-fiction. Dar, la nivelul actual de dezvoltare a ştiinţei şi tehnologiei, energiei solare în orbită - este în mare măsură o chestiune de bani şi, desigur, voinţă politică. Care se vor, care, din punctul de vedere al criticii a programului spaţial al administraţiei republicane curent, a fost cheltuit fara sens cu privire la pregătirea de zbor uman spre Marte.

De fapt, aceste critici - ONG Space Frontier Foundation (Fundatia de spaţiu în străinătate) - iniţiatorii principale ale propunerii, dar a sprijinit si a publicat-o în întregime în octombrie 2007, spatiul de securitate naţională Office - destul de o instituţie remarcabilă. A fost creat în 2004 de către Aerospace de informaţii ale SUA (National Reconnaissance Office), pe baza mai multor divizii ale Ministerului Apărării, care lucrează probleme de apărare şi de securitate în spaţiul cosmic.

Dacă luăm în considerare faptul că principala modalitate de a furniza energie din orbita poate fi doar un cuptor cu microunde sau un fascicul laser îngust, apoi scop dublu al unei astfel de soluţii "la problema independenţei energetice"Nu se poate bate la ochi.

Un fel sau altul, dar noua administraţie americană nu se ascunde intenţiile sale de reformă a industriei americane, cheltuielile 150 miliarde dolari pentru a crea o energie non-poluante din surse regenerabile, în timp ce în acelaşi timp, pentru a crea cinci milioane noi locuri de muncă. In esenta, acest plan nu este mai fantastic decât ideea orbiteaza in jurul centralei solare. Şi cu echipa de explorare spaţială Obama şi Biden au fost încă să înţeleagă.

chaskor.ru

Duminică, 28 decembrie 2008
Vizualizări: 1827

Citiţi de asemenea

Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
130
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
110
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
218
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
83