ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

«Într-un an ne petrecem tot … 1,5 mii de grivna!»Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Cinci ani în urmă, Olga şi Peter Rajewskis mutat de la Kiev la un sat izolat şi am învăţat cum să se ocupe de practic nici un ban. Pentru toti cei care, în vremuri de criză şi-au pierdut locurile de muncă, soţii sunt sfătuiţi să urmeze exemplul lor.

Tânăr în Rayevskys satul Margarete, care este de 150 de kilometri de Kiev, a găzduit de multe ori Călători din Olanda, Danemarca, Rusia şi diferite părţi din Ucraina, ale căror opinii cu privire la viitorul omenirii coincid cu cele ale gazdelor: pentru a supravieţui, oamenii trebuie să vină înapoi de la mega-oraşe în pădure şi în domeniu, la viaţa ţăranilor primitiv, care noştri strămoşi trăit. Există mese simple pe care le puteţi obţine el însuşi, să devină o parte a naturii, merge desculţ, nu baie in cada, si un râu.

"Înainte de naştere, am fost sigur că medicul nu am nevoie"

Parcat masina la gazon verde, şi nu am pas piciorul, din spatele gardului a apărut la un om bărbos tineri: "Bine ati venit ...! Razuvayev" Strada a fost tot, plus trei, o ploaie de lumină, dar proprietarul a mers descult. Un minut pe calea părea doi ocupanţi alte bunuri - Olga, soţia lui Petru, şi de cinci ani Ulyanka fiica, care a intrat, de asemenea, desculţ pe noroi rece ... Observ confuzia mea, statul nu a pierdut capul şi a condus-l pentru a arăta casa lui.

- Nu există nici radio sau TV, dar de la prieteni, ştim ce se întâmplă în lume -, spune Peter. - Oamenii stau pentru automobile, frigidere, în imposibilitatea de a plăti împrumuturile. Dar, în general, toate acest om şi nu au nevoie. Am încercat să fi mulţumit cu faptul că - s-a întâmplat. Necesitatea de a se înghesui în mod constant pentru a câştiga, şi apoi să-i cheltuim undeva şi cu un zel noi să se implice într-o cursă pentru succes - greu de imaginat o ocupaţie prost.

Cu toate simpatie pentru aceşti tineri este încă fiori la îndoială: poate de ce au fugit din orasele mari, că în această cursă sa dovedit a fi nefondate? O, nu, Peter a crescut într-o familie de academicieni, medici, fiziolog, şi el însuşi un medic de profesie, a lucrat ca un chirurg în clinicile Kiev. Olga a absolvit Academia de Drept şi este foarte mare succes în drept, şi părinţii Olina - medici Odesa. Tinerii au adus cazul de faţă: într-un moment, Petru şi Olga a decis să plece peste hotare.

- Ne-am întâlnit din Lviv, la cursurile de limba germana, - spune Olga. - Am vrut să-şi continue studiile în Germania, iar Petru a fost de gând să lucreze acolo. El a fost de 28 de ani, eu - un pic mai puţin. Viitorul soţ a fost cel mai distractiv într-un grup, şi am devenit repede prieteni. După clasa I, a venit să-l viziteze la Kiev, apoi Petru vâlvă în Odessa, şi, în curând ne-am căsătorit. Intr-o calatorie luna de miere în Europa, a văzut o mulţime de ţări, plăcut în mod special Danemarca. Şi aşa că a început să se adune acolo, în exil. Petru se găseşte în munca Danemarca, şi ne-am început să învăţ limba daneză. La anul este plecat, unii cu alţii deja fluent în limba daneză. Îmi amintesc, cufundat in cultura tamoshnem. Am fost uimit de ceea ce patrioţii danezii: foarte rar părăsească propria lor ţară. De ce suntem pe valize nostru? Astfel a venit ideea că trebuie să alegeţi un loc în Ucraina, pus acolo propria casa, au copii şi unde sa te duci.

Prin Internet ne-am întâlnit cu cei care doreau să creeze o aşezare în apropierea ecologice Chodorowa. Atunci când rezultatul acestui sistem nu au de lucru, uita-te dupa ce casa lor din satele din jur şi sa încheiat în Margarete în regiunea Mironovsky.

- Puteti cumparat baraca noastră pentru-metru urzici trei nu se vedea chiar - Peter zâmbeşte. - Timp de trei ani casa era goală, iar cheile de la el, ne-am trecut prin şoferului de autobuz. Clădirile aici au fost atât de fragile care atinge numai este deja prabuseste. Şi totuşi, în 2004, în ziua de Paşti, ne-am mutat acolo.

Trei luni mai târziu, în Rayevskys născut Ulyanka. Oamenii de avere sunt de obicei foarte interesat de prestigiu de pre-clinica, medicii sunt de acord că, la momentul de la naşterea copilului pentru a fi siguri că soarta nou-născutului în mâini bune. Olya acelaşi lucru cu bună ştiinţă Peter urcat într-o pustie.

- Nu-ţi fie frică? - Interesul hangiţă. - Asigurat, probabil, că soţul ei era încă medic ...

- Ce esti tu, eu niciodată în viaţa mea de naştere văzut! - Obiecţie la Petru. - Pentru că a simţit - este un mister. Picătură în, ca un om se naşte, - un păcat.

- Am fost sigur că nici un medic nu am nevoie - sprijină soţia Olga. - După toate casele de maternitate în Rusia nu au apărut atât de mult timp în urmă, şi aveau nevoie de ei cu excepţia faptului că doamnelor da nastere unui copil în afara căsătoriei. De milenii, femeile au dat naştere la domiciliu ... În colibă am fost numai împreună cu Peter, dar în colţul adormit, câinele nostru. Dotsya sa născut în linişte, fără să strige, tata strecurat în mâinile sale şi purred imediat o melodie. Sa întâmplat pe 5 iulie, la prânz. vara Ulyanka va marca cinci ani.

"La aproximativ tot ce avem." Re folosit pentru a trăi în soare "

- Şi cum aţi reacţiona să scape de la părinţii oraşului?

- Tata Olin venit în întâmpinarea nepoata ei, - spune Peter - şi am văzut casa noastră, a prins capul lui: "Nu e nimic mai rău în viaţa mea nu am întâlnit!" Dar ne-am decis să rămână.

Olya învăţat la lumina sobei, soţul ei - să adune lemne de foc în pădure. Auzind întrebarea, cât de mult teren acum Rajewskis râde:

- Avem unele acte oficiale, dar ele - o simplă formalitate. În cazul în care pe teritoriul căruia în cazul în care cineva ia un lemn de pădure, alege vecinii.

Incepand să meargă desculţ, şi în fiecare zi să înoate în lac, pustnicii nu se aştepta ca acestea să poată începe să probleme de sănătate.

- Acasa - în orice caz, nu arunca început - sfătuieşte competent proprietar. - Organismul însuşi va forţa să mă vindece. Dacă undeva un punct slab, recuperarea este doar prin agravarea, trebuie doar să îndure. Ulyanka, de asemenea, din prima zi am început să se spele mai întâi în Kopanky, apoi in lac.

Acum, tot ce inoata pe tot parcursul anului, chiar şi cele mai severe îngheţ nu este un obstacol. Încălţăminte în familie, aproape nimeni nu poarta.

- De fapt, am cusut toate cizme de iarna, - spune Olga. - Cu toate acestea, să meargă în ele un pic, încă atât de frumos să circule prin zapada!

Tatăl meu şi mama asigurat: timp de cinci ani, fiica sa a avut o răceală, poate o dată sau de două ori, şi atunci numai pentru că unii dintre invitati au adus din oraşul de infecţie. Şi într-o mai multe detalii: adulti pe tot parcursul anului manca numai carne macră, dar pentru Uljany făcut indulgenta: ea încă băuturi mamei laptele matern.

- Mai devreme în sate şi au fost - mama încrezător. - Nu copiii de până la şase sau şapte ani mai multi dinti pentru copii. Lapte de ce? Deoarece sanii mamei suge lui.

Comparativ cu modul anterior de viaţă, avem ore şi nr. Am folosit de a trăi în soare.

Olya se ridică în amurg, cuptor ineaca, coace paine in fiecare zi, terci de cereale sau cartofi bucătari coace, dovleac, sfecla. mese principale în familie - fructe uscate. Ei pregătesc pungi lor: vară uscată trecut, mere, caise, pere. Ne-am gândit că ultima pentru o pereche de ani, dar în timpul iernii, aproape toate plecat.

"Lumina a fost aici, dar noi ne-au cerut să taie firul"

- Aproximativ o multime de gradini agricole abandonate, - a spus Petr. - Ia tot ce vrei, doar nu fi leneş. Aşa că am stocata.

În grădina lor creşte tot ce ai nevoie cu excepţia grâului şi hrisca, dar în această vară planuri de a veni la trântă cu încă, iar aceste culturi. Apoi, economia lor va fi în sensul deplin al naturale.

- Faina de hrisca, fulgi de ovăz până când vom aduce prieteni, dar în curând, sper, a scăpa de această dependenţă, - spune Olga. - Odată ce un avtolavka săptămâni Margarete vine, vom merge pentru uleiul de floarea-soarelui, chibrituri, sare. În anul totul despre tot ceea ce avem nevoie de aproximativ un an şi jumătate de mii de grivna. A învăţa să trăim fără aceste costuri - sarcina imediată, care-am propus.

- Aţi uitat, probabil, pentru a menţiona detergent, săpun, şampon ... - A determinat interlocutori.

- Ce vrei sa - acestea sunt întrebaţi - pentru a polua râuri şi un teren gadoliniuTEW? Spălaţi-vă în cenuşă, lut. Purtati numai haine pe care ei înşişi poshili sau legat - dă atingerea ta pulover Olga. - Aceasta este o fire naturale, tesaturi simple, toate foarte bine spălate.

Gazda mă conduce la gradina. Paturile sunt neobişnuite formă rotundă. Asta e de la acul arata usturoi, alături de - poiana de capsuni, un pic mai departe - fenicul, marar, levantica.

- Înainte de vecinii ne-a dat legume, iar acum cresc toate propriile lor - cu mandrie a spus femeia. - Varza acest an, chiar până la primăvară destul. Uliana iubeşte încurcaţi în teren, pentru a monitoriza gryadochkami, chiar propriul ei copil cu avionul acolo. Noi nu sape până la sol, şi a face un slot special. Pentru cartofi în această iarnă am vieri paturi. Oh, uite! Podbal se ridică.

- Voi l-ati pe salate au semănat?

- Salate nu facem - râde Olya. - Du-te şi mănâncă. Doresc să înveţe o urzică? Există deja tineri. Wrap foi de înţepături pe dos, o frecare mic şi pune în gura ta ... Suntem urzici şi uscat, devine crocanta, gustul este un pic cam ca un peşte. Foarte mult în timpul iernii fiecare susheniny prevăzute up - coacăze, dovlecel, dovleac.

... Case crească flori: crocuses, ghiocei ...

- Uită-te la acest salon de frumusete si sa intelegeti: viaţa nu este dată pentru noi să facă o carieră - spune încet companie. - După capul oraşului este în mod constant plină de probleme. Ficat de stres la stres, nu vezi copii care nu acorde atenţie apropiate - tot timpul. În această grabă se face răni imbatranesc si mor, şi nu înţelege de ce vin la acest teren.

- Şi nu trageţi pentru a merge pe o zi sau două în Kiev?

- Uneori, alese pentru a vizita părinţii, şi timp de trei ani - sau piciorului - este responsabil Olya. - Aici, în satul şi satele învecinate au multi prieteni, du-te la ele acasă. Da, şi nu există niciodată plictisitoare. Ne trage zilnic zeci de kilometri - să mergem în casă doar pentru a dormi.

Când a fost telefonul mobil, numita părinţii săi să asigur că totul este în ordine. Dar o zi fiica mea s-au înecat accidental telefon. Acum du-te de-a lungul fără el. În ceea ce priveşte Kiev, Ulyanka nu le place. Ea a spus că ea a fost în oraş îndeaproape. Da, ne-am aici au copii - o mulţime de tragere, lepim, compun poveşti, poezii. Toate cele trei crea împreună o carte despre viaţa noastră de zi cu zi - cum poţi trăi o viaţă diferită. Apropo, lumina in casa noastra nr. El a fost, dar ni sa cerut să taie. Doar energie electrică ne împiedică.

- Probabil, copiii va fi adăugate în curând ...

- Şi ne-o dorim - de râs. - Cel puţin două mai mult.

- Nu permite ca ca un adult, copiii vor dori să se întoarcă în capitală?

- Nu, nu frica. Un copil care a cunoscut lumea nu prin cărţi şi de televiziune, tot ceea ce se simte diferit. Aceasta este o alta persoana. Sarcina noastră - să-i învăţăm pe copii să iubesc natura şi locul de muncă.

Întreaga societate este bolnav acum. Poate criza economică - aceeaşi boală? Pentru cei care şi-au pierdut locul de muncă, aceasta este o şansă excelentă să se schimbe. De ce să nu alţii să ne urmeze exemplul? În Ucraina, multe sate pe moarte, multe case abandonate! Aseaza-te în tren şi în cazul în care conduce la viaţă destul de simplu. Intinde-te pe iarba si invata sa fii fericit cu păpădii ...

facts.kiev.ua

Miercuri, 22 iulie 2009
Vizualizări: 2554

Citiţi de asemenea

Nadejda Mazurova, doctor în psihologie, despre influența desenelor animate asupra psihicului copiilorDe ce astăzi copiii...
145
Dacă nu ați auzit niciodată cuvîntul "Dolmen", atunci probabil că veți întreba: "Ce este aceasta?”Dolmenele sînt una d...
123
Natura a înzestrat cu o încredibilă longevitate baobabul african - se cunosc exemplare, a căror vîrstă este mai mare de ...
148
Știm cu toții că în Japonia sînt unele dintre cele mai avansate tehnologii din lume, dar japonezii au mers departe nu nu...
382