Invazia mutanţi

/ Vizionări: 6416

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Invazia mutanţi Şeful nou înfiinţat Asociaţia Naţională pentru Siguranţa genetică Alexander Baranov, Rusia a cerut să oprească importul necontrolat de produse transgenice în Rusia. Potrivit experţilor, cota de produse modificate genetic pe piaţa rusă acum mai mult de un sfert - este predominant "străini" de produse: cereale şi cereale, leguminoase, legume, carne şi produse de patiserie. furnizori majori - America de Nord şi ţările UE.


Nu Moldovei nu pieţele ruseşti - nu excepţia, în ele, ca într-o oglindă, reflectând tendinţa internaţională. produse alimentare modificate genetic este inundat literalmente întreaga lume.
Astfel, cota de culturile transgenice în volumul total al exporturilor lor în America de Nord acum depăşeşte 35%, în timp ce proporţia exporturilor de carne modificate genetic din UE ajunge la 2 / 3. Trebuie remarcat faptul că produsele sunt, în medie cu 20% mai ieftin decât analogice tradiţionale, ceea ce îl face mai competitiv. În acelaşi timp, porumb din America de Nord este în prezent aproape 60% din comerţul mondial cu acest produs, iar proporţia totală de carne şi myasoizdely din America de Nord şi Europa de Vest pe piaţa mondială depăşeşte 40%. În America de Nord şi în ţările UE, unde periodic interzise sau restricţionate vânzările interne de produse transgenice, a stimulat puternic exporturile lor. Potrivit unor surse din străinătate, aproximativ jumătate din produsele alimentare modificate genetic vândute în ţările în curs de dezvoltare si foste socialiste. Este bine cunoscut, de exemplu, că, în furnizarea de "ajutor umanitar" din SUA şi UE în ţara noastră în 1991-1996, proporţia de astfel de produse a ajuns la 35-40%.
Cel puţin jumătate din prelucrare a cărnii pe piaţa internă, începând de la jumătatea anilor 1990, foloseste aproape exclusiv din Europa de Vest şi America de Nord materii prime. În primul rând, pentru că este, în medie, un sfert mai ieftin pe piaţa internă şi din ţări străine. date exacte privind dacă există un "străin" material de produse modificate genetic şi de ceea ce este cota sa, nu există nici departamentele nici întreprinderilor. Pe de altă parte, există opiniile specialiştilor din Ministerul Agriculturii pe "fructe genetice de import" şi legume din America de Nord şi UE: în sectorul fructelor total şi importurile de legume, de acolo, proporţia medie de "genetica" este acum de 30-40%.
Să nu credeţi că produsele transgenice sunt "dumping" exclusiv pentru ţara noastră şi din străinătate. Producătorii de aceste produse fac totul pentru a sparge în alte pieţe.
Acest lucru - nu atât de simplă: în multe ţări, producţia şi vânzarea de produse transgenice interzis sau sever restricţionat, acestea includ Japonia, China, Scandinavia, Africa de Sud, dar "fabrica de mutanţi" să ia numărul şi ieftinătate de bunurile lor. Ei au un lobby puternic în America şi în Europa. Astfel, săptămâna trecută la Bruxelles a aprobat vânzarea unuia dintre soiuri de porumb modificate genetic. Trecerea înseamnă încetarea efectivă a moratoriu de 6 ani cu privire la dezvoltarea şi utilizarea produselor cu utilizarea de organisme modificate genetic (OMG), a abrogat UE în iulie 2003, sub presiunea SUA.
Potrivit surselor australiene şi Argentina, America de Nord zernopostavschiki pentru distribuirea de grâu modificate genetic (GMF), adesea de dumping, de exemplu, limitate în mod semnificativ capacitatea de exporturile de grâu de către Australia şi Argentina. Cu toate acestea, producţia crescândă a BPF şi în Franţa, Italia, Olanda - în primul rând din cauza limitărilor în aceste ţări suprafeţele însămânţate, dar Tarabya de comercializare a acestor produse este limitată.
În ceea ce priveşte exporturile, potrivit informaţiilor disponibile, exportul de GMP-menţionate ţări în 2003 a crescut, în general, un sfert, iar în acest an - un alt 20%. Cu alte cuvinteGMF concurenţei şi dificil pe piaţa mondială de grâu, mai precis, a devenit un mod eficient "armă" împotriva concurenţilor.
Nu putem spune că autorităţile din Rusia arata indiferent la "extinderea genetice" ale sale de piaţă. În temeiul legislaţiei ruse, în interiorul ţării, pot folosi produse cu utilizarea de OMG-uri, dar nu se poate dezvolta propriile lor soiuri modificate genetic şi cultivarea de plante transgenice. Şi de la 01/6/2004, toate produsele alimentare care conţin material genetic mai mare de 0,9%, de asemenea, obiectul etichetarea obligatorie. Dar, pentru a combate dumping pe piaţa produselor alimentare devine din ce în ce mai dificil şi, în această privinţă, aşteptările mari pentru intrarea noastră în OMC.
Sursa:
http://mednovosti.ru/main/2004/05/25/transgen/Ruşii sunt hrănite cu produse alimentare modificate genetic, fără consimţământul lor
Au devenit cunoscute rezultatele studiilor de laborator a produselor alimentare de bază, realizat în noiembrie 2002. Rezultatul a arătat că aproximativ 30% din preţul produselor ruseşti conţin proteine modificate genetic care, în majoritatea cazurilor nu este specificat pe ambalaj.
Această concluzie a fost făcută de către reprezentanţii sucursalei din Rusia Greenpeace, spune RBC. Pentru examinare, în magazine din Moscova au fost selectate 27 de tipuri de produse din cereale copiilor la produse din carne. După verificarea acestora în Sankt Petersburg Institutul de citologie RAS a arătat că, în unele produse din carne care conţin soia, procentul din ultimii 70-80% este format din soia modificate genetic.
Produse, care a fost detectat ADN-ul a organismelor modificate genetic, au fost trimise la testul de control într-un laborator german agroalimentare Diagnostice Ştiinţă Tehnologie de producţie de bază. Date confirmate. De asemenea, auditul a constatat că, în terci de cereale pentru copii, care înlocuieşte cu proteine din lapte de soia (Humana, Bebelac, Frisosoy), de asemenea, au ingrediente modificate genetic, care nu sunt marcate pe ambalaj.
În ultimii trei ani, volumul importat din Statele Unite sa dublat în soia transgenice. În temeiul legislaţiei ruse, produsele care conţin 5% din componentele de ingrediente modificate genetic (GMI), şi mai trebuie să fie marcate corespunzător. Reprezentanţii Greenpeace consideră că nerespectarea acestor reguli din cauza lipsei de testarea produselor alimentare pentru ingrediente modificate genetic. Specialiştii de la Institutul de Nutritie cred că alegerea de 5% barieră în nici un fel justificată. De exemplu, în ţările UE, nivelul componentelor modificate genetic, care trebuie să fie etichetate alimente, şi mult mai mică de 1%. În acest caz, a discutat despre posibilitatea de ao reduce la 0,5%.
Sursa:
http://mednovosti.ru/news/2002/12/23/eat/


terorismului genetice merge la Rusia
Solicită un control mai strict al modificate genetic (MG) produse, sunt tot mai auzit de la pagini de mass-media rusă.
Dar, exact ceea ce este pericolul lor?
Experţii cred că, din cauza la proliferarea necontrolată a acestor produse, am putea confrunta în curând un fel complet nou de terorism.
Aceasta a fost tema de briefing "genetice şi a terorismului alimentare", care a avut loc 22.06 la sediul de cartografiere genetica Siguranţa Naţională de asociere din Rusia (Nags).

Cum de a monitoriza mutanţi
Preşedintele Nags, Alexander Baranov, în comentariile sale, a reamintit mulţimea care, în mod ironic, întâlnirea a avut loc la 22 iunie - ziua Marelui Război Patriotic.
Cu toate acestea, acest război a fost diferit în care oamenii ar putea sa simti ameninţare prin intermediul "interpretoare externe" - ochii, urechile şi alte organe. Dar acum există posibilitatea de război, destul de nesimţite: "Mulţi oameni nu ştiu nici măcar ce se întâmplă. Una dintre tehnologiile-cheie a unui astfel de război - arme biologice. Iar unul dintre ei "mass-media" poate deveni un produselor modificate genetic, în cazul în care această cale nu este pusă la bariere adecvate.
Sub rezerva măsurilor preventive a fost dezvoltat pentru aLada "comunităţii internaţionale, ameninţarea terorismului alimente. Globale noi provocări ", prezentat de Olga Razbash, avocaţi de mediu de la Regional Environmental Center Rusă.
Raportul a fost bazat pe materiale de la şedinţa experţilor organizate de Comisia pentru Probleme globale ale NATO în societate moderna Liège (Belgia) în mai 2004. Olga Razbash, care au participat la acest eveniment din Rusia, a raportat că nivelul preocupărilor globală a terorismului alimentare - este foarte mare. Experţi din diferite ţări sunt de acord că, în urma atacurilor din 11 septembrie din New York si 11.03 de la Madrid, un nou obiectiv pentru atac de către terorişti ar putea fi produsele alimentare. Prezentul aviz şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) - în 2002, a elaborat linii directoare pentru tratamentul de aprovizionare cu alimente, care ia în considerare posibilitatea de bioterorism alimente.
OMS de experţi şi NATO cred că noi nu trebuie să pornească numai din riscurile cunoscute, dar, de asemenea, să ia în considerare ingineria genetică - deşi, până în prezent, nu a acumulat suficient material pentru a evalua riscurile acestei tehnologii. Olga Rasbash enumerate de asemenea, o serie de instrumente internaţionale care definesc normele de siguranţă atunci când se lucrează cu organisme modificate genetic (OMG).
Acest lucru - Protocolul de la Cartagena (reglementează libera de OMG-uri), Declaraţia de la Rio (stabileşte că sarcina probei de siguranţă se află cu producătorii de produse), documente ale Comisiei Codex Alimentarius şi ONU pentru Alimentaţie Agenţia pentru Standarde (definirea unor standarde pentru produsele alimentare modificate genetic) şi două directive UE ( definească metode de evaluare a ameninţărilor, a normelor de monitorizare, precum şi condiţiile în care permisiunea este dat să-i elibereze de OMG-uri).
Ca organizaţiile care dezvolta mecanisme pentru partajarea internaţionale de informaţii despre OMG-uri, au fost menţionate CEE-ONU Convenţia de la Aarhus (liniile directoare "pentru accesul la informaţie şi participarea publicului la luarea deciziilor privind OMG-urile", octombrie 2002) şi Grupul de lucru CEE-ONU a OMG-ului (dezvoltare instrument internaţional obligatoriu din punct de vedere privind accesul la informaţie şi participarea publicului - de către mai 2005 la Alma-Ata).
Elaborarea şi adoptarea acestor documente sunt însoţite de o lupta înverşunată dintre producătorii de produse alimentare modificate genetic şi ecologie. În acest caz, o preocupare ridica experţi special Rusia şi alte foste republici sovietice. "Suntem pentru ei - doar o gaură neagră", a declarat Olga Razbash. Potrivit ei, o piaţă neagră în Rusia este inundată produselor modificate genetic.
În prezent, în ziua în care documentul principal definirea viitor de siguranţă genetice în Rusia sunt "de bază ale politicii de stat în domeniul securităţii biologice şi chimice din Federaţia Rusă pentru perioada până în 2010 şi mai departe".
Cu toate acestea, acest document reflectă doar scopul general.
Soluţie practică a acestor probleme nu au fost încă puse în aplicare în suma corespunzătoare - de exemplu, oficialii vamale ruse nu au echipamentul si expertiza pentru a urmări OMG-urilor care intră în ţara noastră. Potrivit Olga Razbash, Rusia ar trebui să fie mult mai activ în procesele internaţionale care reglementează OMG-urilor, la nivelul de protecţie a poporului nostru nu a fost mai rău decât în Europa.
Economice de război
Din păcate, din acest raport, nu am devenit clar ce terorismului genetice şi modul în care aceasta poate fi efectuată atacuri teroriste cu ajutorul OMG-ului. După toate, există un alt punct de vedere potrivit căruia produselor modificate genetic - de înaltă tehnologie care va permite să se hrănească de foame în întreaga lume. "
Dar toate încercările de a limita răspândirea unor astfel de produse - sunt legate de dorinţa de anumite forţe pentru a preveni acest proces pozitiv. Apariţia low-cost a produselor modificate genetic nu este profitabil liderii industriei alimentare clasice - şi aşa au decis să devină o nouă "Big Brother". Această idee "Mednovosti" invitate să comenteze pe experimentaleau adunat la reuniune. Olga Razbash, în răspunsul său, a subliniat faptul că noi nu trebuie să aşteptaţi pentru "exemple din lumea reală, atunci când va fi prea târziu. Ea a citat, de asemenea, cuvintele lui Ricardo Shtaynbreher Genetica, a declarat la o conferinţă pe tema biodiversităţii la Haga în 2002: "Guvernele sunt foarte târziu cu introducerea de norme privind răspândirea de OMG-uri.
OMG-urile pot contamina altor plante şi în sol a materialului modificat genetic, iar acest lucru este puţin probabil ca este supus la nici un control de către om. În conformitate cu cele mai multe Olga Razbash, tehnologia, alimente modificate genetic - este doar vârful aisbergului, care este în curs de dezvoltare de arme biologice. Tocmai la timp, SUA a introdus conceptul de "atom paşnică" - pentru a justifica războiul la Congres pentru subvenţiile primite pentru dezvoltarea armelor atomice.
"Am văzut-o pentru el însuşi în legătură cu SRAS, când au început să vorbească deschis despre ceea ce se toarnă de laborator - a mărturisit Olga Razbash. - GM-produse - este doar o încercare de a utiliza o mică parte din evoluţiile militare în comerţ. " Alexander Baranov, la rândul său, a respins ideea de a alimentelor modificate genetic, ca un mijloc de combatere a foametei. Potrivit acestuia, un experiment similar în Argentina au eşuat. 90.000 fermieri cresterea plantelor modificate genetic, este încă distrus. "Dovezile că toate hrănite foame, noi, de asemenea, nu o au - un mit", a spus preşedintele Nags.
Dar, Alexei Kulikov, Nags Vice-presedinte pentru ştiinţă şi educaţie, a descris perspectiva economice diferite. În acest caz, folosiţi exemplul de poluare genetice cuprinse în raportul de Olga Razbash: promotor 35S virale, folosite de oamenii de stiinta pentru a crea plantelor modificate genetic, a fost descoperit în "nativ" statul mexican de porumb Ohaaki. Ca rezultat al polenizarii incrucisate, pe mexicani au pierdut centrul lor, care a crescut de porumb sălbatice. Cu toate acestea, doar un astfel de plante sunt folosite pentru crescatori de plante din soiuri noi - pentru ca acestea să conţină toate "originale" set gena, natura a creat. Între timp, în conformitate cu Kulikova, mostre de astfel de porumb, de fapt, a rămas - în colecţia Vavilov din Sankt Petersburg.
Şi, în general, de propagare a plantelor modificate genetic din întreaga lume, Rusia se poate găsi într-o poziţie foarte avantajoasă ca un furnizor de produse modificate genetic pur. De exemplu, chiar acum "Americanii ne conduce la Urali şi sa întors cu buzunarele pline de soia sălbatice", a declarat vice-presedinte al Nags. Cu toate acestea, pentru a se asigura că Rusia şi-a menţinut această poziţie, care aveţi nevoie pentru a limita importul necontrolat de OMG-uri din străinătate.
Plante-terorişti
Dar cum, după toate, să fie terorismului?
Există dovezi că produsele modificate genetic pot ataca pe nesimţite asupra sănătăţii noastre, nu numai pentru plante de cultură sălbatice? Pentru a răspunde la aceste întrebări, Alexei Kulikov a spus că, în sine, tehnologia de alimente modificate genetic "nu este fatal." Genele noi sunt introduse în ADN-ul cu plasmide - modele speciale, create din materialul genetic al virusurilor.
Cu toate acestea, astfel de procese (orizontal transfer genic) sunt constante in natura. Un alt lucru este ca oamenii să creeze modele care sunt rezistente la anumite consecinţe. Dar această stabilitate - are partea sa neplăcute. De exemplu, creaţi o varietate de sfeclă de zahăr modificate genetic rezistente la glifosat (erbicid este cunoscut). Acest lucru vă permite să lupte împotriva buruienilor fara uciderea sfecla. Totul e bine - dar, cu această abordare, glifosat toxice începe să se acumuleze în sfecla de zahăr foarte. În plus, în transferul de gene, stabilitatea poate să nu apară în cazul în care doriţi. În prezent, în Canada, modificate genetic rapiţă (canola), rezistenta la erbicide, într-un super-buruienilor, care este foarte dificil de a lupta.
Un alt exemplu - au dovedit deja că plasmide rezistente la antibiotice din produse de origine animală, se transformă în bacterii sol. După cum sa menţionat de către Alexei Kulikov, acum un om aruncă în mediul înconjurătorface o mulţime de astfel de structuri genetice. În plus, datorită beneficiile comerciale ale acestor tehnologii, întrebări cu privire la riscurile concediere.
Ceea ce acest lucru va conduce este incertă. Cu toate acestea, mecanismul de otrăvire posibile, inclusiv deliberată, este destul de uşor de înţeles. Este posibila apariţie a unei structuri genetice care vor "liniste" de plante - dar "conspiraţie" în intestinul uman. În plus, acesta poate fi suşă patogenă "a lui» E. coli, şi nu nişte nouă infecţie.
Barieră genetică
Cum ne putem proteja împotriva unor astfel de ameninţări?
Potrivit Alexei Kulikov, nu există metodă de lucru greu de "protecţie personală", ca şi în cazul de dozimetre personale care sunt folosite pentru a monitoriza nivelurile de radiaţie. dispozitive ieftine pentru analiza ADN-ului va apărea în curând. Şi în plus, veţi fi în continuare posibilitatea de a interpreta analiza datelor - iar acest lucru se poate face numai de către profesionişti. Deci, acum trebuie să atragă mai multe organizaţii de cercetare în Rusia pentru a studia OMG-uri. prima prioritate ar trebui să dezvolte un sistem complet de etichetare a produselor modificate genetic, precum şi crearea unei baze de date mari, care să reflecte riscurile de structuri genetice (acumularea de toxine, transferul de gene în alte organisme, etc) În acelaşi timp, Alexei Kulikov remarcat faptul că SUA este deja prea târziu cu aceste măsuri: nu au nici o etichetare a produselor modificate genetic, astfel încât acestea vor fi foarte dificil să se evalueze prejudiciul pe care le cauzează aceste tehnologii. Dar, faptul că americanii du-te la noi pentru soia sălbatice, vorbeşte de la sine.
Sursa: http://medmedia.ru/untraditional/3800064/a3816891

Britanicii sunt obişnuiţi să-porumb mutant
Guvernul britanic va permite agricultorilor să crească porumbul modificat genetic rezistent la ierbicide.
În ceea ce scurgeri de date mass-media, o astfel de iniţiativă, în care o ţară a mai multor adversari, discutate la o sub-comisie Cabinetul din domeniul biotehnologiei pe 10 februarie şi a fost aprobat.
Conform informaţiilor scurgeri, guvernul înţelege că de ştiri nu va fi primită cu entuziasm de către societate, pentru că oamenii există preocupări serioase cu privire la siguranţa culturilor modificate genetic.
Se propune să prezinte informaţiile cu atenţie, pentru a-şi bazeze deciziile pe dovezi ştiinţifice.
Chiar luna trecută, ministrul Mediului, a avertizat că decizia cu privire la cultivarea de porumb transgenice, de sfeclă şi rapiţă cu seminţe oleaginoase va fi luată în termen de câteva săptămâni.
Atunci când luarea deciziilor, politicilor, ghidat de expertize, în special cu privire la activitatea Comitetului consultativ pentru admiterea în mediu (Acre).
După trei luni petrecute în materie de cercetare în domeniul plantelor modificate genetic, comisia a constatat că, respectând în acelaşi timp atent tehnologia, cultivarea acestui porumb nu dăunează mediului înconjurător.
Dar, de sfeclă şi violul - au un impact negativ asupra iarbă sălbatice, care, la rândul său, afectează insecte şi păsări.
În legătură cu noile informaţii, fostul ministrul Mediului, Michael Mehler al Marii Britanii (Michael Meacher) a acuzat autorităţile că au cedat la presiunea marilor companii biotehnologice şi guvernul Statelor Unite.
Potrivit acestuia, studii de beneficiile de porumb modificate genetic au fost efectuate folosind chimice pe interzis, astfel încât valoarea lor - este mic.

Sursa: http://mednovosti.ru/news/2004/02/20/gm/


Pregătit de către redactorii
Jan Koreushem.