ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

inteligenta Donetsk migrează la satAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translateÎn timp ce preţurile reale imobiliare în Donetsk, o creştere rapidă, familiile tinere sunt soluţii non-triviale ale problemelor legate de locuinţe. locuitorilor oraşului şi mai multe muta la ţară, unde viaţa este mai ieftin şi pentru a asigura suporterii se mută astfel, mult mai frumos.

Corespondenţii de "Donbass" vizitat satul Novohryhorivka, în cazul în care foştilor rezidenţi din Doneţk, Gorlovka, Lugansk şi în alte oraşe din regiune au creat acest eco-decontare şi ia dat numele de "Dawn".

Pamant - ţărani!

Toate locale "migranţii voluntare" s-au mutat la aproape sat Debaltsevo pentru a profita de lege "asupra economiei ţărăneşti cu caracter personal. Această lege, adoptată în 2003, oferă oricărui cetăţean adult are dreptul să primească de proprietate gratuit până la două hectare de teren, care pot fi împărţite într-o grădină, să construiască o casă, nu-zootehnie sau apicultură - în general, la ferma lui. La scurt timp după adoptarea acestei legi în Donetsk găsit un grup de entuziasti care au dorit să-l folosească. Unul dintre ei a fost Vitaly Krivenda, care locuieşte acum în Novohryhorivka.

- Actul-a luat, şi mecanismul de aplicare a acestuia nu a fost - spune el. - Ei au luptat pentru acest teren ani şi jumătate. În consiliul de sat s-au uitat la noi, ca nebunii nu au avut de calculator, nici o idee despre noile legi. Un alt suspect, pe care le ia terenurile în sine, apoi să-l vândă. Dar, în Ucraina există un moratoriu privind vânzarea de terenuri, nici nu am nevoie de ea. Ceea ce tocmai am nu au fost ascultaţi - au fost multi sceptici. Dar în final totul sa dovedit.


Xenia Vodopyanova loc
de a conduce un an Zabavu trei pentru medici
îi permite să ruleze vara desculţ prin iarbă.

Pentru ecovillage alocare unică a fost alocat mai mult de douăzeci de parcele. Cu toate acestea, nu toate noi proprietari ", care sa mutat la rezidenţă permanentă - unii doar periodic vizitat de oraş. Dar sunt cei care au tranzacţionat în cele din urmă binecuvântările civilizaţiei la frumusetea naturii.

Apartamentul este înghesuit, dar la locul de muncă - plictisit

Xenia şi Eugene Vodopyanova locuiesc în satul de patru ani. Pentru a muta aici, cuplu - atât absolvenţi inyaza Gorlovka - a lăsat o carieră strălucită în Donetsk perspectivele. Şi nu regret.

- Am avut o slujbă bună, şi am fost de şase luni a devenit şeful departamentului într-o societate de asigurări şi a mers mai departe, - spune Ksenia. - Toate făcut ochi rotunzi apoi: "Cum ar putea refuza o astfel de perspective? Acest lucru este atât de cool! "Nu, nu a fost misto, de fapt. La un moment dat, am simţit că mai mult nu pot. Am stat de dimineaţă până seara la locul de muncă, şi, de fapt, nimic nu oricine util. Am vrut un copil, dar ea ştia că în cazul în care cad din cursa cel puţin un an de cariera, poti uita. În plus, vom avea un an întreg nu a putut găsi un apartament la un preţ normal, a locuit cu bunica mea. Nu am vrut într-adevăr foarte mult să trăiască într-un apartament. După absolvire, am lucrat timp de opt luni în Germania la programul Au Pair, a trăit acolo într-o casă privată. Chiar şi după această călătorie m-am simţit atât de aproape de apartament oraş. În străinătate, se crede că locuiesc în singurul oraş oameni saraci care nu au bani să cumpere casa lui.

Si am prins apoi cărţi Xenia din seria "Cedrii Sunători ai Rusiei" de Vladimir Maigret - un autor foarte popular în rândul suporterilor ruşi care trăiesc în poală naturii. Ideea de bază este ca oamenii sa poate fi fericit numai atunci când el va propriul teren pe care a construit o casă, o grădină de plante.

- Desigur, am reacţionat la aceste carti ca simplă ficţiune, dar ideea mi sa părut frumos - spune Ksenia. - În cazul în comun cu soţul ei, el deodată a spus: "Să luăm pe pământurile lor." Am fost surprins: "Cum epe teren? Eu nu sunt gata. " Dar el a început să caute, citit pe Internet despre ecovillage emergente, apoi ne-am decis să merg şi să vedem. În primul rând, ne-au vazut nu impresionat. Ştii, doar simt ca o padure cu un lac si o casa cu mansarda. Şi există unele stepa goale, toate plictisitoare. Dar credem despre ea şi încă mai au luat hârtiile. În 2004 sa mutat la sat şi a închiriat o casă, iar în 2005 în sfârşit a ajuns la proprietate de trei hectare de teren.

Fără apă, dar cu internet

Pentru a face acest lucru, Xenia şi soţul ei a trebuit să renunţe la locul de muncă. La început a fost dificil. Pe terenurile lor au plantat o gradina, dar sa dovedit a fi foarte aspru de iarnă, şi toţi copacii tineri au murit. Cu toate acestea, soţia nu ar predare. copaci plantaţi de curând a început nascut fetita care le-a dat numele vechi ruseşti de distracţie. Şi anul trecut familia a cumpărat o casă în Novohryhorivka. Nu există nici apă curentă, dar nu există pe Internet.

Eugene angajate în traducere la domiciliu. Un Xenia stabilit ca profesor într-o şcoală elementară rurală, dar funcţionează încă jumătate de normă în inyaze natal. Sa dovedit că, chiar în timp ce trăia departe de civilizatie, puteti castiga o idee bună.

ceilalţi locuitori ai "Dawn" este, de asemenea, stabilit în noul loc. Vitaly Krivenda creeaza si dezvolta portalul Debaltsevo oras de pe Internet, dar, în acelaşi timp de lucru în ziarul local. La locul de muncă devine pe bicicletă - este nevoie de doar zece minute. Pentru a plăti o vizită la Doneţk, trebuie să ia taxiul în primul rând, apoi cu autobuzul. Dar locuitorii nu sunt confundate - Xenia cu Eugene recent chiar sa dus la balet. Ei spun că atunci când am trăit în Donetsk, de cateva ori am în film, nu mai avea nici timp, nici chef.

ecologice de transport
forma cea mai confortabilă, plăcută şi utilă de transport în ecovillage - o bicicletă.
Vitaly KRIVENDA cu ea timp de zece minute pentru a ajunge la locul de muncă în Debalcevo.- Nu să spun că modul nostru de viaţă, astfel foarte diferite din oraş - spune Ksenia. - Numai fiica noastră avea un loc de plimbare, este mai sănătos decât cei care locuiesc în oraş. Suntem de trei ani şi nu a avut niciodată pentru a merge la medici. Eu nu simt nimic defavorizate. Dar am ceva care nu este multe alte persoane - casa si gradina, si cel mai important - scopul in viata: with mâini pentru propria frumusete create în ţara lor.


În ecovillage "Dawn" are pagina pe Internet - http://www.rassvet.dn.ua/


Veniţi în număr mare aici!

Indigenii Novohryhorivka persoane reţinute iniţial cu ostilitate. Ei nu puteau înţelege de ce fac o astfel de prostie, evident, - du-te la oraş la sat, când toţi oamenii normale face opusul. În plus, acestea au un argument de fier: "nu bea vodca, înseamnă că ceva nu este corect. Poate sectanţi. "

Nu a fost o altă problemă - chiar dacă terenurile alocate colonişti, legea a considerat liber, localnicii au folosit mult timp să pască vitele pe ea. Şi când noii proprietari au încetat să le lăsaţi în locuri de obicei, sunt foarte supărat. Nemulţumiţi mai veni chiar incendiere - multe site-uri suferit foarte mult în mâinile Avengers rurale.

A lungul timpului, sătenii sunt obişnuiţi cu noii vecini şi chiar s-au dovedit a fi îndeplinite. De acum Novohryhorivka - poate singurul sat din regiunea Donetsk, unde oamenii vin de la oraşe şi de a restabili case abandonate şi a infrastructurii.


Alice Sopov. Foto Kononenko Olga.
Articolul "inteligenta Donetsk migrează la sat", pe site-ul ziarului:
http://www.donbass.ua/


Joi, 31 iulie 2008
Vizualizări: 2824

Citiţi de asemenea

Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
175
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
130
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
237
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
92