ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Insula Sf. Matei sau a mecanismelor de dispariţie.Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

În lucrare celebra Ponomarenko "Problema 2033" este o piesă de pe cerb stânga de pe insula St Marfeya. Pentru al cita pe el:

Insula St Matei
În 1944, pe insula nelocuită din St Matei a prezentat până la 29 cerbi. Muşchi şi licheni, hrana principală a renilor, au fost excelente. Grosimea stratului de muşchi a fost de 10 cm pe insula nu a avut nici prădători sau vânători, precum şi numărul de animale pe parcursul următorilor 19 ani a crescut de la 32% pe an, ajungând în 1963 numărul de 6000 de goluri. In urmatorii trei ani, aproape toate animalele au murit, lăsând un efectiv milă de 41 de cerb şi o căprioară. În iarna 1963-1964 de zăpadă,. Vremea nu a fost atât de grele, astfel încât să nu permită accesul la hrană. Motivul a fost diferit: suprapăşunatului, epuizarea excesivă a păşunilor.
capacităţii portante a teritoriului definită ca numărul maxim de animale care pot fi sprijinite în cursul exerciţiului fără a perturba mediul. Pentru insula St Matei, ea este de 5 cerb pe 1 mp km. Această valoare a fost atins deja în 1957, când numărul de bovine capete în 1350. În timpul populaţia de vârf de 1 pătrat. km au reprezentat pentru 18 persoane. După aceea, efectivele de animale în timp ce în creştere, şi reproductibilitatea de alimente a scăzut. Degradarea păşunilor fost ireversibile; a avut loc o scădere bruscă a populaţiei de cerb. După prăbuşirea din 1 pătrat. km. au reprezentat doar 0.126 de un animal, dar suprapăşunatului şi sa dovedit prea mult. Reluarea păşunat, chiar şi în absenţa completă a animalelor ia decenii. În prezenţa resturilor din cireadă, era imposibil: purtătoare de capacitate de încărcare de pe insula a scăzut cu cel puţin 97,5%.


Am o serie de comentarii pe acest fragmentu.Itak.

Orice populaţiile biologice, în orice mod este limitată în dimensiune. În habitatul lor natural factori care limitează, de obicei, mai multe, dintre care unul este principal, sau a face ei variază în importanţă, în funcţie, de exemplu, din moment al anului, sau din alte împrejurări. Unul din factorii de obicei - este moartea de foame din cauza lipsei de hrană, el a jucat rolul său de pe insula St Matei. Celelalte - sunt animale de pradă; aproape orice fel este un duşman natural, pe care le mănâncă. De exemplu, într-un sistem de iepuri şi iepuri de câmp, lupi aproape niciodată nu suferă din cauza lipsei de hrană - atunci când iepuri multiplica, astfel încât acestea va fi dor de iarbă şi scoarţă de copaci - lupi pentru o lungă perioadă de timp să fie le mananca deloc. Dar în afară de aceste două elemente comune sunt, de asemenea, un număr de alţii - cum ar fi 3) boli şi epidemii care sunt mai "bune" de muncă în rândul populaţiilor aglomerate, 4) degenerarea genetice a populaţiei, în lipsa de selecţie naturală, 5) de lucru din instinctele de auto-blocare a numărului acestora. Ultimele trei factori sunt de lucru, chiar dacă elimina complet influenţa "de bază" - foame şi de animale de pradă.

Poate cerb pe insula de a trăi liniştit şi fericit pentru un timp nelimitat? Umaniste şi pacifiştii vrea să creadă că pot. Dar analiza logică a situaţiei duce la concluzia că nu poate fi ceea ce am acum încerca să arate.

Putem vedea din exemplul că, dacă părăsi insula un număr mic de cerb cu o multime de produse alimentare - că îl vor mânca până în timp finit (în acest caz foarte mult creştere) şi apoi, se confruntă cu o lipsă a hranei pentru animale, o parte a populaţiei va deveni cale de disparitie, in timp ce restul va continua să existe în pragul de foame. Şi cazul de pe insula St Matei este complicată: nu a existat, de asemenea, degradarea de pradă - care este, mancarea de aici pot fi comparate cu resurse non-regenerabile, deşi, în fapt, el pare a fi o regenerabile. Puteţi da analogie următoarele: ţărăneşti într-o foame de iarna nu ar fi un stoc de seminţe de grâu - chiar dacă mintea de foamePET este unul din copiii săi, pentru că el ştie că, dacă el nu semăna în primăvară - că, chiar şi apoi cu o garanţie de toţi mor. Cerb este asemănată cu Ejido, care au mancat toate prostiile pe care ea a avut, inclusiv seminţele, pana la cereale trecut - şi apoi, fără grâu, a fost forţat să hrănire lebede - şi-l naibii de hrana bine în astfel de sume, a reprezentat aproape toţi erau morţi de foame .
Ce pot face pentru a caprioara nu mor de foame? Puteţi introduce alţi factori care limitează. De exemplu, împreună cu cerb să lase cateva perechi de lupi. Apoi, produsele alimentare va fi pierdut, dar unii tineri va mânca întotdeauna lupii. În ecosistemele la starea de echilibru atât de des se întâmplă. Te-ai făcut fericit cerb? În istoria omenirii a avut o mulţime de societăţile în care războiul a fost principalul factor de limitare a populaţiei. "Vagabond" de tineret întâlnesc în mod regulat şi acolo a fost un război pe o regiune vecine, precum şi cu succes tăiat şi lui şi puterea lui.
Judecând după datele, este un astfel de proces a avut loc în întreaga istorie a Greciei antice, împărţite în politicile statelor mici. A fost bine pentru greci? Greu de spus. Ce este mai bun decât moartea - de foame, sau o suliţă în stomacul lui? Este puţin probabil că ne va şti despre ea, pentru că nimeni nu a murit de două ori ...

Care sunt alte moduri de a face reni fericit? Imaginaţi-vă că, pentru atingerea unor număr rezonabil, cum ar fi 500 de animale, dăm cerb de directivă - din fiecare căprioară în timpul vieţii - două fawns, şi nimic mai mult. Şi să monitorizeze strict punerea în aplicare, nu ştiu ce fel. Apoi, populaţia cerb este stabilizare, şi fiind în capacitatea de încărcare a insulei, ele nu ar suferi de foame. Ei bine, ura? Se pare, nu destul. Chiar şi atunci când aceste condiţii, mai degrabă utopic, va avea factor de efect, care se numeşte "degenerarea genetice a populaţiei, în lipsa de selecţie naturală. Aceasta este o întrebare destul de succint despre aceasta pot fi găsite în acest material. Dar faptul că populaţia să rămână viabilă, este necesar ca unele persoane în ea vreodată pieri înainte de a atinge vârsta reproducerii - şi, fireşte, să moară pe posibilitatea de a persoanelor mai puţin sănătoase şi viabile. Dar situaţia este "nascut doar doi copii şi două creste la un adult conduce la faptul că, pentru un timp foarte scurt, nu mai mult de o generaţii duzină, indivizii din populaţia va deveni atât de rău că vor muri de la sine, fără asistenţă şi boli cunoscute, şi de la cele care nu au auzit. Iar pentru un om nu este chiar o duzină de generaţii, dar mult mai mic. Citeste mai mult - din nou, citiţi în materialul de mai sus. Sau sa vorbeasca, de exemplu, cu o krolikovodom experimentat, el sa-ti spun ce se va întâmpla, dacă tribul pentru a selecta mai mult de un iepure din zeci de (foarte sănătos şi frumos), şi un oribil, inclusiv cele iepuri care au vrut să moară, şi a căror lungime îngrijit şi tratate. Animale generaţie rapid înlocuite, şi crescătorii de animale sunt conştienţi de faptul că medicii se tem să ştiu. Un alt exemplu bun - proprietarii de câini de rasă sunt cheltuieli mari de bani şi să le tratăm de la un morman de diferite boli toate lor de viaţă, îngrijit, hrănit şi hrănite, în timp ce tykes trăiesc în condiţii inumane, destul de calm şi furaje cu nimic. Şi toate din cauza lor de pui (şi adulţi) nimeni nu îngrijit: Drop Dead - a lovi cu piciorul, apoi găleată, precum şi selectarea gunoi crude, slab, care nu durează mult.

Ce înseamnă aceasta? Cu toate, măsurile cele mai sofisticate pentru a face cerb nostru pe insula St Matei fericit, cel mai bun, pot face fericit pentru o perioada de timp? Da, din păcate, este.

Pentru a completa imaginea nu trebuie să uităm despre acţiunile de factori, cum ar fi instinctul de auto-limitare mărimea populaţiei. Pentru perioade mai mari de evoluţie a multe creaturi vii pentru a dezvolta un mecanism care protejează populaţia de la faptul că, prins ce cerbpe insula St Matei - de degradarea mediului ca urmare a creşterii populaţiei excesive.

Acest mecanism este, din păcate, nu este perfectă, şi nu neapărat de lucru perfect, dar există, iar noi de multe ori se poate observa efectul său. Cel mai celebru exemplu - este migraţia de lemmingi suicidar. Atunci când numărul lor într-o anumită zonă depăşeşte o anumită valoare, atunci majoritatea merge într-o mulţime uriaşă şi pentru a muta în orice direcţie. Dacă apa de pe drum -, apoi direct în apă. Cei puţini care rămân - viaţa continuă a populaţiei. Dar dacă Pruszcz brusc în faţa mulţimii de lemmingi nabredet la spaţiul neocupat potrivite pentru viaţă - ea a locuit, prin urmare, efectuarea de reinstalare din populaţie. Având în vedere că acţiunea are loc în tundră - se poate presupune că scopul acestei migraţii este de a preveni tocmai rău că a avut loc cu reni - muşchi de păşunat la baza, la degradarea păşune. Exemple sunt cunoscute cu diferite tipuri de insecte - cu un număr excesiv dintre ele se aduna in colonii mari, şi reproducerea în aceste colonii este încheiată. La om, acest instinct este de asemenea disponibilă. Citez: "Blocuri si munca frustrant căsătoriei şi instinctele parentale. Reflectate în redusă a dobânzii într-o viaţă de familie completă, reducerea dobânzilor în creşterea copiilor, în pervertire a sentimentelor părinteşti. Activat atunci când sunt bine hrăniţi-şi viaţa în condiţii de siguranţă în număr mare, şi densitatea populaţiei, mortalitatea infantilă a scăzut. "

În cazul în care vedem un om acest mecanism? Desigur, fenomenul a oraşelor mari din ţările dezvoltate. Toate semnele de acolo. Acum, în Europa de Vest, numărul mediu de copii per femeie - de exemplu, în Italia - 1,2. Un copil în familie acum - numărul cel mai popular. Dar pentru reproducerea simplă ar trebui să fie 2, chiar un pic mai mult, ţinând seama de rata mortalităţii infantile. reproducerea simplă - este atunci când populaţia îşi păstrează puterea fără crescătoare sau descrescătoare, în cazul în care persoana decedată doi a avut două naşteri. Ce face un copil în familie? De fapt, reducerea populaţiei sa dublat într-o generaţie (30-35 ani). Asta este, din punctul de vedere al biolog, stingerea cele mai reale ale populaţiei. În orice caz - o reducere semnificativă, paşnic şi uman. Oamenii se adună la oraşe la cale de disparitie frumoase. Reţineţi că această acţiune este instinct, nu de orice factori de raţionale. Da un damn despre populaţia Europei la lume supraaglomerată, de a decide câţi copii pentru a avea. factori economici, sociali - sunt toate secundare. Încearcă o explicaţie raţională de tipul "da şi un copil este dificil să se ridice, pentru a oferi o educaţie decentă" - din nou, tentativele de patetică a motiv de a raţionaliza şi să explice de lucru din instinct. După război, în condiţii dificile, copiii dau naştere în generaţie foarte active (de baby boomers ", în întreaga lume, şi în Uniunea Sovietică, de asemenea), în ciuda tuturor dificultăţilor. De ce? Pentru că atunci instinctul de măsuri de restricţionare a fost rupt, şi din nou a intrat în vigoare cu privire la dorinţa de a se multiplica la infinit. Pentru acelaşi motiv, se înmulţeşte pe termen nelimitat a tiganilor, "imatur", popoarele săraci şi înfometaţi din Asia şi Africa, şi toate celelalte - instinctul de "multiplica la infinit," au, şi de limitare a instinctul nu este inclus, acesta este inclus în viaţă şi o densitate mare, în timp ce Ei au doar o densitate mare şi bine hrănite, nici viata. Notaţi faptul că în viaţă şi de joasă densitate - instinct, de asemenea, nu este inclus, de exemplu, Pionierii - imigranţi în America, agricultori în primul rând, viaţa a fost bine hrănit, dar densitatea este scăzută - şi Doamne fereşte, au înmulţit.

Acum, situaţia demografică în ţările dezvoltate, la prima vedere, este inspaimantator - mai ales actuala generaţie va fi dificil atunci când cresc vechi şi după ce a retras, brusc descoperi că nu există nimeni să-i hrănească doar - oameni care lucrează în mai puţin de 2 oridecât persoanele în vârstă, şi bani în fondurile de pensii pur şi simplu nu a jucat un rol, deoarece furajele nu sunt bani, dar oamenii (este clar că acest caz va avea loc şi prin criza economică, aceste fonduri vor distruge). Cu toate acestea, pe scurt al doilea rând, pare a fi să insufle optimism - după cum ştim, decât cu care se confruntă populaţia lumii actuale, dar aici, ea pare să se fi redus. Dacă resursele sunt suficiente pentru 200 de ani, apoi, în principiu, ar putea fi aşteptaţi până când situaţia atunci când toate ţările din Asia, de asemenea, va intra în stadiul de "dezvoltare" de creştere a populaţiei oprire, reducând-o la o dimensiune rezonabilă, şi a fost, apoi, si umanitatea va trăi în pace şi armonie cu mediul?

Vai, vai!. Chiar şi aceste conversatii ipotetic nu a putut rezista critici serioase pentru mai multe motive şi, în orice caz, ele rămân ipotetice. Numărul Samosokraschenie nu am salva - doar ca nu au avut timp să lucreze. Noi nu avem cei 200 de ani.

Acum omenirea continuă creşterii explozive a populaţiei. Deoarece cerb se poate face analogie următoarele: au trăit, de exemplu, pe insula din vremuri imemoriale, în compania cu lupi, boala, paraziţi, şi totul a fost ca toate celelalte animale. Şi să înceapă apoi le fericire privalivat: au săpat copitele lor de a ovăz imens de înmagazinare subterană, şi a început să-l consuma de la burtă. Între timp, războiul Lupii undeva plecat (a început să joace un rol în scădere în reglementarea numărului; apărut statele mari, de multe decenii, nu ştie de război) şi a găsit încă un butoi cu pulbere de paraziţi şi boli (dezvoltarea de medicamente a condus la faptul că mortalitatea infantilă a scăzut la aproape de zero, comparativ cu cei care au fost mai devreme). Şi acestea sunt prospera cerb în cantităţi nemeryanyh va sosi de la depozitele de ovăz (cheltuind rezervele de petrol şi de alte resurse minerale), şi muşchi, de asemenea, folosind nu atât de mult să mănânce, cum să gunoi, adică, întorcîndu-se spre rahat în sensul literal (ca umanitatea este acum într-un sens figurativ, ia rahat în mediul înconjurător, potrivit pentru terenurile agricole). Şi acum situaţia acestor cerb sunt foarte interesante - numărul care le-au absolut incredibil, dimensiunea insula nu poate fi concordant; muşchi puternic deteriorat; inmagazinare subterana a ovăz începe să arate în partea de jos, un butoi de pulbere magic - prea (în situaţii de urgenţă dispar medicina nivel moderne) în plus, este cunoscut faptul că foame de cerb trebuie transformată într-lupi (de viaţă în condiţii de siguranţă a ajuns la final, a reveni la război). Cu toate acestea, nu sunt conştienţi de cerb - ele vor Blunt, cerb. În plus, traieste acum generaţie de cerb, care a crescut chiar şi într-o instalaţie de depozitare publică - ei ştiu că nu ştiu cum este - să cutreiere insula şi muşchi vykolupyvat copite de sub zăpadă, şi nu au nici idee cât de mult a rămas din muşchi, şi cât de mult este suficient. Acestea nu sunt chiar înfricoşător este că magazinul părea să jos - un fapt care pur şi simplu nu anunţ şi să nu acorde atenţie la el. Sunt folosite în acest ovăz este pentru că el a fost întotdeauna. Ei doar stau pe acest ovăz, grăsimi, si sa o manance, a ocupat gândurile sale şi se referă, este necesar să se aspectul unui animal de mestecat. Ei nu sunt capabili să evalueze situaţii şi face planuri de viitor (guvernului ales a statelor democratice complet incapabil de a concepe şi implementa un planurilor strategice pe termen lung).

Om, o fiinţă inteligentă, după ce a vizitat insula şi să examineze situaţia, să zicem - Ela-paladins, Duc, deoarece majoritatea acestor cerb să moară, destul de curând, şi nu de la o vârstă înaintată. Aceasta abordare poate chiar cerb culcat pe ovăz, şi le striga. Numai că ei înţeleg? Si cel mai important, ce se va schimba?

Accesul la resurse ieftine va opri la cel mai mult în următorii 10 ani, populaţia lumii a fost redusă de la 6,5 miliarde la 0.5 - 1 miliard în această perioadă în mod natural. miliarde de oameni vor trebui în curând să moară de foame sau în războaie, şi nu e nimic ce putem face despre el. Maximă - fiecare dintre noi poate şiîncerca luarea unor măsuri care urmează să fie printre cei care rămân în viaţă.

Sergienko, Viktor
vicsrg.ho.com.ua

Sâmbătă, 11 aprilie 2009
Vizualizări: 3520

Citiţi de asemenea

Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
192
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
134
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
241
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
98